
Originally Posted by
Dudu
O paketi acmayacaklardi.
Birisi kirilma noktasini sormustu ve paketin acilma ani demisti.
Bardagi tasiran son damla oldugu konusunda hemfikirim.
Bir tarafta yara bere icinde bir zavalli merkez bankasi 75 baz puan faiz artirip atesin uzerine su sikiyor.
Ayni anda iktidar 24 milyar TL tutarinda, ki bunun icinde secim sonrasi devam edecek harcamalar da var, bir paket acarak atese benzin dokuyor.
Siz olsaniz ne yapardiniz?
S.kerim boyle askin izdirabini deyip SAT tusuna basip cekip gitmez miydiniz?
Syg,
Dostum o bardak çok öncesinden taştı, yıllardır TL negatif ayrışıyor, paketten çok öncesine dayanıyor konu.
Derviş'in 15 günde 15 yasa sloganı vardı hatırlarsın. En önemlisi de merkez bankasının siyasi otorite baskısından bağımsızlaştırılması idi. Hatırlıyorum en önemlisi o karardı ve piyasalar bundan sonra rahatlamıştı. Sonradan ne oldu, önce sorumlu bizsek bu kurum bize bağlı olmalı denildi, sonra baskı altna alındı, sonra ekonomi bakanı biraz enflasyondan birşey olmaz dedi, sonra kendi getirdikleri mb başkanları görevden alındı, sonra buna karşı çıkmaya çalışan cılız sesler bastırıldı ve tasfiye edildi, sonra hergün bir danışman bilmem ne çıkıp mb aleyhine demeç verdi. Sonrasında da bugünlere geldi konu.
Maalesef herşey göstere göstere geldi ve gidişat tersi olmadığına göre hiç hoş değil, artı şartlar da hiç eskisi gibi değil.
Umarım tekrar yeni bir Derviş aranmaya başlanmaz.
Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
“invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham
Yer İmleri