Sayfa 620/1000 İlkİlk ... 120520570610618619620621622630670720 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 4,953 - 4,960 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    silinmiş sonunda. şükür.
    Katkımı küçümsemeyin, ilk defa bir paylaşımım silindi ama faydalı olabildiyse ne mutlu.
    Saygılar.

2.  Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Hazine bonolarının verimleri neden 2040-2041'de tepe yapıyor arkadaslar ? Borç stokuyla mı alakalı yoksa. Bu vadeli kağıtların güzelliği mi bu ?

Teknik detaylara hakim arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
    Hep merak ettiğim bir konu, çok önemli olmasa da.
    Birinde anaparan 2025'de teslim ediliyor, diğerinde 2040. 15 yıl geç anaparanı alıyorsun. O da kupon faizlerine sırayet ediyor.

Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Hazine bonolarının verimleri neden 2040-2041'de tepe yapıyor arkadaslar ? Borç stokuyla mı alakalı yoksa. Bu vadeli kağıtların güzelliği mi bu ?

Teknik detaylara hakim arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim.
    Hep merak ettiğim bir konu, çok önemli olmasa da.
    uzun vadede risk analizi yapmak zor hatta imkansız olduğunda bu kağıtlarda salınım fazla olmaktadır...

4.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Katkımı küçümsemeyin, ilk defa bir paylaşımım silindi ama faydalı olabildiyse ne mutlu.
    allah razı olsun

Alıntı Originally Posted by balbatros Yazıyı Oku
    Devlet memuru olan biri de vergi beyannamesini veriyor mu? Ben bir türlü bulamadım.
    nefes alsın yeter vergı verirsin yeterki gelir limitini geç

6. Cevap veren arkadaşlar sağolun bunlar zaten genel bildiğimiz seyler. Onu sormuyorum.

2043 veya 2047 verimleri genelde daha düşük oluyor. Neyse Jon Dowes uğrarsa yanıtlar belki.

7. soru:

1 sene önce 10 tl den 100 bin dolar aldım. %5 netle senelik faize yatırdım. bugün 105 bin dolarım var. dolar bugün 15 lira. yıllık enflasyon %20. 1 sene önce yıllık tl mevduat faizi net %10 idi.

105 bin dolarımın kur maliyeti nedir?

a) 10 tl
    b) 11 tl
    c) 12 tl
    d) 15 tl
    e) hiçbiri

8. Merhaba;
    Forumda bilgi paylaşan herkese teşekkürler. Eurobond konusunda en detaylı bilgileri burada buldum. Yaklaşık 1 aydır eurobond konusunda bilgi topluyorum. Cüzi miktar dolarım var 3 yıldır faizde tutuyorum. Faizler yıllık 0,85 -0,5 bazen 0,1 bile oldu bankada yerinde sayıyor. Eurobonda yatırmak benim için daha karlı olacak gibi. Ancak vergisi beyanları vs derken kafam hallaç pamuğuna döndü. En son buraya girdim yaklaşık 160 sayfayı okudum iyice karıştı herşey. Özellikle vergi konusu çok çetrefilli. Ancak ben 10-15bin arası almak istediğim için kuponlardan vergiye girmem diye düşünüyorum. İtfaya kadarda beklemeyi göze aldım. Tek sıkıntı itfa tarihinde de beyan verip vergi vermem gerekiyor mu? Orayı çözemedim. Ayrıca şuan cds ler yükseldiği için alım fırsatı diyebiliriz sanırım. Yaklaşık 34 tane eurobond gözüküyor lüksemburg borasında. Ortalama 8-10 yıllık vadelerden karışık bişeyler almayı düşünüyorum. Getirisi yüzde 5-7 arası olsa yeter. Özel sektör almayı düşünmüyorum. Planlamam nasıl sizce? Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Sayfa 620/1000 İlkİlk ... 120520570610618619620621622630670720 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •