Ana sayfa Ekonomi Dünya Borsada yeni hafta! Gelişmeler, bilançolar ve daha fazlası.

Borsada yeni hafta! Gelişmeler, bilançolar ve daha fazlası.

Türkiye’de Ekonomik Gelişmeler

Borsa İstanbul: BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,16 artışla 10.660,80 puandan başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Bakan Mehmet Şimşek, tasarruf tedbirleri kapsamında taşra teşkilatlarında yeniden yapılandırma çalışmalarına başladıklarını duyurdu. İlk aşamada 100, ikinci aşamada ise 200 olmak üzere toplam 300 malmüdürlüğü kapatılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için bu ay 878 milyon lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını bildirdi.

Ticaret Bakanlığı: Kooperatiflerin Desteklenmesi Programı (KOOP-DES) kapsamında, yılın ilk çağrı döneminde başvuran 97 projeye toplamda 20 milyon 585 bin 53 lira hibe desteği sağlanacak.

Türkiye’nin Yurt Dışı Varlıkları ve Yükümlülükleri: Mart ayında, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları 2023 yıl sonuna göre yüzde 3,7 azalarak 317 milyar dolar oldu. Yükümlülükler ise yüzde 3,4 artarak 634,7 milyar dolara yükseldi. Uluslararası yatırım pozisyonu Mart ayında 317,6 milyar dolar açık verdi.

Dünya Ekonomisinde Gelişmeler

Küresel Piyasalar: ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu yıl faiz indirimine gideceği yönündeki iyimserlikle küresel piyasalar haftaya pozitif bir seyirle başladı. Türkiye’de ise gözler bu hafta Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararına çevrildi.

Altın Fiyatları: Fed’in parasal gevşemeye başlayacağı beklentisi ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazası sonrası ortaya çıkan jeopolitik riskler nedeniyle altın fiyatları tüm zamanların zirvesine yükseldi.

İsrail ve Suudi Arabistan: İsrail’de kabine değişikliği ve Suudi Arabistan Kralı’nın sağlık durumunun bozulması, bölgede yeni jeopolitik belirsizlikler yaratması bekleniyor.

Polonya: Başbakan Donald Tusk, ülkesinin Rusya ve Belarus ile paylaştığı sınırın güvenliğini artırmak amacıyla 2,5 milyar dolar yatırım yapacaklarını açıkladı.

Borsa İstanbul’da 2024 Birinci Çeyrek Bilanço Tarihleri Açıklandı

Borsa İstanbul’da işlem gören şirketlerin 2024 yılı birinci çeyrek bilanço açıklama tarihleri belli oldu ve geri sayım başladı. ⏳

Yatırımcılar için kritik öneme sahip olan bu bilançolar, şirketlerin finansal durumları ve performansları hakkında detaylı bilgi sağlayacak. Buna göre, 2024 yılı birinci çeyrek bilançoları Mayıs ayının son haftasında açıklanmaya başlayacak ve tüm bilançoların Haziran ayının son haftasına kadar yayımlanması planlanıyor.

⏰ Konsolide Olmayan Şirketlerin Bilanço Tarihleri

Konsolide olmayan şirketlerin bilanço açıklamaları 11 Haziran 2024’e kadar yapılacak. Bu tarihe kadar, söz konusu şirketlerin mali durumlarına dair verileri gözden geçirebileceksiniz.

📈 Konsolide Olan Şirketlerin Bilanço Tarihleri

Konsolide olan şirketlerin bilançoları için son tarih 21 Haziran 2024 olarak belirlendi. Bu tarihten sonra, bu şirketlerin mali durumlarına ve performanslarına dair kapsamlı bilgilere ulaşabileceksiniz.

1. Çeyrek Bilanço Tarihleri Kesinleşen Şirketler

20 Mayıs: Türk Traktör

21 Mayıs: Ford Otosan, Tofaş, Adel Kalemcilik

22 Mayıs: Tüpraş, Aygaz, Coca Cola İçecek, Türk Hava Yolları

23 Mayıs: Koç Holding, Migros

24 Mayıs: Anadolu Grubu Holding

27 Mayıs: Turkcell

28 Mayıs: Teknosa

29 Mayıs: Brisa

31 Mayıs: Doğuş Otomotiv

5 Haziran: Sabancı Holding

6 Haziran: Gürsel Taşımacılık

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here