Arama sonucu : 8185 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Anlatmak istediğinizi anlıyorum da, "2014'te 366 gün faiz kazanmak" ile kıyaslıyorsunuz. 2014'te 366 gün yok ama. Püf noktası orası. Yıllık faiz veya bileşik faiz dediğimiz şey size "tam 1 takvim yılı içinde verilecek faiz"i belirtir. O yıl 300 gün de çekse, 400 gün de çekse %12 alırsınız. Gün sayısının azalıp artması bunu değiştirmez. Bu yüzden 365 günde alınan %12 ile 366 günde alınan %12 birbirine denktir. Gün başına kazanılan faizler eşit değildir, doğru. Ama faizin ana tanımı "1 yılda kazanılan getiri" olduğu için temel olarak faizler birbirine denk kabul edilir.
    Ben günlük getiri açısından 366 güne sahip yılların 365 güne sahip yıllardan aynı faiz oranı için daha düşük bir günlük getiriye sahip olduğunu belirtmek istemiştim. Tanım olarak uygulanan takvim yılı kuralına bir muhalefetim yok.

Sonuç olarak bir yıl içinde 366 gün olması getiri anlamında banka lehine mevduat mudisi aleyhine bir durumdur. Bu konuda sanırım hemfikir olabiliriz.
    Son düzenleme : rxpu; 24-02-2017 saat: 00:13.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •