Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
Net Teknik Gelir nasıl bu kadar düşebilmiş ya? Geçen sene de çok düşükmüş bu? Ben anlayamadım.. Anlayan varsa izah etsin lütfen
 Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
Sn. Tarila ve RLC44,

Linkte görüleceği üzere taşıt sigorta primleri bu yıl Haziran ayından beri her ay %0,75 gelecek yıldan itibaren de aylık %1 artacak. Prim artışı konusunda pek bir ütopik düşünceniz yok.
 Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
Hocam %1 iyiymiş.. Ben bundan ziyade şöyle düşündüm özellikle bu TÜVTÜRK gibi fahiş zam sigortacılık sektöründe olur mu? Araçların her ay %3-5 üzerine koyduğu şu devirde 100 binlik araba 3-5 ayda 15-20 bin lira arttı.. Biz kaskoyu 1000 lira yerine 1500-2000 lira desekte insanlar bunu yaptıracak, bence sigortacılık sektörünün bunu değerlendirmesi gerek.. Haziran ayında 110 bin liralık aracın kaskosunu ak sigortadan 900 liraya, trafik sigortasını 450 liraya yaptırmıştım.. 110 bin liralık arabayı 1350 liraya koruyorum.. Araç şu an 140-150 bin oldu.. Özellikle bu zamanı sigortacılık sektörü iyi değerlendirmeli, poliçe fiyatları artmalı.. Bunun için bir izin/kanun vs gerekli mi bilmiyorum tabii..
Sn. Tarila,

Kanun yapıcı kasko fiyatlarına karıştığı için araç satış ve parça fiyatlarındaki hızlı yükseliş tüketiciye gecikmeli yansıyor. Çoğu zamanda yansımıyor olabilir. Diğer bir ifade satış fiyatını dediğiniz gibi belirlemelerinin önünde kanuni bir engel var.
Bunun sonucunda aracın aynasının fiyatı (teknik gider) hızla artıyor ancak toplanan kasko ya da prim (teknik gelir) o hızda artmıyor.

Bu işin sonucunda da Tarila'nın söylediği gibi Net Teknik Gelir hızla düşüyor.