Arama sonucu : 1995 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ODAS - Odaş Elektrik

Threaded View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by baydevir Yazıyı Oku
    idare mahkemelerinin kararları son karar değildir demek doğru değil.
    İdare mahkemelerinde birçok dosya sahibi olarak şunu söyleyebilirim ki bunun istinaf mahkemesine taşınması vs sözkonusu değildir.

İdare mahkemesi kararına süresi içinde karşı taraf yani EPİAŞ/EPDK itiraz edebilir bu itiraz metni ODAŞ a da gönderilir , bu itiraz incelenir ve itirazda daha önceki dosya içeriğine ek olarak yeni bir delil,gerekçe,güncellenmiş yasa maddesine atıf yoksa itiraz dikkate alınmadan sonuçlandırılır.

Bu sonuçlandırma işlemine “kesinleşme şerhi†denir.
    Kesinleşme şerhi alındığı andan itibaren kararın uygulamasına geçilir.

Genellikle EPİAŞ/EPDK da dahil olmak üzere kamu kurumları itiraz dilekçelerinde “kamu yararına alınan/alınacak ödemeler†konusuna atıf yaparlar ama idare mahkemeleri verilen kararın sonuçlarının büyüklüğüne bakmaz,twitterda odaş hakkında en çok yazısı olan ben orada da bu davanın kesinlikle kazanılacağını yazmıştım,Odaş ın eli bu konuda çok güçlüydü. Hukukun temel ilkelerinin ilk sıralarında yer alan “kanun/yönetmelik geriye doğru işletilemez†maddesiyle itiraz edildi ve bence dava kısa sürdü, kısa sürmesinin en büyük nedeni de işte bu net ve güçlü ilkedir.

Yani istinaf falan yok itiraz süreci var ve bu da sonuçsuz kalacaktır.

Şirket tarafından yayınlanan KAP’ta bir değinilen husus da “bazı internet haber sitelerinde asılsız ve sanki usülsüz işlem yaptığımız şeklinde algı yaratılması†konusu ilginç. Ben buradan Odaş ın bu sitelere dair de bir dava süreci olacağını/olması gerektiğini anlıyorum.Bu konuda şirkete yazıcam zaten.

İşin ilginç yanı,şirket asla bu geri ödemeye dair bir kasa çıkışı olup olmadığı konusunda net bilgi vermiyor, 2022/4Ç çok ama çok şaibeli bir bilançodur burada yer alan maliyet kalemleri aşırı muğlak ve yatırımcı ilişkilerine bu konuda sorulan sorular da hep geçiştiriliyor. Ben buradan iyi kokular almıyorum,sanki gelecek bilanço konusunda kimsenin emin olmamasını istiyorlar gibi.

Bir diğer konu:Cuma akşamı seans kapanmadan 5 dk önce Bofa 900K satışta iken kapanışta 425 K alım tarafında göründü. Yani bofa bu KAP ın geleceğini biliyordu ama viop tarafında tam tersi hiçbir alım olmadı aksine yüklü satış geldi ve spot/viop marjı 5 kuruşa düştü.Ben burada da marjın tam tersi 15-20 kuruşa çıkmasını beklerdim.

Son KAP’tan da anlayacağımız üzere Odaş Yatırımcı İlişkileri henüz kurumsal değil,milyarlık bir gelişme için “aldığımız bilgiye göre†ifadesi tuhaf durdu. Pazartesi mahkemeden karar metnini alıp pdf ekinde adam gibi bir KaP atılabilirdi, neden acele edildi de bu kap kurumsallıktan uzaklaştırıldı anlamadım. Avukat arayıp “abi davayı kazandık†dedi ve hemen KAP mı yazıldı ki odaş gibi KaP kabızı bir şirket için çok anormal bu..

Neticede bekleyip göreceğiz, hepsi bir oyun muydu? Tamamen alakasız bir “marina işine giriyoruz†KaP ı “kaçın tahtayı çakıcaz aşağı†şeklinde bir işaret fişeği miydi,ardından gelen bu epiaş kararı, Çan Termik in bakıma alınması vs bir silsile yaşatıldı kimse bunları unutmayacak illaki.Şirketin anlık hisse değerinin ölüsü 0.45 dolar iken buralara bu silsile ile kasten çekilmiş görünüyor çünkü ve bu işin içinde epiaşta birileri de varsa inanın hiç şaşırmam. O marina kap ı bunları düşünmemiz için çok yeterli bir çıkış noktası benim görüşüme göre.

Odaş Yatırımcı İlişkileri acilen çok net biçimde “geri ödeme kararı sonrası şirket kasasından bu konuya ait çıkan para ne kadar†sorusunu yanıtlamalıdır öncelikle.
    Saygılarımla..
    Baydevir hocam anladığım kadarı ile idari davalar konusunda uzman avukatsınız Epdk nın itirazı üst mahkeme olarak bölge idare mahkemesine mi başvuracak. Bu itirazın sonuçlanma süresi ne kadar sürer ve bu itirazın mahkeme kararını değiştirme şansı var mıdır? Son karar şerhi ne zaman yazılır. Teşekkürler.
    Son düzenleme : ases; 19-06-2023 saat: 16:29.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •