Sabah yola çıkıyorum 112600den stopladim sisteme uyumadık yine hayırlısı..
Sabah yola çıkıyorum 112600den stopladim sisteme uyumadık yine hayırlısı..
düşüş devam edecek gibi görünüyor
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil şahsi görüşlerimdir...
twitter: @harputlu00023
114.400 short açtım
yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil şahsi görüşlerimdir...
twitter: @harputlu00023
Sadece teori; banlacılık sektörüyle ilgili piyasalar neden kaygılı? Yada bu kadar banka şirket değerleri çok düşük seviyedeyken , bu satışlar neden? Diyelimki bilançoları bozulacak bir yada iki dönem. Zarar yazacaklarmı hayır? Sadece geçen yıla göre karları düşecektir. 2001 yılında bddk kanununun değişmesiyle zorunlu karşılık oranları arttırılmıştı. Bireylere ve ticarilere kredi verirken belli kıstaslar getirilmişti. Sermaye yeterlilik rasyoları belli bir sınırın dışına çıkmadı. 2001 yılında yaşanan duruma düşülmesin diye bu hep korundu. Şimdi sadece olası ekonomik daralmayla kredi hacimleri düşecek ve aniden yükseken faizlerle bir yada iki dönem kar edemeyecekler. Ancak sendikasyon yenilemede sıkıntı yok. Kredi geri dönüşlerinde çok bariz bir durum yok kötü anlamda. Peki ama niye dolar bazlı diplerdeyiz? Bir teoridir sadece. Doksanlı yıllarda ülkemizde yüksek enflasyon ve yüksek faiz vardı. O yıllarda banka hisseleri yine revaçtaydı. Ancak revaçta olmasının sebebi karlılık değildi. En büyük sebebi bankalar yıl sonu geldiğinde kar açıklarlar ancak bankanın ödenmiş sermayesi bir yıl sonra düşük kalırdı enflasyon ve kur artışından dolayı. Bankalar açıkladığı kar rakamının büyük kısmını bedelsiz hisse dağıtarak sermayeye eklerlerdi sermayesi ezikmesin diye. Ayrıca bedelsizin yanında çoğu zaman bedellide olurdu. Örneğin %50 bedelsiz %50 bedelli şeklinde. Bugün banka sermayelerine baktığımızda Türk lirasının döviz kurlarının artmasıyla beraber eridiğini görüyoruz. Yine yüksek enflasyon ve yine yüksek faiz mevcut. Üstelik bir iki banka dışında yaklaşık 10-12 yıldır sermaye artışı yapılmadığı görülüyor. Bu sermaye artışını en son geçtiğimiz haftalarda yapı kredi bankası yaptı bedelli şeklinde. Ben diğer bankalarında bu furyaya katılacağını düşünüyorum. Bu hem bankalar konusundaki olumsuz söylentileri sona erdirir hemde borsamıza daha fazla derinlik katar. Bedelli ve bedelsiz şeklinde yapmalarını tercih eder ve öneririm. Bu tamamen kendi düşüncemdir ve enflasyonist ortamda kaçınılmazdır. Bazı fonların yüksek oranda hisse satmasının sebeblerindendir. Yapılacak sermaye arttorımları bankanın zor durumda olduğundan değil sermaye oranlarının korunmasından sebebtir. Doğrusuda budur. ( derin hisse )
ne oldu ya kapandımı yoksa burası kimse yok
Yer İmleri