Originally Posted by
Fondip
Forumda baktım, borsa bölümünde dahi kimsenin konuşmadığı bir şey var. USD bazında Bist 100 grafiği dün 15 yıllık düşeni kırıp bugün de üstünde kapatmak niyetinde. Doların düşmesiyle oldu bu, 158'lere geldiğinden değil. Bu haftayı böyle kapatırsa kırmaya çok yakın olacağından ve 7.11'den gün içi dönen doları da hesaba kattığımızdan, eğer kırmasını istemezler ise sağlam satışlar olacaktır. Bu da alım fırsatı verir. Olur da kırarsa bu sefer gerçek ralli başlayacağından, yine borsa alternatiflerine oranla en sağlam yatırım aracına dönüşecek.
bu sebeple, gelecek haftayı beklemek lazım. zaten sanmıyorum haftaya cumaya kadar fırsatların kaçacağını. 209'u kırarsa -ki şu an 211 civarında, önce 300'ler sonra 500'ler konuşuluyor. cumaya olsa olsa 215 olur o. *
parayı daha az kazandıracak enstrumanlara bağlamamak, satış valörü hesaba katıldığında, mantıklı olur.
gümüşün de 27'yi kırdığında 30'lara, 36'lara çıkacağı bekleniyor ama inişleri sert olduğundan ve 27 altına sarkarsa %20 kayıplar dahi yaşatabileceğinden, yine kendi adıma emtia yerine borsayı gözlemeyi tercih ediyorum.
bakalım dolar savaşı nereye kadar sürecek.
* 215'i 225 yapalım, endeksin 158, doların 7 olduğu iyimser bir senaryoda.
Yer İmleri