Sn Cautionary ve Sn Dudu teşekkür ederim, söylemek istediğnizi anladım. Üzerinde biraz daha düşüneceğim.

İlgileneceğim ve araştırma yapacağım birkaç hisse daha var; Poltk, Kordsa, Arçelik, Aygaz gibi ancak şu anda odaklanmam gereken eğitimim ile ilgili öncelikler var, onları halletmem lazım ve bir de finansal raporları bekliyorum.

Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
Benim anlamadığım şey, yatırımın yaşla olan ilgisi.

Aslolan portföy büyüklüğü değil midir?

Geçmiş yılların getirilerine bakınca tüm zamanların birincisi Aselsan değil midir? Aselsan'ı 10 yıldır toplayan birisinin yaşının 22 veya 52 olmasının önemi nedir? Sonuçta yaştan bağımsız olarak 1'e 100 kazanmış mı herkes? Ona bakılmaz mı?
Sn Oralet Osman şu şekilde düşünebiliriz sanırım; sonuçta bu başlıktakilerin amacı pasif bir gelir yaratmak ve finansal bağımsızlığı olabildiğince elde etmek. Yüksek volatiliteli ancak uzun vadede sağlam kazandıracak bir hisseyi ileride bağımsızlığını kazanmaya çalışan genç biri alabilir, zira hedef 15 sene sonrası. Ancak 60 yaşında birinin artık bu tarz volatil hareketlerden ziyade 15%'lik İş Yatırım temettüsünü tercih etmesi daha maküldür, çünkü bu hareketin sonucu aşağı da yukarı da olabilir. Sizce de böyle değil mi?