tüm dostlara selam .... dümdük gidiyorum keyfim yerinde ...yıl sonuna kadar beklemedeyim.... yaşananlar yalan.. rakkamlar gerçekpara kaosu sever benim gibi ... palacan çektim paçanı aşaaa kurtaramazssın
öpersen beni helal olsun ...ne diyeyim
![]()
mert hocam bu arada maşallahın var ...daim olsun derim gönlümce.....
seyrek katılım yapacam yıl sonuna kadar .... kalın sağlıcakla....
saygılar...sevgiler...
Yatırım tavsiyesi değildir...
https://www.youtube.com/watch?v=pBGfUybFnAs
http://m.borsagundem.com/haber/merke...ilmali/1240969
MHA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar deli düşüyor yarın GAP li yukarı diyorum su Amerika dış ilişkiler sorumlusu açıklaması ortalığı karıştırdı 110 bin sınırını yarın zorlar bist100 de sabahki dolar poZisyona gore
Merkel kısılması deyince tepki yok Amerikalı iyi deyince piyasa cosuyor istediğini duyuyor yani
AB ni kararlarını VOB başlığında tartışıyorlar etkileri yarın belli olacak Amerika iyimser Avrupa Katalonya krizi ve dünkü liderler birliği toplanti sonucundan çıkacak uygulanacak kararlar neler Amerika yeşil ışık yakıp durmasa ağır short giricem ama dolara göre gün içinde durum alicam şuan flat
ABD Senatosu’ndan 51’e karşı 49 oyla geçen, 2018 yılına ait 4 trilyon dolarlık bütçe Trump adına bir zafer olarak kabul edilmelidir – tüm demokratlar bütçeye karşıydı, Cumhuriyetçi parti üyelerinden tasarıya karşı çıkanlar vardı ancak oylamadan evet çıktı. Bütçe eğer Temsilciler Meclisi’nden geçer ve yasalaşırsa, Trump’ın geçen hafta John McCain desteğiyle (‘’Cumhuriyetçiler olarak vergi reform tasarısını geçirme konusunda birleşmeli ve bu reform tasarısını geçirmeliyiz’’ demişti John McCain) bir adım öne geçtiği vergi reform tasarısının hayata geçmesi kolaylaşacak.
*
Bu kritik gelişmeleri ve Trump’in ABD Başkanlık koltuğuna oturduktan beri yaşadığı en pozitif haftayı ana varlık sınıfları bazında şöyle değerlendiriyoruz: DOLAR POZİTİF / KÜRESEL HİSSE SENEDİ POZİTİF / GELİŞMİŞ ÜLKE TAHVİL NEGATİF / GELİŞMEKTE OLAN ÜLKE KUR NEGATİF / DEĞERLİ METAL NEGATİF.
*
Dün Borsa Istanbul, bankalar ve havacılık sektörlerindeki alımlarla, en iyi performansa sahip gelişen ülke borsasıydı – alımların gelişen ülkelerin satıldığı bir gün gerçekleşiyor olması önemliydi.
Ø**Dünkü performanslar: Türkiye +%2.0 / Gelişen ülkeler -%0.9 / Orta Avrupa-Rusya-Körfez-Afrika Bölgesi -%0.1
Ø**Ana endeks 107,7 bin direncini kırdı (108,4 bin son işlem; 109,3 bin direnç; 110,5 bin tarihi zirve)
Ø**Hacim dünkü rallide düşük kaldı: BIST100 hacmi $1.29 milyar gerçekleşerek, Ekim ayıo ortalaması olan $1.39 milyarın %7 aşağısında gerçekleşti
*
BIST’te bugün küresel hisse senetlerinde yukarıda anlatmaya çalıştığımız gelişmeyle yaşanan pozitif havanın yardımıyla (Dow Jones vadeliler 80 puan yukarıda işlem görüyor) %0.2 pozitif açılış beklerken, USDTRY’ın 3.6792 günlük direncine hareket etmesini bekleriz. 10 yıllık ABD tahvil faizinde 5 baz puan yukarı hareket (%2.303 → %2.359), 2 yıllık ABD tahvil faizinde 2 baz puan yukarı hareket (%1.535 → %1.556) var.
*
BIST’te dünkü hacmin %24’ünün gerçekleştiği ve %3.5 yukarı hareketle yine piyasa liderliğine soyunan THYAO’nun ana belirleyici olmasını bekliyoruz.
*
Türk lirası varlık fiyatlamasını etkileyebilecek önemli bir haber akışına basın yayın kaynaklarında rastlamadık; Sayın Dişli’nin istifasının piyasa etkisi olmasını beklemeyiz. ABD Dışişleri Bakanlığından gelen ve Ankara’da temaslarını sürdüren heyetin görüşmelerinden çıkması muhtemel haber akışının ise kritik olduğu bir dönemeçteyiz.
*
Gün içinde USDTRY’da izleyeceğimiz seviyeler:
Direnç: 3.6792 / 3.6913 / 3.7138
Destek : 3.6513 / 3.6472 / 3.6304 ***
*
*
Işık Ökte
Strategist*|*Research
TEB Investment | BNP Paribas
Yer İmleri