shortları kapattım poz yok
Son düzenleme : harputlu23; 01-12-2017 saat: 16:04.
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil şahsi görüşlerimdir...
twitter: @harputlu00023
Mert abim bugün iyi akşamlar demedi, iyidir inşallah![]()
Hisse.net Haftalık Hisse Yarışması kurallara uygun 3 hisse seçip katılın 1 hafta yarışalım.
http://www.hisse.net/topluluk/showth...37#post1331037
The Economist
cesaret...
yıl sonu olduğunu biliyorum.kabak gibi pala ş... nin 80 bin poz tuttuğunu biliyorum...dow'un saçmasapan rekorlar kırdığını da görüyorum.bankaların zirvelerinden ortalama %20 civarı düştüğünün de farkındayım...
aşağıda grafikte mavi ve yeşil ort.çizgileri var.50 ve 100 günlük.75-77 den beri ilk kez kesişmişler.aynısı 2013 zirvesinde de olmuş grafiği küçültüp netliği bozulmasın diye koymadım ama tüm kaynaklardan bakabilirsiniz.
keza endeks hareketi de aynı o zaman da ocak sonu 86 zirve yapıp sertçe 75 e değdikten sonra mayısta 93 yakmış ve gerisini biliyoruz.
pazartesiden başlayarak löp löp düşeceğiz demiyorum elbet ama teknik kalem kırılmış.aselsan,ereğli,tupraş,tofas,arçelik,otoka r,ttraktör,vestel...gibi endeksi bugüne taşıyan kağıtlarda da yorulma hatta teknik krılmalar mevcut.
son ay diyerek aralıkta ya da ocak ayında ölü kedi sıçraması benzeri bir zıplama görebiliriz bilanço beklentisi ayağına(sanki süprizmiş gibi) ama sert bir düşüş için ateş yakılmış.
ha bahane derseniz b...ktan bir ortamda başladı son ralli biliyorsunuz sonra geldi haberler(kgf,büyüme safsatası,iskonto saçmalığı) bu sebeple bahane aramaya gerek yok.mal boşaltılmış.küçüklerin satamayacağı miktar aşağı çekilmiş.şimdi gaplı ve hacimsiz salma sonra toplama safhaları var.
bazen kazanmak için bilgi yetmez,öngörü ve sağlam bir cesaret gerekir.o zamanlar ise çok yakın...
![]()
biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...
acm hocam dediklerinde hakılısın fakat... yukarı çizip bir de bu taraftan bak derse .... ?
üfe bazlı bakınca yerinde sayan borsa artık yükselecekse ???
Mantık zaten aramayınız efendim ... Yön bilmek her şeye yetiyor ...istersen sabancının üst katlarından işlem yap,
istersen sapphiere rezidansta istanbula karşı donla oturup tıklat, istersen bakkalda laptopdan al sat ...
Amacımız bir şekilde kazanabilmek ..![]()
Mutluluk uzun dönemde dengeye gelecektir .
israil uçaklarının şam yakınlarında iran üssünün vurulduğunu okumuşsunuzdur. iran ırak'a bile 20 yıl savaşıp bir karış girememişken oraya yerleşip taaa suriye'nin kalbine üsler kuruyor.
rusya yüzlerce yıllık hedefi "sıcak denizlere inmeyi" başarıyor.
abd onlarca üs kurup türkiye gibi nazlı bir aşığı şutluyor. ortadoğuya kendi kurduğu düzenle hakim oluyor.
esat muhalifleri türkiye gibi şam camisinde namaz kılmayı planlayacak kadar zeki(!) olan bize kakalıyor beraberinde 5 milyon aç vatandaşıyla ve yönetimini sağlamlaştırıyor.
almanya,fransa,ingiltere karmaşadan faydalanıp bölge ülkelerine birer ikişer üs kuruyorlar.
eeeeee biz ne yapıyoruz;
""önce esad'a cephe alıp sınırlarımızı insani yardım adı altında terör cereyanına bırakıyoruz,
işid i gerçek sanıp deaş diyip destekliyoruz(hatırlayın elçiliği boşaltmamıştık bize birşey yapmazlar diye) sonra faka bastığımızı farkedince türkmenleri destekliyoruz (neydi köşebucak mıydı bayırbucak mıydı)
orası patlayınca kendimizi osmanlı zannedip rus jetini vuruyoruz tabii bir de esip gürlüyor mangalda kül bırakmıyoruz ama sonra sabah ayılınca() önce tükürdüğümüzü yalıyor, özür diliyor sonra paraları leylaya pardon ruslara basıyoruz ama onlara yetmiyor yıldönümünde askerimizi toprağa düşürüyorlar ama görmezden geliveriyoruz.
sonracığıma rusların iranın gazına gelip biraz da tahrikle askerimizi içeriye sokuveriyoruz. sonra abd karşımıza dikilince süleyman şah örneğindeki taktik başarımızı(!) tekrarlıyoruz. aldığımız toprakta %99 esad güçlerine ya da pyd ye geçecek muhtemel barış görüşmelerinden sonra.
tabii bir de ösg miydi neydi destekliyorduk e onlar da savaş suçlusu sayılıp g...tlerine teneke bağlayıp bize salarlar muhtemelen...
gördünüz ya rus,iran,abd.... onların başarısı ne ki?? bizim destanın yanında esamesi mi okunur canım![]()
biliyorsunuz ya işte yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir falan...filan...
Yer İmleri