Originally Posted by
roxette
Iron Maiden , Megadeth , Pink Floyd (bunun segmenti ve dinleyici kitlesi tabi ki daha farklı ama inanılmaz bir ses kalitesi) , Madonna , Rammstein , Anthrax konserlerine de gittim ülkemizde.
Ama Metallica konserlerinin tadı bir başka. Şahsen ruhum resmen tazeleniyordu. Umre ye gitmek gibi , Kabe ye gitmek gibi töğbe haşa .
Her konserinde meşhur "One" şarkısı için kule hazırlanır , o kuleden şarkı ile başlayan savaş efektleri , görsel şovlar adamı kendinden geçirir.
Benim için 2.konser komik geçmişti. Sene 99. Konser başlarken önce mavi , mor ışıklar adamı kör eder , ağır ağır başlar müzik , adamlar daha ortada yok , sahne bomboş , 4 gözle nereden çıkacaklar acaba diye bir yandan da dikkatle süzersin sahneyi , çok çok iyi bilirsin birazdan deprem olacak resmen kıyamet kopacak , o da ne Lars çıkmış yerine başlatıyor bateriyi öttürmeye , sonra Jason ve Kirk . Ve en sonunda James. Eski İngiliz maçlarını çok severim , hani santra ile birlikte seyirci baskısı ile kabus gibi çökerler rakibin üstüne. Rakip resmen şoka girer , ne olduğunu bile anlamazsın ilk 15 dakikada bir bakarsın 3-0 mağlupsun. İşte aynen buna benzetirim Metallica konserlerini. Kafadan adamı şok a sokarlar , tempo 2 saat hiç düşmez.
Gelelim benim için komik tarafına. Ali Sami Yen deydi galiba 2.konser. Tek gitmiştim bu sefer ve etrafım 16-17 yaşında ergen dolu. E ben de gelmişim 31 yaşıma artık. Gençler , kızlar nasıl kafa sallıyorlar hiç durmamacasına . Öyle bir özeniyorum ki. Tamam ben de artık biraz daha deneyimli olduğumdan sallıyorum kafayı kendimden geçercesine ama kısa saçlı olduğumdan onların ki gibi zevkli olmuyor. O konserde Efes Pilsen de sponsorluk yapıyordu ve standlarda bira nın yanında çok satan bir malzeme daha var idi. Uzun saç perukları ! O peruklardan 1 tane almaya gittim , ama Allah kahretsin normal renkte olanları kalmamıştı aşırı talepten. Sadece Turuncu renkli olanlar kalmıştı. 10 tl veya 20 tl bir şey verdim sanırım , turuncu ve kıvırcık uzun saç kuyruğunu kafama geçirdim ve en az 1 saat o ergenlerle beraber kafa salladım o konserde ben. Fabrikada üretim müdürlüğü yapıyorum , bana bağlı 90 kişi var , Ey Allahım o 90 kişiden 1 kişi bile beni burada bu halde turuncu perukla kafa sallarken görse bana ne saygıları kalır ne de otoritem . Battery de , Master of Puppets da kafa sallarken bir yandan da bunlaru düşünüyordum. Ne günlerdi .
Yer İmleri