Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
O vergi olmasa ücret yüksek falan olmayacak. İşçiden kesilen bir şey yok. O muhasebeleştirme için yapılmış bir durum.

Tekrar yazayım, vergi ödemekle yükümlü kim ise vergiyi o ödüyordur. Burada işçiye maaşını ödediniz. Vergisini yatırmadınız sorumlusu kim? Devlete işçiye gidip, ver bana vergimi diyor mu? Demiyor. Demekki vergiyi işçi ödemiyor. İşçinin zerre sorumluluğu yok.

Gel gelelim asgari ücrete, beyaz yakalının ve mavi yakalının ücretlerine:

Burada vergi muhatabı ve vergiyi yatırmakla sorumlu kişi işverendir. Çalıştırdığı kişiler için devlete vergi öder.

Eğer ne zamanki kanunlar değişir, ve işverene sen hiç karışmayacaksın 3006TL asgari ücreti işçiye ödeyeceksin, o işçi de beyan edip sigortasını vergisini yatıracak der, işte o zaman herşey dediğiniz gibi olur.

Devlet vergi indirir işçi faydalanır.

Konumuzun dışında bir kaç şeye daha değineceğim:

İşçiler hep az aldıklarını hep fabrika sahiplerinin kazandıkları iddiasındadır.

Onların streslerinin yüzde birini çekmezler. İş batacak mı? İflas mı edeceğim? Bu yıl yeterli satış yapabilecek miyim? Alacaklılar beni vuracak mı? Vergi dairesi ceza kesecek mi? Çevre bakanlığı ceza yazacak mı? AB uyum çerçevesinde yapmadıklarım için ne ceza ödeyeceğim? İş güvenliği uzmanının bana imzalattığı şeyler yüzünden birine bir şey olursa kaç yıl hapis yatarım acaba? bu böyle 30-40 maddeye uzatılır gider. Kısaca işveren hep stres stres stres günde 3-5 saatlik uykular.

İTO kilit fabrikasında işçiler daha çok maaş istiyoruz dediler. 2018 şubat ayının sonunda grev yaptılar. Sonuç ne? 3-5 gün önce fabrikasını kapatan İTO kilit ve 310 işçi işsiz. Fabrika sahibinin maddi manevi zararlarını düşünün.
Hocam verdiğim trt payı örneğinde ki gibi asgari ücretler ve maaşlar içinde işin görünen yüzü öyle ama çalışanın kazandığı para için 'işveren' vergiyi ödüyor.
Bu verginin kaldırılması işveren ve işçiye fayda sağlar.
Diğer konu ise sanayicilerin şuan ne durumda olduğunu biliyoruz bu konuda hem fikiriz yükleri ağır bu dönemde riskleri daha fazla.
Benim bahsettiğim kesim kendisini biliyor...

İşin özeti baştan aşağı köklü bir vergi reformu gerekiyor,şu anki sistemde işçi de mutsuz işveren de.