Sayfa 333/637 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,657 - 2,664 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    ah keşkem ah keşkem...bu işin sonu yok, hala geç kalmış sayılmazsınız, sayılmayız.

mesela poltk aldım...hem de all time high değerine yakın...ama fiyat dahil tüm koşullarımı sağlıyordu...hisse için ayırdığım paranın %10 ile aldım...1-2 sene portföyde kalmayı becerirse %100 e ulaşınca 10-15 sene sonra tek başına ortalama bir ev kirası kadar getiri sağlayabilir.

yani..fırsatlar her zaman var, değerlendirmesini bilmek lazım.

not: bu arada poltk ten sonra bugün brisa da aldım...ben aldım hareketlendi brisa da..elim uğurlu galiba
    POLTK tarafindan aciklanan 600K Euro degerindeki uretim hatti yatirimini cok onemsiyorum.
    2 sene sonra bu sirketin hayal dahi edemecegimiz yerlerde olma ihtimali oldugunu dusunuyorum.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. Sayın Cautionary bazıları dünya borsalarında ve de bizim borsada düzeltmeler bekliyor.. Sizin ve diğer arkadaşların öngörüsünü merak ediyorum.. Ve eğer sizde böyle bir düzeltme bekliyorsanız hisse alımı için uygun zaman mı ? Mevcut hisseleri nakite mi döndürmek gerekir ?

3. Smile

Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    Herkese merhaba,

Öncelikle böyle güzel bir misyon yüklenen konuyu düşünen ve destek veren herkese teşekkür ederim. Ben de çalışmaya başladıktan sonra maaş artışları ve insana verilen değer ile ilgili hep rahatsız oldum kendimce de bu fikire doğru yönelirken, googleda bu konuya denk geldim.

Ben de 30 yaşında kendi imkanları ile 3-5 lira biriktirmiş bir beyaz yakalıyım. Kısaca durumumu da özetliyim.

Evliyim, eşim de çalışıyor. Çocuk henüz yok ama düşünüyoruz. Evimiz bulunmuyor, kiradayız. Aylık 5-6K geliriimiz var. Tahmini 50K birikimimiz var. Bunun yarısı altın hesabında yarası da 2 ayrı hissede %25i egeen, %75i de tmpol. (tmpol en başından veri hata idi buraları okudukça kumar oynadığımı, arkadaşa uymanın, güvenmenin bu konularda gereksiz ve yersiz olduğunu maalesef öğrendim.) Son olarak da hanımın adına BES hesabımız var. (Ben 60, eşim 56 yaşında emekli olduğu için bütün bes birikimimizi tek hesapta(eşimin hesabında) değerlendirmek daha mantıklı geldi.) Haziranda biten evlilik kredimiz mevcut ayrıca. Ara sıra da aile bütçesine fotoğraf çekerek katkıda bulunuyorum. (Eğer bir hobiniz var ise de pasif getiri elde edebilirsiniz)

Önce barınma ihtiyacımıza bir çözüm bulmam gerekiyor yani ev sahibi olmalıyım ancak hem yeterli peşinatım(Cauti ev alırken %50 peşin geri kalanı 5 yıl vadeli olarak demişti, ben de öyle düşünüyorum) yok hem de hazirana kadar kredi ödemem devam ediyor. Ayrıca ev kredi faizleri de şu an için yüksek. Bu konuda önerilerinizi bekliyorum.

Diğer taraftan temmuzdan bu yana elimde olan tmpol hissesinde de %15 gibi bir zararım var. Beklemek dışında zararsız kurtulmanın bir yolu var mıdır?

Sonuç olarak bugüne kadar birikimimi bes, altın ve borsada değerlendirmeye çalıştım. (Borsa tamamen benim suçum)

Değerli yorumlarınızı duymak isterim.

Teşekkürler.
    Günaydın,

İlk yazım aralarda kaldı sanırım

Özellikle değerli büyüklerimin yorumlarını duymak çok isterim. Sn.@ctugrul, Sn.@dudu ve Sn. @cauti

Bütün sayfaları da 2 haftada anca okuyabildim.

Teşekkürler.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Günaydın,

Özellikle değerli büyüklerimin yorumlarını duymak çok isterim. Sn.@ctugrul, Sn.@dudu ve Sn. @cauti

Teşekkürler.
    Tmpol'a soyle yuzeysel bi baktim.
    Bundan uvy olmaz sonucuna vardim.
    Egeen maliyetini bilmemekle beraber karli bir sirket, bedelsiz beklentisi de var bu beklenti kagidi canli tutuyor.
    Temettu de veriyor, sahibini pek begenmesem de tutulabilir, tasinabilir olarak goruyorum.
    Ev almak diger yatirimlarda insana huzur ve sabir verir ama evi de tum omrunu borc odeyerek gecirtmeyecek sekilde, yetenin minimumunu almak lazim. Bu nedenle ev alinmali, su an uygun zaman mi bilemiyorum sanki degil gibi geliyor bana.. Piyasanin biraz daha geri gelebilecegini saniyorum.
    Ama bu arada faizler artarsa evin dusen maliyeti kredi faizleri nedeni ile artmis olur.
    Ev bir ihtiyacdir, yatiirim degildir.
    Ihtiyaci en dusuk maliyetle karsilamak amacimiz olmalidir.
    Basligin tamamini okudugun icin diger konulara girmek istemiyorum.
    Syg,

5.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Tmpol'a soyle yuzeysel bi baktim.
    Bundan uvy olmaz sonucuna vardim.
    Egeen maliyetini bilmemekle beraber karli bir sirket, bedelsiz beklentisi de var bu beklenti kagidi canli tutuyor.
    Temettu de veriyor, sahibini pek begenmesem de tutulabilir, tasinabilir olarak goruyorum.
    Ev almak diger yatirimlarda insana huzur ve sabir verir ama evi de tum omrunu borc odeyerek gecirtmeyecek sekilde, yetenin minimumunu almak lazim. Bu nedenle ev alinmali, su an uygun zaman mi bilemiyorum sanki degil gibi geliyor bana.. Piyasanin biraz daha geri gelebilecegini saniyorum.
    Ama bu arada faizler artarsa evin dusen maliyeti kredi faizleri nedeni ile artmis olur.
    Ev bir ihtiyacdir, yatiirim degildir.
    Ihtiyaci en dusuk maliyetle karsilamak amacimiz olmalidir.
    Basligin tamamini okudugun icin diger konulara girmek istemiyorum.
    Syg,
    Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bir sorum daha olacak.

Tmpol'de zararım var ama başlığı okuduktan sonra ben de güvenmediğim için ayrılmak istiyorum. Zira zararım var. Bu zararı bekleyerek mi telafi etmek lazım yada zararın neresinden dönülse kardır deyip direk ayrılmak mı uygundur. Son karar benim olacak tabi ama sizin de fikriniz ve tecrübeleriniz önemli benim için.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,013
    Günaydın,

Teşekkürler.
    sn burak13
    ben sormadığınız bir konuda size bir uyarıda bulunmuştum üstü kapalı olarak... bence en azından aklınızın bir köşesinde kalsın

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bir sorum daha olacak.

Tmpol'de zararım var ama başlığı okuduktan sonra ben de güvenmediğim için ayrılmak istiyorum. Zira zararım var. Bu zararı bekleyerek mi telafi etmek lazım yada zararın neresinden dönülse kardır deyip direk ayrılmak mı uygundur. Son karar benim olacak tabi ama sizin de fikriniz ve tecrübeleriniz önemli benim için.
    Ben hayatta cesur kararlar almak gerektigini savunanlardanim.

Syg,

8.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sn burak13
    ben sormadığınız bir konuda size bir uyarıda bulunmuştum üstü kapalı olarak... bence en azından aklınızın bir köşesinde kalsın
    Sn. Tovbekar,

Uyarınız için teşekkür ederim. Aslında çok önemli bir konu ancak insan yaşamayınca etrafında şahit olsa bile kendi başına gelmeyeceğini düşünüyor.

Bu konuda diğer hesapların da kendi üzerimde olması bu konuyu biraz dengeliyor. Böyle durumlara düşmeyiz umarım.

Tekrar teşekkürler, uyarınız için.

Sayfa 333/637 İlkİlk ... 233283323331332333334335343383433 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •