Sayfa 544/637 İlkİlk ... 44444494534542543544545546554594 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,345 - 4,352 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    O paketi acmayacaklardi.
    Birisi kirilma noktasini sormustu ve paketin acilma ani demisti.
    Bardagi tasiran son damla oldugu konusunda hemfikirim.
    Bir tarafta yara bere icinde bir zavalli merkez bankasi 75 baz puan faiz artirip atesin uzerine su sikiyor.
    Ayni anda iktidar 24 milyar TL tutarinda, ki bunun icinde secim sonrasi devam edecek harcamalar da var, bir paket acarak atese benzin dokuyor.
    Siz olsaniz ne yapardiniz?
    S.kerim boyle askin izdirabini deyip SAT tusuna basip cekip gitmez miydiniz?
    Syg,
    Yeni bir haber daha

“Akaryakıta gizli müdahale!

EPDK'nın dağıtım firmaları ile görüşerek akaryakıt ürünlerinde zam yapmalarını önlediği ve indirime ikna ettiği belirtiliyor.”

https://m.dunya.com/amp/ekonomi/akar...mpression=true

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Yeni bir haber daha

EPDK'nın dağıtım firmaları ile görüşerek akaryakıt ürünlerinde zam yapmalarını önlediği ve indirime ikna ettiği belirtiliyor.â€

Bu kafa ile kuyruklar baslar...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Yeni bir haber daha

EPDK'nın dağıtım firmaları ile görüşerek akaryakıt ürünlerinde zam yapmalarını önlediği ve indirime ikna ettiği belirtiliyor.”

Seçim açıklanmamış olsa idi son 10 gündeki dolardaki artış en az 10 kuruş zam olarak yansırdı ve açıklama olarak da "sistem kur artışına dayalı otomatik olarak çalışıyor" derlerdi...
    Ama isteyince olmayabiliyormuş... vitesi otomatikten manuele mi aldılar?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Yeni bir haber daha

bu tuhaflığı başka bir başlıkta acaba ülkede petrol mu buldular diye gündeme getirmiştim ama işin aslı demek böyleymiş.

vatandaşı olmasak eğlenceli ülke..

5.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Dostum o bardak çok öncesinden taştı, yıllardır TL negatif ayrışıyor, paketten çok öncesine dayanıyor konu.
    Derviş'in 15 günde 15 yasa sloganı vardı hatırlarsın. En önemlisi de merkez bankasının siyasi otorite baskısından bağımsızlaştırılması idi. Hatırlıyorum en önemlisi o karardı ve piyasalar bundan sonra rahatlamıştı. Sonradan ne oldu, önce sorumlu bizsek bu kurum bize bağlı olmalı denildi, sonra baskı altna alındı, sonra ekonomi bakanı biraz enflasyondan birşey olmaz dedi, sonra kendi getirdikleri mb başkanları görevden alındı, sonra buna karşı çıkmaya çalışan cılız sesler bastırıldı ve tasfiye edildi, sonra hergün bir danışman bilmem ne çıkıp mb aleyhine demeç verdi. Sonrasında da bugünlere geldi konu.

Maalesef herşey göstere göstere geldi ve gidişat tersi olmadığına göre hiç hoş değil, artı şartlar da hiç eskisi gibi değil.
    Umarım tekrar yeni bir Derviş aranmaya başlanmaz.
    Valla önüne gelen Derviş'e atıp tutar ama yaptırdığı yasalarin hepsi de olması gereken yasalardı... birilerinin canı da yandı ama yapacak da birşey yoktu çünkü o güne gelinmesine sebep olanları da onlar seçmişti...
    Mesela merkez bankasının bağımsız hale getirilmesi,
    Merkez bankasinin hazineye para basıp borç vermesi,
    İşsizlik sigortasi,
    Bağımsız Üst kurulların kurulması gibi pek çok önemli işin altinda imzası vardır.

6.  Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Seçim açıklanmamış olsa idi son 10 gündeki dolardaki artış en az 10 kuruş zam olarak yansırdı ve açıklama olarak da "sistem kur artışına dayalı otomatik olarak çalışıyor" derlerdi...
    Ama isteyince olmayabiliyormuş... vitesi otomatikten manuele mi aldılar?

istasyon marjlarına dönük çalışma 1-2 ay önce gündemdeydi..yani beklenen bir iyileşmeydi bu.

öte yandan, hesaplarıma göre dolar kuru ve brent petrol fiyatı benzine 20, dizele 15 kuruş yansımalıydı...en az hem de...daha fazlası da olabilir.

kötü mü oldu...bence %65 e yaklaşan akaryakıt vergisi zaten mantık dışı..enflasyonun baş müsebbibi...bu nedenle verginin %50 lere çekilip, benzin ve dizelin mevcut seviyeleri aşmaması sağlanmalı.

haa, devlet bir miktar vergi geliri kaybedecek...ama enflasyon ve faizler üzerinden kazancı çok daha fazla olacaktır....cemil ertem denen danışmanın tek mantıklı konuşması bu konuda olmuştur...ben yıllardır bu verginin düşmesi gerektiğini söylüyordum, özellikle bu tür yüksek petrol+yüksek kur dönemlerinde biraz vergiden fedakarlık yapacaksın.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    istasyon marjlarına dönük çalışma 1-2 ay önce gündemdeydi..yani beklenen bir iyileşmeydi bu.

öte yandan, hesaplarıma göre dolar kuru ve brent petrol fiyatı benzine 20, dizele 15 kuruş yansımalıydı...en az hem de...daha fazlası da olabilir.

kötü mü oldu...bence %65 e yaklaşan akaryakıt vergisi zaten mantık dışı..enflasyonun baş müsebbibi...bu nedenle verginin %50 lere çekilip, benzin ve dizelin mevcut seviyeleri aşmaması sağlanmalı.

haa, devlet bir miktar vergi geliri kaybedecek...ama enflasyon ve faizler üzerinden kazancı çok daha fazla olacaktır....cemil ertem denen danışmanın tek mantıklı konuşması bu konuda olmuştur...ben yıllardır bu verginin düşmesi gerektiğini söylüyordum, özellikle bu tür yüksek petrol+yüksek kur dönemlerinde biraz vergiden fedakarlık yapacaksın.
    Kötü oldu anlamında söylemedim.
    Akaryakıtın pahalı olmasının en önemli sebebi devletin bunu vergi kaynağı olarak görmesidir. Sizi de dediğiniz gibi....
    Doğrudan toplanamayan gelir/ kazanç vergilerini toplama yoludur bu hükümetler için. Bu nedenle vergi oraninı kolay kolay düşürmek istemezler.
    Devlet sterse fiyatların artmasını engelleyebilir yada düşürebilir.
    Ama kaybedeceği vergi gelirini yerine koymak için birilerinin canını sıkması gerekir ki bu hükümetlerin kolay kolay isteyeceği birsey değildir.

8. Son 2-3 gün eğitim olarak alınsa, belki 100 bin tl değerinde olurdu...Zira öğrenen kişi için bu 3 günde belki ileride 200-300-500 bin tl lik tecrübe edinilmiş olması lazım.

sağlam diye portföye aldığımız aksa, 3 günde 12,5 dan 10,5 a indi...bu sabah saçma sapan bir açılışa %5 aşağı gidip 10,5 görüldü...dile kolay 3 günde yaklaşık %20 kayıp...biraz önce de devre kesicisi devreye girdi..%10 oldu çıkış diye...işte böyle bir borsamız var..bunu bilerek hareket etmek, panik yapmamak ve hissenize güvenmeniz gerek...güvenmediğim bir hisse olsa, belki lanet olsun diyip pozisyonu kapardım.

diğer örnek ulusoy elektirik...o da portföyümde..sabah hacimsiz %5 aşağıya gitti...borsada da sert satışlar var...sonra borsa toparladı, önce artıya geçti...sonra %2 yi geçti artı...bizim ulusoy elektirk hala %5 ekside...bilanço vs de yok...la havle dedik, bekledik...biraz önce o da hızlı alımlarla artıya geçti.

borsa gerçekten tuhaf bir arena....çelik gibi sinir lazım...ve bu piyasada deneyim olmazsa olmazdır.

Sayfa 544/637 İlkİlk ... 44444494534542543544545546554594 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •