Artan

81,95 10 18:10
15.402,50 10 18:10
12,10 10 18:10
15,42 9.99 18:10
325,00 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

106,20 -10 18:10
14,60 -9.99 18:10
257,75 -9.96 18:10
35,60 -9.96 18:10
14,49 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.736.804.739,75 18:10
7.656.248.297,26 18:10
6.895.827.795,51 18:10
6.812.789.475,80 18:10
6.401.232.366,88 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/3 123 SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Emeklilik sistemi mevcut demografik yapı ile çökmeye mahkum. Sonuçta çalışan sayısı kadar kişi emekli sayısı kadar kişiye bakıyor işin özü aslında bu ( OYAK gibi çok başarılı bir örnek olmakla beraber... ) ve türkiye bundan sonra hep yaşlanacak. Ya nitelikli işgücü oluşturacak / enjekte edeceksin ( suriyelilerin iyilerini hep almanya aldı mesela ) ya da ölene kadar çalışacak birikimi / pasif geliri olmayan. Sn. Cauti de yazılarında ısrarla belirtiyor, bizim neslimiz ( yaşım 35 ) ve bizden gençler için pratikte emeklilik diye bir şey yok malesef.
     Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    TES denilen zırva ne çabuk kabul görüp tartışılır olmuş hayret verici gerçekten bu ülkenin halkını anlamak zor.

benim daha basit bir önerim var, tüm emeklilik maaşları asgari ücrete sabitlensin, asgari ücretin üstünde kalan prim ödemesi otomatik olarak BES e aktarılsın.

çalışanın cebinden ek bir maliyet çıkmasın.

Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Emeklilik sistemi mevcut demografik yapı ile çökmeye mahkum. Sonuçta çalışan sayısı kadar kişi emekli sayısı kadar kişiye bakıyor işin özü aslında bu ( OYAK gibi çok başarılı bir örnek olmakla beraber... ) ve türkiye bundan sonra hep yaşlanacak. Ya nitelikli işgücü oluşturacak / enjekte edeceksin ( suriyelilerin iyilerini hep almanya aldı mesela ) ya da ölene kadar çalışacak birikimi / pasif geliri olmayan. Sn. Cauti de yazılarında ısrarla belirtiyor, bizim neslimiz ( yaşım 35 ) ve bizden gençler için pratikte emeklilik diye bir şey yok malesef.
    Sorun demografik yapıda değil. Sorun sosyal güvenlik sisteminin bir sosyal yardım aracı olarak kullanılmasında bayramda verilen 1000 lira ikramiyenin, çalışanın ödediği primle ne alakası var. Veya seyyanen yapılan zamların primle alakası var mı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

3.  Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku
    Sorun demografik yapıda değil. Sorun sosyal güvenlik sisteminin bir sosyal yardım aracı olarak kullanılmasında bayramda verilen 1000 lira ikramiyenin, çalışanın ödediği primle ne alakası var. Veya seyyanen yapılan zamların primle alakası var mı ?

Tamamen katılıyorum.Toplanan sgk primleri devlet bankalarına 3 kuruş faizle yıllarca kullandırıldı.İhtiyacı olan kişilere yönelik sosyal yardımların büyük çoğunluğu bu primlerden karşılandı.Sonra da primler emeklilik ücretlerini karşılamıyor bla bla bla. Yeni İşe başlayan kişi için 900 tl. sigorta primi ödeniyor. Adam emekli oluyor verdiği en iyi ücret neredeyse 2 bin lira. Bu insanların çoğu 20 yıl üstü prim ödemiş. Almanya da aynı sitemi uyguluyor.Adamlar da yaşlı nufus bizim 2 katımız belki daha fazla. Verdikleri emekli maaşları en az 2-3 bin euro. Herşeyde olduğu gibi kimse ödediği primin hesabını sormuyor aynı verginin hesabını sormadığı gibi. Kör bir ideolojik bakış ile hepimizin ömrü heba olup gidiyor.
    Y.T.D.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,700
     Alıntı Originally Posted by feray007 Yazıyı Oku
    Tamamen katılıyorum.Toplanan sgk primleri devlet bankalarına 3 kuruş faizle yıllarca kullandırıldı.İhtiyacı olan kişilere yönelik sosyal yardımların büyük çoğunluğu bu primlerden karşılandı.Sonra da primler emeklilik ücretlerini karşılamıyor bla bla bla. Yeni İşe başlayan kişi için 900 tl. sigorta primi ödeniyor. Adam emekli oluyor verdiği en iyi ücret neredeyse 2 bin lira. Bu insanların çoğu 20 yıl üstü prim ödemiş. Almanya da aynı sitemi uyguluyor.Adamlar da yaşlı nufus bizim 2 katımız belki daha fazla. Verdikleri emekli maaşları en az 2-3 bin euro. Herşeyde olduğu gibi kimse ödediği primin hesabını sormuyor aynı verginin hesabını sormadığı gibi. Kör bir ideolojik bakış ile hepimizin ömrü heba olup gidiyor.
    Malesef Almanya'da da ayni sorun var...

35 yil prim odedikten sonra alinan ortalama maas erkeklerde 1520 Euro kadinlarda 1106 Euro.

Bu nedenle bir cok alman da calisabilirken ozel emeklilik sirketlerine para odeyerek emekliliginde ondan maas almaya calisiyor..

https://www.zdf.de/nachrichten/heute...ahlen-100.html

Bu ozel emeklilik sirketlerine odenen primin bir kismini alman hukumeti karsiliyor, vergi indirimi sagliyor vs

https://www.riester-rente.net/

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

35 yil prim odedikten sonra alinan ortalama maas erkeklerde 1520 Euro kadinlarda 1106 Euro.

Bu nedenle bir cok alman da calisabilirken ozel emeklilik sirketlerine para odeyerek emekliliginde ondan maas almaya calisiyor..

https://www.zdf.de/nachrichten/heute...ahlen-100.html

Bu ozel emeklilik sirketlerine odenen primin bir kismini alman hukumeti karsiliyor, vergi indirimi sagliyor vs

https://www.riester-rente.net/

Syg,
    Sistem bize şunu emrediyor. Emekliliğe kadar evini mutlak al. Emekli maaşının amacı seni yaşatmak değil seni hayatta tutmak bu nedenle birikimini ona göre yap. Özellikle yaşlanınca daha minimalist bir yaşama hazırlık yap. Ve paranın sana en çok yaşlılıkta gerekeceğini unutma.

O egeli ben değilim

6. su konut faizi kampanyalarını tekrar düşünmek lazim.
    favorimdeki ilanlara 100bin ve üzeri fark geldi su faiz surecinde .
    simdi belki bir miktar talebi harekete gecirmistir ama bir miktar talebi de törpülememiş midir bu?
    bugün ayni emlakçının tam olarak ayni ev için 3 ilanını buldum.
    575 bin 635 bin 647bin di fiyatlar.
    647binlik ilanı arayan 600e alsa çok sağlam pazarlik yaptım diyecek herhal
    bence piyasaya cok karismayacaksin abi.
    bir yerini tutarsan oteki tarafi sisiyor balon gibi.

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku

Syg,
    Gelip Türkiye veya benzeri bir ülkeye yerleşecek emekli olunca, kendi ülkesinde maddi sıkıntı çekeceğine burada güzel bir sahil kasabasında ayda 10 bin liraya krallar gibi yaşar.

8. Onlar olmasa da mevcut yapı sürdürülemez, onlar olunca olacak olanlar malesef daha kısa sürede olacak oluyor. Liste uzar, Ankarada yapılan ucubeler ( koca metal yapı, saçma sapan park ) başka diğer verimsiz altyapı projeleri hepsi sonuçta hepimizin yiyeceği pastayı küçültüyor o anlamda haklısınız. Ama benim dediğim nokta sa çok önemli, sosyoekonomik seviyesi orta ve üstü aileler çocuk yapmıyor, yapan ikiyi geçmiyor. Alttan nesil gelip da çalışmayınca kim bakacak bizlere? Doğu hariç türkiye nüfus büyümedi negatif. Doğuda da şanlı urfa tek başına sırtlıyor ki oralarda da düşüş çok çarpıcı. Kadın başına 2.1 doğum oranı yakalayamiyorsaniz emekliliğe elveda. Almanya, Japonya için bile bu böyle ki bizim için çok çok daha vahim olacak malesef.
     Alıntı Originally Posted by Egeli Yazıyı Oku

Sayfa 1/3 123 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •