Ana sayfa Genel Borsada Bugün, Türkiye ve Dünya’daki gelişmeler

Borsada Bugün, Türkiye ve Dünya’daki gelişmeler

Türkiye’de Ekonomik Gelişmeler

Borsa İstanbul: BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,23 artışla 10.701,24 puandan başladı. Saat 17:30 itibari ile 0,24 düşüş ile 10.650 puanda.

Hazine ve Maliye Bakanlığı: Bakan Mehmet Şimşek, Sermaye Piyasası Kurulu tarafından yapılacak düzenlemeyle, gayrimenkul yatırım fonlarının gayrimenkul projelerine yatırım yapmasının önünün açılacağını belirtti.

HAVELSAN: Genel Müdür Mehmet Akif Nacar, Afrika’nın geleceğin parlayan ekonomisi olacağını ve kültürel ve ekonomik işbirliklerinin önünün açık olduğunu düşündüklerini ifade etti.

Reel Kesim Güven Endeksi: Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Mayıs ayı reel kesim güven endeksi, bir önceki aya göre 0,7 puan azalarak 105,4 seviyesine geriledi.

Ticaret Bakanlığı: Bakan Ömer Bolat, İsrail ile ticaretin durdurulması kararına ilişkin açıklamalarda bulunarak, Türkiye’nin bu kararla dünyada bir ilk olduğunu ve ardından bazı Avrupa ülkelerinin de Filistin Devleti’ni tanıma kararı aldığını belirtti.

BDDK: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Marin Yatırım Bankası AŞ, Aytemiz Yatırım Bankası AŞ ve Adil Katılım Bankası AŞ’ye faaliyet izni verdi.

Dünyada Ekonomik Gelişmeler

Küresel Piyasalar: Michigan Üniversitesi tarafından ölçülen enflasyon beklentilerindeki gevşemenin etkisiyle küresel piyasalar haftaya pozitif bir seyirle başladı. ABD’de büyüme verileri ise yatırımcıların odağına yerleşti.

Yapay Zeka ve Elon Musk: Elon Musk’ın yapay zeka girişimi xAI, finansman turunda 6 milyar dolar topladı.

ABD Hazine Bakanlığı: Janet Yellen, Rusya ile iş yapmanın Avrupa bankaları için çok fazla risk taşıdığını belirtti.

Bill Gross ve Tahvil Piyasaları: Ünlü yatırımcı Bill Gross, Trump’ın tahvil piyasaları için Biden’dan daha kötü olacağını söyledi.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here