Sayfa 124/327 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224 ... SonSon
Arama sonucu : 2609 madde; 985 - 992 arası.

Konu: AKGRT - Aksigorta A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Bende onu diyecektim %7 verimi 0.7 net temettüden bekliyorsa 11.7 lira fiyat beklentisi var demektir..
    Sn tarila zaten beklemtim taban 10 tl den temettüye girmesidir benimde. Ansgr nin sigortacılık faaliyetlerine göre bizim faaliyetlerimiz daha riskli olmasına rağmen daha iyi yönetilmişiz, burası kesin. Diğer bir nokta a1 capitalin sn diproyalin verdiği linkte şöyle bir açıklama vardı. Son çeyrek 100 milyon finansal kar bekliyor şirket diye. İşte bence bunu bildikleri için kastırıyorlar. Eurobondlar 611 milyondan 728 milyona çıktı. Son çeyrek ölüsü 100 kar gelse yıllık 444 milyon düz 450 milyon kar gelecek. Sermaye ne? 306 milyon. Hisse başı 1.5 tl kar! Fk edecek 3.8! Bu hisse burda durmaz! Eğerki 2021 %10 ile %20 artarsa 500 550 m gelir. Bu şirket hep böyle devam etsin, vereceği yüksek temettülerle maliyetimize göre 4 5 kat gitmiş olacaktr. Pek yanılmam.

Katılırsınız katılmazsınız ama uzun vade için bir projeksiyon olması için şöyle bir hesap yapalım
    Bu yılı 444 milyon ile bitirsin ve önümüzdeki 5 sene %20 yıllık kar büyümesi ve 5 sene ortalama 65 kuruş temettü versin. Kağıdıda birisi 8 tl den almış olsun.
    5x0.65=3.3 tl net temettü. Düş 8 tl den 4 7 tl maliyet.
    444x1.2üssü5=1104 tl yani 1 milyar 104 milyon.
    Şirket 10 fk dan işlem görse
    1104/306*10= 36 tl den fiystlanacaktır. Maliyet be 4.7 tl. Bölelim
    36/4.7=7 65 kat! Şartlarımız şu, önümüzdeki 5 sene yüzde 20 kar büyümesi, ortalama 65 kuruş temettü vernesi( ki fazla da verebilir), 5 sene sonra 10 fk dsn işlem görmesi. Size 7.65 kat büyüme verecektir. Bunun anlamı ise şudur.7.65/5=1 53 yani yatırdığınız her 100 bin tl size her yıl 153 bin tl sabit getiri verecektir
    Nokta! Ben inanıyorum.

3. Hocalarim beklentim afaki mi geldi sizlere bilmiyorum, 10-11 aralığında ile Mart ayına girse 70 kuruş temettü yüzde 7 civari verimliliği karşılamaz mi? Ayrıca şu anda yüzde 10 temettü verimi yakınında başka hisse kaldı mı, bakın en begendimiz ismen maksimum yuzde kaç temettü oranında şu anda,yada temettü şampiyonlarina bakalım ben akgrt yi bu oranlarda en makulu ve işleyişinde bir olumsuzluk gerileme görmediğim için bu düşüşte portföyüme kattım, borsalardaki talep artışı devam ederse beklentimi 10-11 aralığında güncel tutuyorum gerisi piyasaya kalmış

4.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Katılırsınız katılmazsınız ama uzun vade için bir projeksiyon olması için şöyle bir hesap yapalım
    Bu yılı 444 milyon ile bitirsin ve önümüzdeki 5 sene %20 yıllık kar büyümesi ve 5 sene ortalama 65 kuruş temettü versin. Kağıdıda birisi 8 tl den almış olsun.
    5x0.65=3.3 tl net temettü. Düş 8 tl den 4 7 tl maliyet.
    444x1.2üssü5=1104 tl yani 1 milyar 104 milyon.
    Şirket 10 fk dan işlem görse
    1104/306*10= 36 tl den fiystlanacaktır. Maliyet be 4.7 tl. Bölelim
    36/4.7=7 65 kat! Şartlarımız şu, önümüzdeki 5 sene yüzde 20 kar büyümesi, ortalama 65 kuruş temettü vernesi( ki fazla da verebilir), 5 sene sonra 10 fk dsn işlem görmesi. Size 7.65 kat büyüme verecektir. Bunun anlamı ise şudur.7.65/5=1 53 yani yatırdığınız her 100 bin tl size her yıl 153 bin tl sabit getiri verecektir
    Nokta! Ben inanıyorum.
    Sn RLC44 hocam, her dediğinizin altına imzamı atarım.. Ancak tek bir konuda anlaşamayız sanırım, o da kaç FK ile fiyatlanacağı.. Şirket 2017'den beri en iyi ihtimalle 8 FK ile fiyatlanmış, öncesini göremiyorum. Ben esasında sizlerin düşüncelerini öğrenmek için öyle söyledim yoksa, ben de dediğiniz fiyatları anormal değil gayet normal buluyorum.. Temettü konusunda yüksek dağıtma oranı ile cazibesini koruyor.. Mevcut fiyatı ile %10 net görürüz gibi

5.  Alıntı Originally Posted by alikkkk Yazıyı Oku
    Hocalarim beklentim afaki mi geldi sizlere bilmiyorum, 10-11 aralığında ile Mart ayına girse 70 kuruş temettü yüzde 7 civari verimliliği karşılamaz mi? Ayrıca şu anda yüzde 10 temettü verimi yakınında başka hisse kaldı mı, bakın en begendimiz ismen maksimum yuzde kaç temettü oranında şu anda,yada temettü şampiyonlarina bakalım ben akgrt yi bu oranlarda en makulu ve işleyişinde bir olumsuzluk gerileme görmediğim için bu düşüşte portföyüme kattım, borsalardaki talep artışı devam ederse beklentimi 10-11 aralığında güncel tutuyorum gerisi piyasaya kalmış
    Düşük bile geldi hocam, ben fiyat beklentinizi öğrenmek için sordum Özellikle 4.çeyreği görmek lazım martta kaç para olacağını o zaman çok daha net anlarız diye düşünüyorum..

6. 2020 3. Çeyrek Solo Bilançolar linktedir. Sanırım sektöre solo şekilde bakmak karşılaştırma adına daha kolay olacak.

https://hizliresim.com/UGGdsa
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Alıntı Originally Posted by Tarila Yazıyı Oku
    Sn RLC44 hocam, her dediğinizin altına imzamı atarım.. Ancak tek bir konuda anlaşamayız sanırım, o da kaç FK ile fiyatlanacağı.. Şirket 2017'den beri en iyi ihtimalle 8 FK ile fiyatlanmış, öncesini göremiyorum. Ben esasında sizlerin düşüncelerini öğrenmek için öyle söyledim yoksa, ben de dediğiniz fiyatları anormal değil gayet normal buluyorum.. Temettü konusunda yüksek dağıtma oranı ile cazibesini koruyor.. Mevcut fiyatı ile %10 net görürüz gibi
    Evet sn tarila 10 fk bunun için yüksek olduğunun farkındayım ama her an konjektür değişir Türkiyede belki de 10 fk sigorta şirketleri için taban olacak. Olmaması için bir sebep göremiyorum. Tüpraştan neyimiz eksik, temettü ise temettü, her yıl kar ve büyüme ise büyüme. Dolayısı ile aslında bu kağıtta fk ların sigortacılık için yükselmesini de satın almış oluyoruz.

8.  Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    2020 3. Çeyrek Solo Bilançolar linktedir. Sanırım sektöre solo şekilde bakmak karşılaştırma adına daha kolay olacak.

https://hizliresim.com/UGGdsa
    Net Teknik Gelir nasıl bu kadar düşebilmiş ya? Geçen sene de çok düşükmüş bu? Ben anlayamadım.. Anlayan varsa izah etsin lütfen

Sayfa 124/327 İlkİlk ... 2474114122123124125126134174224 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •