CordSA 8 yıldır bu kanal içerisinde hareket ediyor. Kanal üst bandı 2023 yılında 28-30 seviyelerinden geçiyor.
CordSA 8 yıldır bu kanal içerisinde hareket ediyor. Kanal üst bandı 2023 yılında 28-30 seviyelerinden geçiyor.
Hâlâ SA ların amacını anlayamadınızmı? Şirket satın alınıyor kords büyüyor ama alınan şirketlerden bilançoya bişi yansımıyor. Neden yansımadıgını sevgili JONATHAN arka sayfalarda babanneye anlatır gibi anlatmış. Bence azbile anlatmış. Satın alınan şirketlerin kârı ordan oraya ordan temettüye sonra kordsa falan filan... para nerde para. Daha 2017 de satın aldığı şirketin kârı bile tabelaya yansımadı. Yok abd de kompozit boing gövde yok bilmem ne şirketinin bilmem ne kadarını satın aldı falan filan... yaw benim cebime bişi girmedikten sonra napiyim senin yapcan yatırımı. Ilerde bu şirketlerden belliki tavşanın suyunun suyunun suyu karlar belki gelir. Ama güler teyze onunda bi yolunu bulup onuda yedirirmi belli olmaz. Yanindaki danışman ve müşavirleri onunda yolunu bulur. Bana SA ları kimse anlatmasın. Benim bilgim bana yeter. Sasa da yünsa da yıllardır yapılanları benim gibi belki bikaç kişi bilir. Holdingi bile 8 sene önceki fiyatlarda sürünüyor. Allahtan sasa ve yunsa 'yı sattilarda hisseler sınıf değiştirdi. Inşallah ilerde kordsayıda satarlarda hisseler hakettiği yerlere ulaşır.
2015 veya 2016 yılıydı..
Kağıt 7'lere çıkıp 5'lere geldi..O sırada bir haber düştü blok satış yapacağız diye..%70 yabancı %30 yerli gibi bir şey tam hatırlayamadım..5'den aldım 10 bin lot kadar ve tahtada blok emirle milyon lotlar satıldı izliyorum..O gün satış bitti ve kağıt 5,54 oldu tabi satmadım..Kapanışa yakın bir satış dalgası geldi kağıt 5,20 kapadı..Ak yatırım tahtanın amk..Şüphelendim tabi..Neyse seans kapandı bir haber geldi...Yatırımcıdan çok yoğun talep geldi satışa devam edeceğiz yarın diye...
Ertesi gün direkt 5 açtı ve hepsini sattım..Sonra yatırım bölümüne tel açtım...Siz dedim var ya manipülatör bir şirketinsiniz..Sizi dedim allah kahretsin beyefendi ne biçim konuşuyorsunuz falan dedi ama alev almışım..Neden? Böyle bir satış olacak ve Ak yükseltip geçiriyor aynı gün haber geliyor..Teasadüf mü tabi ki değil..Sonra 3,5'lara geldi oradan transit 8'lere...
50 lira olacağını bilsem bunların tek kağıdını almam ve daha hiç almadım o günden sonra..Alışveriş bile yapmam ne marketinden ne başka bir zincirinden..
Akbank, Teknosa, Sahol sata sata bitiremediler milyon milyon...Doymadı aç kö..ler..
Bunlar ky'ı satırla kesseler yine doymazlar...
Bilmezmiyim hiç. Nitelikli yatırımcıya 6 tl den 30 mily.lot satıldı diye heryerde bangır bangır davulla tellal çalındı 6,10 dan bizde aldık . Tabi bu SA ların nitelikli dolandırıcı olduğunu nerden bilebilirdik. 6 tl den yabancıya 30 mil.lot satıldı diye borsa sayfalarında manşet olan kordsun 4 tl lere hatta altına inmesi 1 ayı bile almadı. Ulan 6 tl den 30 mily.lot alan yabancı 1 ay sonra sana 4 tl den mal verir mi? Evet verdiler. Demekki neymiş? Meğersem o 30 mil.lot 6 tl nin çok çok altından blok olarak satılmış. ** çocukları tahtayı kan gölüne çevirmişlerdi. Evet 5 yıl önceki fiyattan buraya gelen kords çokmu iyi kazandırmış?
Kısaca buraya yok 20 tl olcak 2023 te 30 tl...allah allah 5 sene sonra 70 geçer 100 bekleriz falan filan.. ya bırakın elinizdeki şirketin yurtdışından yeni aldığı ve ortak olduğu fab.bile %kaç kâr getirecek ,şirkete nasıl yansıyacak bilemediğiniz halde 20,30,50,100 yok devenin nalı..yavaş biraz arkadaşlar. Kordsa global bir SA iştirakidir. Bizim ülkede yatırım yaparken ,sektöre, yatırım ve büyüme, düzenli temettü, şirket yönetimi, kısa ve uzun vadeli borçlar vs.vs. sadece bu rasyolara bakarak yatırım yapılmaz. En önemli şey neye bakılır onu size burdan söylüyorum. Evet en önemli kriterlerden biri sahibine bakıcaksınız. Hırsızmı diye..ve o şirketin sahibinin seceresini araştırcaksınız.. Bizim ülkede yatırım, için evet neyazıkki üzülerek yazıyorum en önemli kriter bu.. Şirketlerin sahipleri..
Elimde cimsa var. Yazılanlardan sonra korktum. Hata mı ettim sa Lara demeye başladım.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Arkadaşlar, durum bence o kdar kötü değil. Buradaki tek mesele, o iştiraklerin karları direkt kasaya girmeyecek, önce dağıtılması lazım.
Burada uzun vadeli yatırımcılar için eğer şirket düzgün yönetilirse şöyle bir avantaj olabilir; o şirketlerin çatı şirketi Kords Inc. temettü dağıtmadığı için sermayesi kasasında kalır ve yatırımlarını yapar, borçlarını öder. Zamanı geldiğinde, misal 5 yıl sonra, yeni alınan şirketler büyüdüğünde ve borçları önemli ölçüde ödendiğinde, artık iyi karlar elde edilmeye başlanır. Bunları da Sabancı Holding almak isterse, önce Kords Inc.'in kasasına, oradan Kords'a, oradan da Kords yatırımcılarına dağıtır. Ama bunlar için biraz daha zaman var.
Ben sadece iskontonun sebebini açıklamak istedim. Ama Sabancı'nın elbette bir Koç veya Oyak gibi kurumsal yönetildiğini düşünmüyorum. Türlü türlü şeyler oluyor. Dileriz Kords'u ortalama bir zamanda global bir şirkete satar, o zaman her şey çok başka olur.
...
Bu da doğru bir bakış açısı ama şöyle oluyor; geçtiğimiz yıllarda Kords Inc. bedelli sermaye arttırımı açıklamıştı, Kordsa'dan para çıkışı olmuştu. Ama bu çok sık olmuyor. Düşüncem o ki, Kords Inc. kendi kendine dönebiliyor. Yine de belli zamanlarda bedelli açıklayabilir, buradan oraya para çıkışı olabilir. Ve asıl mesele Kords'un neden iskontolu işlem gördüğü.. Onun da sebebi iştiraklere olan uzaklığı. Kords 300 milyon kar açıkladığında, o kar direkt bizim kasada değil. Mesele bu. Abd'deki şirketin kasasında. O dağıtırsa, Kordsa Inc.'e geçer, o da dağıtırsa Kordsa'ya geçer. Yani Kords, o şirketler kar dağıtmadan, tüm şartlar uygun olmadan, kalkıp ben karımın %80'ini dağıtıyorum diyemez. O şirketler % kaç dağıtacak, bu da önemli.
...
Yer İmleri