Tavsiyeye ihtiyacınız varmı gerçekten çoktan seçiminizi yapmışsınız bile ?
bir adet fast web mali analiz alın orada eğitim kısmıda var onuda alın sonra bu bilancolara göre aldıgınız eğitime göre hisselerinizi biriktirin
arçeliği neye dayanarak aldın tahmin edeyim. evde filan kullanıyoruz ya arçelik güzel marka ondan aldın.
aselsan neye dayanarak aldın ben söyleyyim. benim bir arkadaş var 5 yıl önce aselsan almış şimdi 2 ev parası kazandı yaw devlette arkasında bu şirketin milli servetimiz silah tank tüfek yapıyor iyi işler yapıyor öyle duydum öyle söylediler.
iş c borsacı arkadaşlar söyledi iş bankasıymış ondan bir tanede banka olsun dedim.
bu gerekçelerin hepsi saçmalık
muhtemelen doğru tahmınlerde bulundum çünkü yazma tarzınızdan bile anlaşılıyor aslında acemiliğiniz iş c dediğiniz kagıt aslında isctr ama halk dilinde hep iş c diye dillendirildir

aselsan banko zaten mılletın azından olan bir hisse bir tek arçelik sizin seçiminizmiş gibi duruyor.
Neyse lafı uzatmayalım hocam dayanağınız karlılık olmalı.
borsanın denklemi çok basittir aslında anlayana.
kar eden karını arttıran şirket nedir ? büyüyen şirkettir büyüyen şirketin değeri otomatik olarak büyümesi gerekmiyor mu ? büyümesi için ne lazım ? kar lazım sadece kar etmek yeterlimi ? hayır karını bi sonrakı dönemlerdede arttırarak gitmesi gerekir çünkü enflasyon dediğimiz bir olgu daha var dolayısıyla her yıl yıllık karını bir önceki döneme göre en azından enflasyonun üzerinde arttırmasına odaklanmalısınız. sadece sabit kar eden veya enflasyon düzeyi kadar kar eden şirkette istenilen değer kazancını saglayamayabilir. o sebeple
1-kar eden şirket seç
2-Karını her yıl bir önceki döneme göre %15 ve üzerinde arttıran şirketi seç
3-BU karı düzenli şekilde arttırmayı başarabilen şirketleri seç
4-Karını dağıtıp dağıtmamasına kesinlikle bakma
5-İstisnalar hariç bist 100 içerisinden seçim yapmaya çalış
6-GYO BANKALAR SERMAYA GİRİŞİM YATIRIM ORTAKLIKLARI şirketlerine hiçbirşekilde girme.
7-SANAYİ ŞİRKETLERİNDE VE FARKLI SEKTORLERDEN SEÇİMLER YAP
8-İstikrar istikrar istikrar bu cümlemi unutma istikrarlı kar ;)
Yer İmleri