Herkese merhaba,

Öncelikle böyle güzel bir misyon yüklenen konuyu düşünen ve destek veren herkese teşekkür ederim. Ben de çalışmaya başladıktan sonra maaş artışları ve insana verilen değer ile ilgili hep rahatsız oldum kendimce de bu fikire doğru yönelirken, googleda bu konuya denk geldim.

Ben de 30 yaşında kendi imkanları ile 3-5 lira biriktirmiş bir beyaz yakalıyım. Kısaca durumumu da özetliyim.

Evliyim, eşim de çalışıyor. Çocuk henüz yok ama düşünüyoruz. Evimiz bulunmuyor, kiradayız. Aylık 5-6K geliriimiz var. Tahmini 50K birikimimiz var. Bunun yarısı altın hesabında yarası da 2 ayrı hissede %25i egeen, %75i de tmpol. (tmpol en başından veri hata idi buraları okudukça kumar oynadığımı, arkadaşa uymanın, güvenmenin bu konularda gereksiz ve yersiz olduğunu maalesef öğrendim.) Son olarak da hanımın adına BES hesabımız var. (Ben 60, eşim 56 yaşında emekli olduğu için bütün bes birikimimizi tek hesapta(eşimin hesabında) değerlendirmek daha mantıklı geldi.) Haziranda biten evlilik kredimiz mevcut ayrıca. Ara sıra da aile bütçesine fotoğraf çekerek katkıda bulunuyorum. (Eğer bir hobiniz var ise de pasif getiri elde edebilirsiniz)

Önce barınma ihtiyacımıza bir çözüm bulmam gerekiyor yani ev sahibi olmalıyım ancak hem yeterli peşinatım(Cauti ev alırken %50 peşin geri kalanı 5 yıl vadeli olarak demişti, ben de öyle düşünüyorum) yok hem de hazirana kadar kredi ödemem devam ediyor. Ayrıca ev kredi faizleri de şu an için yüksek. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

Diğer taraftan temmuzdan bu yana elimde olan tmpol hissesinde de %15 gibi bir zararım var. Beklemek dışında zararsız kurtulmanın bir yolu var mıdır?

Sonuç olarak bugüne kadar birikimimi bes, altın ve borsada değerlendirmeye çalıştım. (Borsa tamamen benim suçum)

Değerli yorumlarınızı duymak isterim.

Teşekkürler.