Iyi akşamlar dostlar hastane işi çıktı az zararla stop yaptık...enflasyon açıklandığında dolar yürümedi o an yukari gideceğini anladım ...en güzel geceler...
GT-I9060I cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GARAN 9.77 görmüş...
İyi akşamlar.
Sabırsızlıkla sermayeyi de , kendimizi de yedik bitirdik .
Hafta sonu yazdıklarıma bakıyorum bir de yaptıklarıma bakıyorum........
Can çıkmadan huy çıkartıcam ...
Çıkmadık candan da ümit kesilmiyor...
Canı çıktı da ayak kemikleriyle idare ediyoruz gerçi...
u30 128400 altı short.
15 ine kadar tek hedef bugün kaybettiğimi geri almak ...
Mutluluk uzun dönemde dengeye gelecektir .
Günaydın mekan bol kazançlar
Forex Bülten (Şeker Yatırım)
2003'den Beri En Yüksek Seviyede
Türk Lirası lehine işlemlerin gerçekleştiği haftanın ilk işlem gününde 3.8617-3.9452 bandında fiyatlanan Dolar/TL kuru 3.87'nin hafif üzerinde günü sonlandırdı. Haftaya aşağı yönlü gapli olarak başlayan EURUSD paritesi veons altının günün devamında bir miktar toparlandığı gözlemlendi. EURUSD paritesi 1.1864 noktasından günü tamamladı. Ons altın ise 1275 seviyesinden günlük kapanışını gerçekleştirdi. Dün açıklanan Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) Kasım'da %1,49, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) %2,02 arttı. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında %12,98, yurt içi üretici fiyatlarında %17,30 oldu. Beklenti TÜFE'de aylık %1,08; yıllık %12,52 artıştı. Çekirdek TÜFE Kasım'da %12.08 arttı, önceki %11.82'ydi. Aylık enflasyon bakımından yılın en yüksek üçüncü rakamını izlerken, yıllık enflasyon ise 2003'ten sonraki en yüksek seviyesinde. Alt kalemlere göre baktığımızda enflasyonda büyük ölçüde gıda etkisinin devam ettiğini görsek de manşet enflasyonda mevsimsel etkiler de mevcut. Her ne kadar enflasyon beklentilerin üzerinde gelse de Aralık ayında TCMB'nin müdahale edeceği beklentisiyle Dolar/TL kurundaki tepki aşağı yönlü gerçekleşti. Bu nedenle önümüzdeki toplantı TCMB için kritik olacaktır. Tahvil faizlerinde geri çekilme gözlemlerken, bu fiyatlamalar enflasyondaki yukarı yönlü
risklerin fiyatlandığını işareti olabilir.
Yurtdışına baktığımızda ise, vergi tasarısının Senato'dan geçmesi ve Trump'ın eski danışmanı Michael Flynn'ın Federal Soruşturma bürosuna (FBI) yalan söylediğini açıklaması ardından Dolar karışık seyretmekte.
Bugünkü işlem gününde Avrupa ve ABD kanadında açıklanacak olan PMI rakamları takip edilebilir. Yurtiçi piyasaların ana gündemi ise ABD'de devam eden davaya ilişkin gelişmeler olmaya devam etmekte.
EURUSD:
Kasım ayı başından bu yana yükselen fiyat kanalı içerisinde kalmaya devam eden EURUSD paritesinin yeni
haftaya aşağı yönlü gapli başladığı gözlemlendi. Paritenin gerilemesinde vergi indirimleri yasasının Senato'ddan
geçmesiyle Dolar'ın değer kazanması etkili oldu. Almanya'da hükümet kurma sürecinin uzaması da Euro
tarafında baskıya sebep olmakta. Paritede 1.1850 desteğinin önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu seviye aşağısındaki
fiyatlamalarda Dolar lehine hareketler gerçekleşebilir ve 1.18 seviyesi takip edilebilir. 1.1850'den
destek alarak yükselmesi halinde ise paritede 1.19 ve 1.1930 dirençleri hedeflenebilir.
USDTRY:
Yeni haftaya sert yükselişle başlayan Dolar/TL kuru enflasyon verisi ve Dolar'ın karışık seyri sonrasında 3.94
üzerinden kademeli olarak düşüşle 3.86'ya kadar geriledi. Yüksek görünümlü enflasyon ile kur, TCMB'nin bir
sonraki toplantıda atmasını beklediği faiz arttırım adımlarını da önceden fiyatlamak isteyebilir. RSI göstergesine
göre aşırı satım bölgesine yakın fiyatlanan kurun 3.8640 desteğini kırması durumunda 3.8420 ve 3.82 seviyeleri
gündeme gelebilir. Aksi yöndeki fiyatlamalarda ise 3.8970 ve 3.9265 direnç noktaları ön planda olabilir.
ALTIN:
Altın fiyatları geçtiğimiz Cuuma günü akşam saatlerinde Flynn'ın FBI'a yalan söylediğini itiraf etmesiyle dalgalandı.
Haber akışı esnasında hızla 1288 direncine kadar yükselen değerli metal, sonrasında itirafın etkisinin genel
olarak sınırlı kalmasından ötürü geri çekilmişti. ABD'de vergi reformuyla ilgili gelişmelere yönelik iyimser
duruşun etkisiyle yeni haftaya hafif düşüşle başlayan altının ilerleyen saatlerde toparlandığı gözlemlendi. Yeni
güne 1276 sınırından başlayan altın için bu seviyenin önemli olduğunu belirtebiliriz. 1276 aşağısındaki fiyatlamalarda
1271 ve 1264 destekleri önemini korumaktadır. 1276'dan destek alması durumunda ise sırasıyla 1282
ve 1289 dirençleri izlenebilir.
Şeker Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.sekeryatirim.com
Bu Seker Yatirim'i seviyorum ben. Gelir bizim TAV'da da arada arastirma raporu cikarir. Sonraki gun de 3 bin lotcuk alir gider![]()
Yer İmleri