Originally Posted by
lualua
Selamlar, Hasan Beyi gorunce dayanamadim ben de yazayim dedim. Forumda cok yeniyim Oncelikle kendisini tebrik ederim. Bende 29 yasindayim ilk defa cocukken babamin enka senetleri aldigini duyarak tanistim borsayla. Sonra universitede Annemden yalvar yakar 4 cumhuriyet altini alip bende babamdan habersiz kendi senetlerimi almistim.(O zaman cumhuriyet 250 tl 1 lot enka 14 tl civariydi yanlis hatirlamiyorsam.)
Artik buradaki buyuklerimizden ogrendiklerimle her ay maasimdan duzenli olarak temettu hisselerine yatirim yapiyorum. Benim gibi genc yarismaci arkadaslarima basari ve sabir diliyorum
Ilk senelerin zor gececeginin farkindayim azar azar biritiktirmek zor gibi gozukse de damlaya damlaya gol olacagi umuduyla devam edecegim insallah. Seytan cok durtuyor X hisseyi sat Y den al diye ama mumkun oldugunca engellemeye calisiyorum kendimi burada yazilanlari okuyarak.
Bir de su verileri surekli takip etmeyi birakmam lazim uzun vadeli yatirim yapacagim diyorum calisirken bile surekli gozum verilerde twitterda.
şeytan dürtmesine karşı kendi taktiğimi paylaşacağım
a) Aracı kurumda 2 hesap açılır. 1.si uzun vade temettü için , 2.si kısa-orta vade alsat için.
Uzun vade hesabındaki senetlere istenirse bloke konulabilir.
b) 1.hesapta alınan senetlerin aynısından 2.hesaptada alınır.
c) 2.hesaptan kazanılan nakdin %50'siyle 1.hesaptaki temettü hisselerinden tekrar alıınır,
Bol kazançlar
Syg.
Son düzenleme : Trade Shark; 27-10-2017 saat: 15:38.
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer İmleri