Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
Kriz her zaman gelebilir.
Gelmesi sizin mal alabileceginizi garanti etmez.
Ben irili ufakli bi duzine kriz gordum.
Kriz psikolojisi bambaska bir seydir, yasamadan bilinmez, yasamayana anlatilamaz.
Blok alim icin bile endeks olarak uzun vadeli ortalamalarin altindayiz. Hisse bazli ise pek bir sey ifade etmez bu durum.
En guzeli bismillah deyip son zamanlarda cok da sismemis (Asels) temettu hisselerine oncelik vererek aylik duzenli alimlarla baslamak.
Aksi halde daha hic hayatinda hisse almamis birisinin olasi bir krizde maliyet yapabilmesi yapsa bile aldiklarini tutabilmesini beklemek bence fazla iyimserlik olur.
Ben kriterlerimi tekrar yazayim.
1. Sahibi kim?
2. Temettu veriyor mu?
3. Son 10+ yillik aylik grafiginde 45 derecelik bir yukselis kanali var mi?
Olmazsa olmaz kriterlerim bunlardir.
Ikincil kriterlerimi de yazarim ama su an isleri komplike yapmama acisindan gereksiz buluyorum.
Syg,
Katılıyorum...hep söylediğim gibi aylık düzenli alım için kriz beklemeye gerek yok...seçici olmak kaydıyla hemen alıma başlanabilir...ama blok alım yapılacaksa, çok daha dikkatli olunmalı, giriş maliyeti çok daha önemli bir hal aldığı için hisse seçiminde kılı kırk yarmak gerekir.