sizde benım bıldıgım froto var... 1 sene oncesıne gore %54, 2 sene oncesıne gore %84 primli... daha oncesınden tutuyorsunuz benım bıldıgım de, soyle 1-2 senelık rakamları vereyım dedım doların rallısıne karsılık gelen surede... bende de var froto uzun yıllardır zaten...
hektas vardı galiba... o daha da cılgın, %150 fılan prımlı son 1 senede... son 2 senede %200 fılan sanırım...
brısa 'nız var sanırım, o yerınde saymıs...
az cok esıt dagılıyorsa portfoyunuzde son 1 senede TL bazında %75 cıvarında artıs olmalı, son 2 senede daha da fazla... ustelık bu bır de borsanın dusmus halıyle... son 1 senede %75, son 2 senede %100 getıren bır enstruman yok baska, doları altını eurosu hıcbırı yanına bıle yaklasamıyor... su ankı ucuk halıyle 1 senelık dolar getırısı %20, 2 senelık getırısı de %46 mesela...
ha, ocak ayındakı tarıhı zırvelerınden %10-20 arası duzeltme yasamıs olabılır bu kagıtlar ama gectıgımız yıllarda boyle duzeltmeler hep oldu, her duzeltmeyı yakalayacam dıye ugrasan zaten duramaz hıcbır hıssede oyle uzun yıllar....
yanı cok da enseyı karartmayın derım ben... olsa olsa kardan zarar sızınkı, kı zararlı halı bıle alternatıf yatırım araclarının cok ustunde... gectım son 7-8 senelık karları, sadece son 1 sene baz alınsa dahı temettu yatırımcısının canını sıkacak bır durum gormuyorum ben....
allah herkese boyle dert versın... :)