Merhabalar,
Vakýfbank da bulunan hisselerimi ziraat yatýrýma virman emri verdim fakat 95 lira gibi bir masraf çýktý.
Bu masraf normal midir?
Teþekkürler.
Saygýlar.
Merhabalar,
Vakýfbank da bulunan hisselerimi ziraat yatýrýma virman emri verdim fakat 95 lira gibi bir masraf çýktý.
Bu masraf normal midir?
Teþekkürler.
Saygýlar.
Siftahi yapmis bulunuyorum sevgili forum uyeleri. simdilik, TUPRS, FROTO, BRISA, PETKM, HEKTS, AKSA ve BOLUC hisselerini portfoyume katmis bulunuyorum. Herkese tesekkur ederim ozellikle de Cauti ve DUDU hocalarima
cuma günü ünye ve bolu çimento temettü verecek.
temettü almak nasýl bir þeydir, maliyete ve yatýrým hesabýna nasýl yansýr merak edenler temsili bir miktar alýp bakabilir.
zor deðil...geleceðe yön verecek bir iþ yapýyorsak..gerekli önemi vermeliyiz ve iþi ciddiye almalýyýz..hem 10 hisse için belki bir yýl boyunca düzenli periyodik alým dýþýnda hiç iþlem yapmayacaðýz..portföydeki bir hisseyi çýkarma ya da yeni bir hisse ekleme kararýný çeyrek bazýnda alacaðýz...bu demek oluyor ki, haftada 1-2 saat portföy yönetim iþi için yeterli olur. þu forumu okumak için ayýrdýðýnýz aman kadar zaman ayýrsanýz yeterli olur.
önemli olan al-sat-al girdabýna girmemek...trader lýk oynamaya kalkarsanýz hem mevcut iþinizi olumsuz etkiler, hem sürekli kafanýzý meþgul edeceði için gerekenden çok zamanýnýzý alýr...eðer uzun vade yatýrýma inanýyorsanýz yukarýda belirttiðim haftada 1-2 saat yeterli olur portföy yönetimi için.
Bu bakýþ açýsý yanlýþ..eninde sonunda gelecek diye bir þey yok...Beklentiye kalsa ben 1-2 yýldýr bekliyorum, %70 ihtimalle diyelim...ama gelmiyor diye, kabuða çekileceke halimiz yok..baþta fed olmak üzere merkez bankalarý piyasalarý fonluyor, suni teneffüs ile hasta yaþatýlmaya çalýþýlýyor..diðer taraftan bu arada fiyatýný 2-3 katýna çýkaran hisseler oldu. Bu nedenle ihtiyatlý olup, gerekirse hedge enstrümanlarý kullanýp iþimize bakmalýyýz.
Þahsen, hisse alýmý yaparsam, mutlaka hedge iþlemini de yapýyorum..detaylarý tcell örneðinde olduðu gibi önceki sayfalarda var.
Yer Ýmleri