Originally Posted by
Hasan.
Enflasyon çok yüksek. bence hiç yüzde 10 larda değil...
üç kuruş maaşımız ile tasarruf ede ede yaşamaya çalışıyoruz. her ay patatese domatese zam geliyor. işletmeler zam yapıyor. ancak bizim maaşımıza her ay zam yapılmıyor.. ne yapacağız tasarruf ettiğimiz parayı ilerisi için saklayacagız. ancak bakıyorum ki sakladığım para da günden güne eriyor. halka açık firmalara yatırdığım para da sözde değer artışı gösteriyor fakat enflasyon karşısında yeniliyor. döviz karşısında yeniliyor... yatırımı bölmek doğru fakat ben direk dövizde tutup beklemeyi de istemiyorum açıkcası. dolar 3.80 alayım , 4,80 satayım dersem. bu sürede yediğime içtiğime de zam gelecegi için ben yine zararda olacağım...dolar arttı diye hiç sevinemem... borsa düşecek ?? yurtdışı hisse senetlerine yatırım yapsak işlem başı komisyon 25 usd belirli bir limiti geçmediği sürece.. az para değil bence.. blok alımlar yapsak temettü de alsak ama yurtiçinde temettü ile tekrar hisse alınabiliyorken yurtdışında bu biraz imkansıza yakın... birde tamamen satarsak hisseleri devlet 15-35 arası vergi alacak.
ilerisi için kafam çok karışık. tl günden güne değer kaybediyor. tamamen yüzde 100 türk hisselerinde olmak istemiyorum.
dolar da tutmak istemiyorum.
dezavantajlarından dolayı yutdışı hisselerine de pek sıcak bakamıyorum.
altın alsak nerede saklıcaz ?
ben işin içinden çıkamadım.. her türlü kaybeden biz oluyoruz sanırım.
Yer İmleri