Alıntı Originally Posted by mf2hd Yazıyı Oku
Jonathan yukarıda ansiklopedik bilgi vermiş. Kendisine teşekkür ederim.
Benim kafama takılan nokta bir şirket neden %100 kendine ait olan yeni şirket kurup yeni alımları bu firma üzerinden yapar. Mantığını çözemedim.
Bildiğim için hep aynı örnekten gideceğim. Cimsa nin İspanya'da bir alim süreci var. Eğer bu alım gerceklesir ve bunu cimsa inc diye firma kurup onun üzerinde gösterse mantığını anlayamıyorum. Afyon cimento direk ortak mesela cimsa.
Kafamdaki örneklerden gideyim. Tüpraş mesela enerji yatırımlarına ait. Aygaz enerji yatirimlarinin %20 sine sahip. Buradaki durum normal geliyor. Çünkü koç grubu bir şirket kurmuş ve bazı şirketlerini buna ortak yapmış. Bana biraz olsun mantıklı geliyor.
Bugün kordsa inc yeni ortak çıkar sarıldığında kompozite inanıp yatırım yapan benim gibi birçok kişi mağdur olmaz mi sizce.
Sesli düşünüyorum. Bu duruma örnek belki çok hisse var belki de. Konu hakkında bilgi ve tecrübelerinizi merak ediyorum.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben de teşekkür ederim, burada bilgi paylaşımı yapıyoruz hepimiz. Ben de gerçekten anlayamıyorum neden ortaya bir şirket daha koyuluyor. Koza Grubu'nda ATP vardı. Petkim'de, Star ile arasında Rafineri Holding ve sanırım bir şirket daha var. Tuhaf bir durum.