Merhabalar,
Vakıfbank da bulunan hisselerimi ziraat yatırıma virman emri verdim fakat 95 lira gibi bir masraf çıktı.
Bu masraf normal midir?
Teşekkürler.
Saygılar.
Merhabalar,
Vakıfbank da bulunan hisselerimi ziraat yatırıma virman emri verdim fakat 95 lira gibi bir masraf çıktı.
Bu masraf normal midir?
Teşekkürler.
Saygılar.
Siftahi yapmis bulunuyorum sevgili forum uyeleri. simdilik, TUPRS, FROTO, BRISA, PETKM, HEKTS, AKSA ve BOLUC hisselerini portfoyume katmis bulunuyorum. Herkese tesekkur ederim ozellikle de Cauti ve DUDU hocalarima
cuma günü ünye ve bolu çimento temettü verecek.
temettü almak nasıl bir şeydir, maliyete ve yatırım hesabına nasıl yansır merak edenler temsili bir miktar alıp bakabilir.
zor değil...geleceğe yön verecek bir iş yapıyorsak..gerekli önemi vermeliyiz ve işi ciddiye almalıyız..hem 10 hisse için belki bir yıl boyunca düzenli periyodik alım dışında hiç işlem yapmayacağız..portföydeki bir hisseyi çıkarma ya da yeni bir hisse ekleme kararını çeyrek bazında alacağız...bu demek oluyor ki, haftada 1-2 saat portföy yönetim işi için yeterli olur. şu forumu okumak için ayırdığınız aman kadar zaman ayırsanız yeterli olur.
önemli olan al-sat-al girdabına girmemek...trader lık oynamaya kalkarsanız hem mevcut işinizi olumsuz etkiler, hem sürekli kafanızı meşgul edeceği için gerekenden çok zamanınızı alır...eğer uzun vade yatırıma inanıyorsanız yukarıda belirttiğim haftada 1-2 saat yeterli olur portföy yönetimi için.
Bu bakış açısı yanlış..eninde sonunda gelecek diye bir şey yok...Beklentiye kalsa ben 1-2 yıldır bekliyorum, %70 ihtimalle diyelim...ama gelmiyor diye, kabuğa çekileceke halimiz yok..başta fed olmak üzere merkez bankaları piyasaları fonluyor, suni teneffüs ile hasta yaşatılmaya çalışılıyor..diğer taraftan bu arada fiyatını 2-3 katına çıkaran hisseler oldu. Bu nedenle ihtiyatlı olup, gerekirse hedge enstrümanları kullanıp işimize bakmalıyız.
Şahsen, hisse alımı yaparsam, mutlaka hedge işlemini de yapıyorum..detayları tcell örneğinde olduğu gibi önceki sayfalarda var.
Yer İmleri