Sayfa 541/637 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,321 - 4,328 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Kagit uzerindeki kar gelir gider onemli degil. Bunca sene bana bakmislar mi? Bu bana yeter.

Dagildiklari gibi toparlanirlar da.

Sikinti yok.

Syg,
    sizde benım bıldıgım froto var... 1 sene oncesıne gore %54, 2 sene oncesıne gore %84 primli... daha oncesınden tutuyorsunuz benım bıldıgım de, soyle 1-2 senelık rakamları vereyım dedım doların rallısıne karsılık gelen surede... bende de var froto uzun yıllardır zaten...

hektas vardı galiba... o daha da cılgın, %150 fılan prımlı son 1 senede... son 2 senede %200 fılan sanırım...

brısa 'nız var sanırım, o yerınde saymıs...

az cok esıt dagılıyorsa portfoyunuzde son 1 senede TL bazında %75 cıvarında artıs olmalı, son 2 senede daha da fazla... ustelık bu bır de borsanın dusmus halıyle... son 1 senede %75, son 2 senede %100 getıren bır enstruman yok baska, doları altını eurosu hıcbırı yanına bıle yaklasamıyor... su ankı ucuk halıyle 1 senelık dolar getırısı %20, 2 senelık getırısı de %46 mesela...

ha, ocak ayındakı tarıhı zırvelerınden %10-20 arası duzeltme yasamıs olabılır bu kagıtlar ama gectıgımız yıllarda boyle duzeltmeler hep oldu, her duzeltmeyı yakalayacam dıye ugrasan zaten duramaz hıcbır hıssede oyle uzun yıllar....

yanı cok da enseyı karartmayın derım ben... olsa olsa kardan zarar sızınkı, kı zararlı halı bıle alternatıf yatırım araclarının cok ustunde... gectım son 7-8 senelık karları, sadece son 1 sene baz alınsa dahı temettu yatırımcısının canını sıkacak bır durum gormuyorum ben....

allah herkese boyle dert versın...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    E ne diyorsunuz misal aksa petkim ereğli hektaş aselsan bu seviyelerden toplanır mı.Beklemek lazım mı bu seviyeler uygun mu.
    Zamana yayarsaniz atiyorum gelirin %10 u ile alirsaniz her ay ve bunu en az 10 sene yapacaksaniz Hekts'i 12 den almissiniz veya 6 ay sonra 6 TL' den almissiniz ne fark eder ki?
    1/120 de birisini almis olacaksiniz herhangi bir ayda, %30 yukaridan alsaniz bir kac ay ortalama maliyetinizi ne kadar etkileyebilir?
    Niye anlik fiyatlara takiliyorsunuz?
    Ben 5 sene topladim. 1.20 den de aldim 7 TL den de..
    Ortalamam 2.95 oraya da gelse umurumda olmaz altina inse de..
    Seneye bana en az 60 krs verir mi?
    Ben bunu dusunurum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    sizde benım bıldıgım froto var... 1 sene oncesıne gore %54, 2 sene oncesıne gore %84 primli... daha oncesınden tutuyorsunuz benım bıldıgım de, soyle 1-2 senelık rakamları vereyım dedım doların rallısıne karsılık gelen surede... bende de var froto uzun yıllardır zaten...

hektas vardı galiba... o daha da cılgın, %150 fılan prımlı son 1 senede... son 2 senede %200 fılan sanırım...

brısa 'nız var sanırım, o yerınde saymıs...

az cok esıt dagılıyorsa portfoyunuzde son 1 senede TL bazında %75 cıvarında artıs olmalı, son 2 senede daha da fazla... ustelık bu bır de borsanın dusmus halıyle... son 1 senede %75, son 2 senede %100 getıren bır enstruman yok baska, doları altını eurosu hıcbırı yanına bıle yaklasamıyor... su ankı ucuk halıyle 1 senelık dolar getırısı %20, 2 senelık getırısı de %46 mesela...

ha, ocak ayındakı tarıhı zırvelerınden %10-20 arası duzeltme yasamıs olabılır bu kagıtlar ama gectıgımız yıllarda boyle duzeltmeler hep oldu, her duzeltmeyı yakalayacam dıye ugrasan zaten duramaz hıcbır hıssede oyle uzun yıllar....

yanı cok da enseyı karartmayın derım ben... olsa olsa kardan zarar sızınkı, kı zararlı halı bıle alternatıf yatırım araclarının cok ustunde...

allah herkese boyle dert versın...
    Benim enseyi kararttigim filan yok.
    Yazi dili boyle bir sey iste.
    Ben son 30 senede en az 30 kere bu tip seyler yasadim.
    Bu da gececek bunu da biliyorum.
    Sadece onumuzdeki donem hakkinda ne dusundugum bilinsin istedim.
    Hepsi bu.
    Syg,

4. ben oyle anladım o zaman... neyse, sıkıntı yok su halde...

bu dolarla euroyla cok enteresan kar rakamları cıkacak yalnız ıhracatcılarda... hem ıhracat yapan hem temettu veren sırketlerde cok cıddı potansıyeller olusuyor...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    hatay
    Gönderi
    501
    Erdemir isdemir de düşüş öncesi millete mal mı iteliyolar bugün?

"ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle

Duhul
    Apr 2017
    İkamet
    hatay
    Gönderi
    501
    100000 altına indik. Sonraki direnç 90000 de. Yatırım tzvsiyesi değildir lakin sanki bindik bi alamete gideyoz kıyamete gibin.

"ayı: baskın basanındır. boğa: ava giden avlanır." saygı ve sevgilerimle

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bu sene bitmistir..
    Bu sekilde ve bu olcude dusen ve dusmeye de devam eden bir borsanin durup yataya gecmesi bile en az 3-6 ay surer.
    Secim sonrasi hunharca piyasayi daraltici/ekonomiyi sogutucu onlemler olacaktir.
    Olmasi da gerekir.
    Tum bunlar karliliklari torpuleyecektir.
    Seneye temettuler duser, bir cok sirket karlari bunyede tutar.
    Aceleye gerek yok.
    Cauti gibi dusunun.
    Bu surecte zamana yayilmis olarak guzel hisseleri toplamaya calisin.
    Cocuklariniz, torunlariniz sizlere dua edecektir.
    Syg,

One alalim tekrar...

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Bu sene bitmistir..
    Bu sekilde ve bu olcude dusen ve dusmeye de devam eden bir borsanin durup yataya gecmesi bile en az 3-6 ay surer.
    Secim sonrasi hunharca piyasayi daraltici/ekonomiyi sogutucu onlemler olacaktir.
    Olmasi da gerekir.
    Tum bunlar karliliklari torpuleyecektir.
    Seneye temettuler duser, bir cok sirket karlari bunyede tutar.
    Aceleye gerek yok.
    Cauti gibi dusunun.
    Bu surecte zamana yayilmis olarak guzel hisseleri toplamaya calisin.
    Cocuklariniz, torunlariniz sizlere dua edecektir.

Syg,

One alalim tekrar...
    Teşekkürker Sn.Dudu,

ttkom taşıdığınız dönemden beri sizi takip ederim,tecrübelerinizden hep faydalandık, bu nasihatinizi de değerlendirecez inş

Başlık açıldığından bu yana Sn.Cautionary'nin de tecrube ve önerilerinden yararlanmaya başladık, kendisine de ayrıca teşekkür ediyorum.
    İyi günler.

Sayfa 541/637 İlkİlk ... 41441491531539540541542543551591 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •