Sayfa 299/637 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,385 - 2,392 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by bysb Yazıyı Oku
    Sn Dudu, aynı rehberin 14. Maddesine kafam takıldı.

UYGULANACAK VERGİ TARİFESİ
    https://hizliresim.com/y0MZ90

85K temettü gelirim varsa ne kadar vergi iadesi alıyorum bu hesaba göre? Aşağıdaki gibi hesapladım doğru mudur?

85K*0,15=12.750 TL Kesinti yoluyla ödene vergi

85K/2=42.500 istisna tutarı

42.500'ün 30.000 TL'si için 5.370 TL vergi, fazlası (42.500-30.000=12.500TL) 12.500 TL için (12.5K*0,27=3.375 TL vergi) toplam 5.370+3.375=8.745 TL vergi beyanım olacak.

12.750-8.745= 4.005 TL vergi iadesi mi almam gerekir?
    100 brut 85K net alirsaniz..
    Baskaca hic bir gider yazmazsaniz..
    50K beyan edilir.. (yarisi kafadan istisna)
    50K nin vergisi yukaridaki tarifeye gore ((50K-30K) X 27% +5370 TL )= 10.770 TL
    15K kesilmis kaynaginda 15000-10770= 4230 TL iade cikar.
    100K nin yarisi 50K ve bunun %10 u kadar egitim ve saglik gideri de gider olarak gosterirseniz, yani 5K lik hastane, ilac veya ozel okul, kitap, kirtasiye v.s gideri ile iade daha da artar..
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar merhaba, forumda araştırdımda bulamadım,

temettü için e-beynname hazırlama dökümanı hiç bulamadım.

Malimüşavir arkadaşımız yada tecrübesi olan varsa aramızda, adım adım nasıl hazırlanır yaparsa çok güzel olur.

Ben programı indirdim, inceledim ama 2.fotoğraftaki yerlere tıklamaya çalışıyorum tıklanmıyor.

Verileri giremiyoruz.

Hiç vatandaşa uygun kolaylıkta değil gördüğüm.

Benim mali musavir de boyle bir program uzerinden elektronik ortamda hazirliyor, tabii benim sifremi kullanarak..
    Programi ben hic kendim kullanmadim..
    Bu nedenle yardimci olamayacagim.
    Yilda bir defa vereceginiz bir beyanname.
    Herhangi bir mali musavir 100 TL bir ucrete bunu halleder, siz sadece araci kurumdan alacaginiz yil sonundaki ekstrenizi verin yeter.
    Bir mali musavir araciligi ile yaparsaniz iade isi daha kolay olur, vergi dairesi tamam bununkini mali musavir vermis der fazla kurcalamaz.
    Onemli bir konu da sudur, toplam temettuden tum saklama, temettu, bedelli bedelsiz hak kullanim ucretlerini de dusebilirsiniz, alim satim komisyonlari haric.
    Syg,

3. Sn. @Dudu ,

POLTK'i nasıl keşfettiğinizi sorsam çok detay bir soru olur mu acaba? Sahibi Koç, Oyak, Sabancı, veya İş değil ancak radarınıza girmiş ve güvenmişsiniz, nasıl keşfettiniz ve hangi detayları inceledikten sonra karar verdiniz? İleride önümüze ikinci bir POLTK potansiyeli taşıyan şirket çıkarsa nelere dikkat etmeliyiz, kritik noktalar nedir?

Şu anda POLTK'i araştırmaya başladım, forum arşivindeki konuda detaylı bir tarama yapmaya aşladım ancak hikayesini sizden de duymak isterim.

Teşekkürler.

4. Merhabalar

Şirket katkılı BES de devlet katkısı şirket katkısı için ödenmediğine dair ilgili anlaşmalı şirketten bilgi geldi. Sadece benim yatırdıgım prim uzerinden devlet katkısı olabiliyormus.

Bu dogru mudur?

İyi çalışmalar

5. Evet doğrudur.

Alıntı Originally Posted by dreamworld Yazıyı Oku
    Merhabalar

Şirket katkılı BES de devlet katkısı şirket katkısı için ödenmediğine dair ilgili anlaşmalı şirketten bilgi geldi. Sadece benim yatırdıgım prim uzerinden devlet katkısı olabiliyormus.

Bu dogru mudur?

İyi çalışmalar
    Yazdığım mesajlar şahsi görüşlerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

6. Sayın dudu, internette şöyle bir durum gördüm, avukatlar kendi arasında konuşuyor.

Vergi iadesi istediklerinde onları incelemeye almışlar.

Temettü stopaj iadesi alacak kişilerde buna benzer farklı incelemelere tabii olabilir mi ?

İnsan iade almaya korkacak

Cevabın için şimdiden teşekkür ederim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    Sayın dudu, internette şöyle bir durum gördüm, avukatlar kendi arasında konuşuyor.

Vergi iadesi istediklerinde onları incelemeye almışlar.

Temettü stopaj iadesi alacak kişilerde buna benzer farklı incelemelere tabii olabilir mi ?

İnsan iade almaya korkacak

Cevabın için şimdiden teşekkür ederim.

Defter tutmakla yuklumlu olan mukellef tabii ki incelenebilir.
    Benim defterim yok incelenebilecek.
    Incelemek isterlerse de buyursunlar incelesinler..
    Her seyiniz duzgun ise, alniniz ak yuzunuz pak ise kimden neden korkacaksiniz ki?
    Syg,

8. Tesekkürler Faruko

Sayfa 299/637 İlkİlk ... 199249289297298299300301309349399 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •