Sayfa 67/213 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 529 - 536 arası.

Konu: Dowes

1. O dönem Demirbank ile çaşıyordum . İhalede hiç birşey alamadık. Hazinede konuştuğum müşteri temsilcisini aradım; '' bayan xxx, %37 ile tüm ihaleyi kapatmışınız,şu an enflasyon %40-45, mantığınız nedir?''

cevap : '' o, geçmiş enflasyon, biz gelecek enflasyon tahminimize göre aldık.''
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

2.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    O dönem Demirbank ile çaşıyordum . İhalede hiç birşey alamadık. Hazinede konuştuğum müşteri temsilcisini aradım; '' bayan xxx, %37 ile tüm ihaleyi kapatmışınız,şu an enflasyon %40-45, mantığınız nedir?''

cevap : '' o, geçmiş enflasyon, biz gelecek enflasyon tahminimize göre aldık.''
    Sayın @british @jondowes

2000 yılının ilk ayında, DİBS faizi 70 lerden 37'e düşmüş ve 2000 dönem boyu %30 larda görünüyor
    enflasyon dediğiniz gibi tüm 2000 boyunca %60 seviyelerinde.
    Aylık repo ortalama %40 larda gezinmiş.

Demirbank faizlerin daha da düşeceğine oynamış

@british

gerim alım ihalesinde 400 milyar teklif edilmiş. demirbank pahalı bulup sadece 200 milyar almış.
    Bunun hakkında ne dersiniz?

A
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

3. IMKB (Borsa İstanbul) repo piyasası işlem hacminin %70 ni gerçekleştirmek
    Wavvv

4. bilgim yok .

Yanlız şöyle bir rivayet dolaşır ..... ; Çıngılloğlu'nun annesinin cenazesinde bile Gazi Erçel tarafından cep telinden aranıp ' ihaleye giriyorsun dimi ' dendiği söylenir ..
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.

5. @british

son soru

DDK raporunda

TCMB'nin çok yüksek faiz çektiği söyleniyor.

Ancak temel görevi, piyasaların sağlıklı islemesi amacıyla gerekli likiditeyi sağlamak ve
    Hükümet tarafından ilan edilen yıllık programı desteklemek olan TCMB, aynı gün program
    hedeflerinin ve beklentilerin aksine piyasalarda oluşan faiz oranlarının üstünde bir orandan Bankayı
    fonlamıştır. Banka aynı gün kendisini ÎMKB'deıı % 129, para piyasalarından % 88, müşterilerinden
    % 112 oranlarından fonlamasma rağmen, TCMB Bankaya % 210 oran üzerinden fon vermiştir.

Bilginiz?

6. Demirbank'ın fonlandığını hepimiz biliyoruz ....( yoksa neden tüm ihaleyi alsın )

Fonlama kesilir ise ne olur ?

Bu olay benim hafızama kazınmıştır ...

Bugünkü Piyasa Yapıcılığı sistemi beni hep korkutur .

Belki de yanılıyorum .

7.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    @british

son soru

DDK raporunda

TCMB'nin çok yüksek faiz çektiği söyleniyor.

Ancak temel görevi, piyasaların sağlıklı islemesi amacıyla gerekli likiditeyi sağlamak ve
    Hükümet tarafından ilan edilen yıllık programı desteklemek olan TCMB, aynı gün program
    hedeflerinin ve beklentilerin aksine piyasalarda oluşan faiz oranlarının üstünde bir orandan Bankayı
    fonlamıştır. Banka aynı gün kendisini ÎMKB'deıı % 129, para piyasalarından % 88, müşterilerinden
    % 112 oranlarından fonlamasma rağmen, TCMB Bankaya % 210 oran üzerinden fon vermiştir.

Bilginiz?
    Bilgim yok , tahminim şu ;

O dönem her gün için açıklanmış kurlar var idi , kurlar patlayıp sistem çökünce dövizi durdurabilmek için repo faizlerini yükselttiler, Demirbank arada harcandı .

8. Bence Demirbank '' hizmet '' ediyordu ...

Tabii ki , bedavaya değil !

Sayfa 67/213 İlkİlk ... 1757656667686977117167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •