Dudu hocam, potk ile uzun vadeli portföy oluşumunda ilk ciddi adımı attım...daha önce çok hisse alım satımı yaptım...son bir yıldır da uzun vadeli alım-satım işlemlerim oldu...deneme amaçlı...ama bu pozisyonları taşımadım.
39,4 den %10 alım yaptım...25 tl stop olmak üzere her 5 birim de %10 alımlarım olacak (35-30....45-50-55 gibi)...bir nevi canlı örnek case de olur bu işlemler.
poltk dışında alım için takipte olduğum(alım kriterlerimi sağlayan) brisa ve aksa yı yakın takip ediyorum....fiyat koşulunu sağlaması için gevşedikleri durumda almayı planladıklarım da petkim, pegasus ve hektaş.
Hayırlı olsun Sn Cautionary, ben araştırmaya devam ediyorum. Yaptıkları eloksal işlemi ile ilgili biraz detay öğrenmye çalıştım, yaptıkları işi anladıktan sonra finansallarına bakacağım. Ancak forum arşivindeki konuda uzun vadeci tecrübeli birçok kişi gördüm, bu güzel bir güven unsuru oldu benim için.
Brisa'yı ~6.5'tan beri topluyorum, Hektaş konusunda ise beklemeli miyim yoksa biriktirme usulü devam mı etmeliyim kararsızım.
Yatırım tavsiyesi içermemektedir.
Dudu hocam.193 sayılı gelir vergisi kanunun 1.maddesine istinaden.gelir,bir gerçek kişinin bir takvim yılı içinde elde ettiği kazançların safi tutaridir. Bu yüzden kişiler gelir unsurlarından elde ettiği kazançlarını ayrı ayrı beyannamelerde değil tek bir beyannameye toplamak zorundadır.kisi hem kira hem temettü geliri elde ediyorsa istisna tutarlarının dikkate alarak tek beyanname verir. Bu arada beyanname için illaki muhasebeci şart değil herhangi bir vergi dairesinden alınacak yıllık gelir vergisi beyannamesini manuel doldurarak ikametgahının bağlı olduğu vergi dairesine verilebilir. Temettü den dolayı iade çıkmışsa 252 nolu gelir vergisi tebliğinin menkul sermaye iradi için gerekli belgelerin ibrazı ile iade gerçekleşir.
Yer İmleri