Yazacak çok şey var da, benim yeterince motivasyonum yok...belki köy hayatındadır

Yine de şunu yazmadan edemeyeceğim, çünkü günümüzde yaşadığımız duruma cuk diye oturuyor.
Bundan 20 yıl kadar önce, borsada işlem yapmaya başlayalı 1-2 yıl olmuş. Her açıdan toyluk zamanlarım yani.
Borsada müthiş bir ralli var, o zamanlar enflasyon %50 üzeri olduğu için çıkışlar da %100 lerin üzerinde gerçekleşiyor. Her sabah, millet ne alsak modunda, alınan kağıt %2-3 gidince üzülüyor sahibi...keşke şunu alsam, o %5 gitti diyor.
Bir gün kurumu arayıp sordum, â��neden yükseliyorâ� dedim...temsilci para girişi var dedi...sinirlendim tabi, iyi de ben de neden para girişi oluyoru soruyorum dedim...eleman, onu ben de bilmiyorum dedi.
Aslında eleman bana borsanın sırrını vermiş, yıllar sonra anladım bu cevabın değerini...hani diyorum ya, hareket olduktan sonra bahane uydurmak en kolay şey.
Ekonomide ve beklentilerde kayda değer bir değişim olmasa bile, mesela bir ay sonra endeks 125 bin de olsa, 105 bin de olsa...bunun neden olduğunu anlatacak birileri... aynı kişiler, benzer laflarla, farklı sevileri ve nedenlerini konuşacak.
Yapmamız gereken, bence, büyük resmî unutmadan..teknik belli sinyaller ile pozisyon ayarlamak...ve fazla detaylara takılmamak.
Yer İmleri