Sayfa 32/398 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon
Arama sonucu : 3183 madde; 249 - 256 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1. mehmet şimşek yine piyasayı bozdu....piyasa ile zıtlaşan bir ekonomi bakanının başarılı olma şansı zor boşa kürek çekiyor mide bulandırıyor.....vergi lafını duyan yabancı niye gelecek sebep ne olacak...borsa riskli bir yer neyin vergisi anlamıyorum burası gelişmiş ekonomi değil ki gelişmiş ekonomileri baz alıyorsun...gelişmiş ekonomilerde temettü olayı var bu ülkede yok insanlar ya allah deyip giriyor şirketler para kazanıyor ama kazançlarını paylaşmıyor...

2. Enflasyonu düşürmek bir yana rekor faizle bile yükseltmeye devam ederken vergilerle ilgili hiç bir şey yapamazsınız. Enflasyonun kendisi zaten tüm varlıkların fiyatından alınan bir vergidir.
    Yarın gene çıkar, yanlış anlaşıldık vergi yok derler.
    Bir ara vergi dairelerinde uzlaşmayı kaldırdık dediler, sanki uzlaşmayı vatandaş istiyormuş gibi, 24 saatte çark ettiler. Yüksek enflasyon ortamında vergilerle oynarsan vergi tahsilatı yapamayınca tükürdüklerini yalarsın. Önce enflasyonu düşürürsün, piyasalar normale döner sonra vergi reformuna sıra gelir. Bunlar yangının ortasında durmuş, ellerinde benzin bidonuyla ateşi tehdit ediyor.
    En eğitimli ve akıllı olanları bu ekipse diğerlerinin zeka seviyesini siz tahmin edin.
    Tüm bunlar olurken birileri gene kandırılıyor galiba

Duhul
    Apr 2021
    İkamet
    Ejnebi Memleketi
    Gönderi
    105
     Alıntı Originally Posted by ey_b Yazıyı Oku
    Arada ki makas açılınca benim gibi eregliden isdemire dönen var mı .)
    Hep yaptigim islem.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by XTrader+ Yazıyı Oku
    mehmet şimşek yine piyasayı bozdu....piyasa ile zıtlaşan bir ekonomi bakanının başarılı olma şansı zor boşa kürek çekiyor mide bulandırıyor.....vergi lafını duyan yabancı niye gelecek sebep ne olacak...borsa riskli bir yer neyin vergisi anlamıyorum burası gelişmiş ekonomi değil ki gelişmiş ekonomileri baz alıyorsun...gelişmiş ekonomilerde temettü olayı var bu ülkede yok insanlar ya allah deyip giriyor şirketler para kazanıyor ama kazançlarını paylaşmıyor...
    Ne demiş? Kaçırdım ben sabah dışarıdaydım.

5. Şu enerjilerde yapılanlara da diyecek söz bulamıyorum.

Hoş Ereğli'den sonra, savrulma aşamasında gittim ben de onların tuzağına düştüm zararla çıktım (güldüğüme bakmayın) ama şu an içerideki yatırımcıya ALLAH yardım etsin.

Ereğli ne yaptı; en kötü döneminde, öyle ya da böyle üstüne koydu, biriktiren için iyi fırsatlar da verdi. Diğerleri sermayeyi nerede ise sıfırladı...

285'den 1 milyon liralık Europwr alan yatırımcının parası lira bugün 340 bin lira...

Bazen en iyisi, bildiğin yoldan gitmek...

6.  Alıntı Originally Posted by ninel_dlv Yazıyı Oku
    Ne demiş? Kaçırdım ben sabah dışarıdaydım.
    Her şey çok güzel olacak demiş

Ben dinlemedim bile, aynı şeyleri tekrar ediyorlar. Vergi, vergi vergi... Şimşek, IMF'nin ki zaten kendisi de İngiliz vatandaşı, memuru gibi çalışıyor.

Türkiye'nin ham çelik üretimi, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,6 artışla 3,2 milyon tona yükseldi.
    Türkiye Çelik Üreticileri Derneği (TÇÜD), mayıs ayına ilişkin çelik üretimi, tüketimi ve dış ticaret verilerini açıkladı.

Buna göre, söz konusu ayda Türkiye'nin ham çelik üretimi, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,6 artarak 3,2 milyon tona çıktı. Yılın ilk 5 ayında ise üretim yüzde 19,8 artışla 15,5 milyon ton seviyesinde gerçekleşti.

Nihai mamul tüketimi mayısta yüzde 16,2 azalışla 3,4 milyon tona, ocak-mayıs döneminde 2023'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 2,1 azalarak 16,1 milyon tona geriledi.

Çelik ürünleri ihracatı miktar ve değer olarak arttı

Çelik ürünleri ihracatı, mayısta miktar yönünden yüzde 45,9 artışla 1,1 milyon ton, değer yönünden ise yüzde 24,8 yükselişle 850,9 milyon dolar olarak kayıtlara geçti.

İhracat, ocak-mayıs döneminde 2023'ün aynı dönemine kıyasla miktar bazında yüzde 48,6 artışla 5,4 milyon ton, değer bazında yüzde 26,2 yükselişle 4 milyar dolara çıktı.

İthalat azaldı

İthalat mayısta geçen yılın aynı ayına göre miktar bakımından yüzde 29,1 azalışla 1,5 milyon ton, değer yönünden ise yüzde 29,8 düşüşle 1,3 milyar dolar olarak hesaplandı.

Ocak-mayıs döneminde 2023'ün aynı dönemine kıyasla ithalat, miktar bazında yüzde 12,1 azalışla 7,1 milyon ton, değer itibariyle yüzde 17,5 gerileyerek 5,6 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti.

Geçen yılın ocak-mayıs döneminde 46,5 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, bu yılın aynı döneminde yüzde 71 seviyesine yükseldi.

"Dahilde işleme rejimi gözden geçirilmeli"

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÇÜD Genel Sekreteri Veysel Yayan, mayısta ham çelik üretimindeki artışla dünya çelik üretiminde 8'inci sırada yer alan Türkiye'nin, yılın ilk beş ayındaki performansıyla dünyanın en fazla üretim yapan 15 ülkesinden biri ve Vietnam'dan sonra üretimini en çok artıran ikinci ülke olduğunu belirtti.

AB'ye yönelik ihracatın yılın ilk 5 ayında yüzde 113 artışla 1,9 milyon tona ulaştığını ancak bu artışın, AB'nin 2018'den beri uyguladığı koruma önlemlerini Haziran 2026'ya kadar uzatma kararının gölgesinde kaldığını aktaran Yayan, şunları kaydetti:

"Orta Vadeli Program hedeflerine ulaşılabilmesi açısından önem taşıyan çelik üretimi ve ihracatındaki artış eğiliminin devam ettirilebilmesi, 2021 yılı üretim ve ihracat seviyelerinin aşılabilmesi için özellikle Çin ve diğer Uzak Doğu ülkelerinden yapılan ithalatın sınırlandırılması, dahilde işleme rejimi uygulamasının gözden geçirilmesi ve başta enerji olmak üzere girdi maliyetlerini düşürecek tedbirler alınarak, rekabet gücünün artırılması önem taşıyor."

8.  Alıntı Originally Posted by fedoramca Yazıyı Oku
    Her şey çok güzel olacak demiş

Ben dinlemedim bile, aynı şeyleri tekrar ediyorlar. Vergi, vergi vergi... Şimşek, IMF'nin ki zaten kendisi de İngiliz vatandaşı, memuru gibi çalışıyor.

Bir ekonomi bakanı konuştuğunda piyasa negatif tepki veriyorsa o bakan yanlış adım atmıştır...piyasa ile zıtlaşmanın malesef sonu kriz oluyor....piyasa herşeydir piyasaya kafa atmak derenin akışını terse çevirmeye zorlamak gibi mantıksız bir davranıştır....enflasyonda 3 ay içinde düşüş görülmezse mehmet şimşeğin yılın sonuna kadar koltukta durabileceğine inanmıyorum piyasa baskısını oda üzerinde hissedecek....sıkıntılı süreçte borsada kazançtan vergi demek akılla mantıkla izahı yoktur...bu tip adımlar herşey iyi olduğunda yapılır o zaman göze gelmez..2-3 yıl içinde borsa yatırımcı sayısı 2 milyonlardan 8 milyona ulaştı ve ciddi oranda yaklaşık 7 milyon yatırımcının portföyü binli rakamlarda portföyü olan yatırımcı....

Sayfa 32/398 İlkİlk ... 2230313233344282132 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •