Sayfa 198/637 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Merhabalar,
    Vakıfbank da bulunan hisselerimi ziraat yatırıma virman emri verdim fakat 95 lira gibi bir masraf çıktı.
    Bu masraf normal midir?
    Teşekkürler.
    Saygılar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by Tugsel78 Yazıyı Oku
    Merhabalar,
    Vakıfbank da bulunan hisselerimi ziraat yatırıma virman emri verdim fakat 95 lira gibi bir masraf çıktı.
    Bu masraf normal midir?
    Teşekkürler.
    Saygılar.
    normal değildir. hisse lot sayısından bağımsız olarak virmandan masraf alınmıyor.
    ben de vakıfbanktan başka bir aracı kuruma virman yapmıştım. sanırım 120 küsür bin TL'lik portföydü. masraf alınmadı.

3.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    normal değildir. hisse lot sayısından bağımsız olarak virmandan masraf alınmıyor.
    ben de vakıfbanktan başka bir aracı kuruma virman yapmıştım. sanırım 120 küsür bin TL'lik portföydü. masraf alınmadı.
    Ne yapmam lazım peki?
    bugün 14.30 gibi taşınacak hisseler?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by Tugsel78 Yazıyı Oku
    Ne yapmam lazım peki?
    bugün 14.30 gibi taşınacak hisseler?
    valla bu masrafı bence geri isteyin. çünkü ben pazarlık bile yapmamıştım. ücretsiz yaptıklarını söylemişlerdi.

5. Siftahi yapmis bulunuyorum sevgili forum uyeleri. simdilik, TUPRS, FROTO, BRISA, PETKM, HEKTS, AKSA ve BOLUC hisselerini portfoyume katmis bulunuyorum. Herkese tesekkur ederim ozellikle de Cauti ve DUDU hocalarima

cuma günü ünye ve bolu çimento temettü verecek.

temettü almak nasıl bir şeydir, maliyete ve yatırım hesabına nasıl yansır merak edenler temsili bir miktar alıp bakabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by Son Osmanlı Yazıyı Oku
    Yeni başlayan biri için portföy nasıl olmalı? Riski bölmek adına 10 hisse almak mantıklı ama takibi zor değil mi? Yaşım 32, hala hayat mucadelesi veriyoruz. Haliyle işime odaklanmam gerekiyor. Üstatlardan öneri bekliyorum.
    zor değil...geleceğe yön verecek bir iş yapıyorsak..gerekli önemi vermeliyiz ve işi ciddiye almalıyız..hem 10 hisse için belki bir yıl boyunca düzenli periyodik alım dışında hiç işlem yapmayacağız..portföydeki bir hisseyi çıkarma ya da yeni bir hisse ekleme kararını çeyrek bazında alacağız...bu demek oluyor ki, haftada 1-2 saat portföy yönetim işi için yeterli olur. şu forumu okumak için ayırdığınız aman kadar zaman ayırsanız yeterli olur.

önemli olan al-sat-al girdabına girmemek...trader lık oynamaya kalkarsanız hem mevcut işinizi olumsuz etkiler, hem sürekli kafanızı meşgul edeceği için gerekenden çok zamanınızı alır...eğer uzun vade yatırıma inanıyorsanız yukarıda belirttiğim haftada 1-2 saat yeterli olur portföy yönetimi için.

8.  Alıntı Originally Posted by sabuncu Yazıyı Oku
    merhabalar, ben de takipcisiyim bu konunun. emegi gecen herkese tesekkurler. zaman bulunca daha uzun yazarim kendi hikayemi ama kisaca benim kendi cikardigim sonucu yazmak istiyorum. Borsaya ilk basladigim zamanlarda nakitim yoktu, tecrubem de yoktu. simdi nakitim daha fazla ve kendime gore uzun vade tecrubesi edindim. Ama kafa yerine, hektasi 2,7 lerden tuprasi 40 li rakamlardan sattiktan sonra geldi. Simdi ne yapmak lazim.

Ben kriz bekliyorum. Eninde sonunda gelecek krizde Tuprasa ne oldu batti mi yahu denilen yerlerde toplu alim yapmayi bekliyorum. Krizde dolar yukselecegi icin nakitimi de dolarda bekletiyorum. Kriz zamaninda artik ne kadar ucuzdan alip unutabilirsek. Yillarin tecrubesiyle vardigim sonuc ve hareket plani bu.
    Bu bakış açısı yanlış..eninde sonunda gelecek diye bir şey yok...Beklentiye kalsa ben 1-2 yıldır bekliyorum, %70 ihtimalle diyelim...ama gelmiyor diye, kabuğa çekileceke halimiz yok..başta fed olmak üzere merkez bankaları piyasaları fonluyor, suni teneffüs ile hasta yaşatılmaya çalışılıyor..diğer taraftan bu arada fiyatını 2-3 katına çıkaran hisseler oldu. Bu nedenle ihtiyatlı olup, gerekirse hedge enstrümanları kullanıp işimize bakmalıyız.

Şahsen, hisse alımı yaparsam, mutlaka hedge işlemini de yapıyorum..detayları tcell örneğinde olduğu gibi önceki sayfalarda var.

Sayfa 198/637 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •