Anlatmak istediðim þey þu: Neye, niçin, hangi sistemle yatýrým yaptýðýný net ortaya koyabilmek. "Ben TLMAN'ý niçin aldým?" sorusunun cevabýný veremiyorsam eðer, onu almamalýyým. Hani Peter Lynch diyor ya, "bir þirketi niçin aldýðýnýzý 5 dakikada 10 yaþýndaki bir çocuða izah edemiyorsanýz, onu almayýn." diye, bence bu soruya net cevabýmýz olmalý.
Geçen portföyde 14 þirketin yanýna bir de KUTPO almýþtým mesela, walla ne yalan söyleyeyim, alýrken niçin aldýðýmý unuttum galiba, bir kaç hafta sonra performansý da sönük kalýnca, kendi kendime sordum, hatta buraya da yazdým, ben bunu niçin tutuyorum diye. Mantýklý pek bir yanýný bulamadým, teknik olarak bir kaç yýl önce gördüðü zirveden hala uzak olmasý ve oraya tekrar eriþmesinin iyi bir potansiyel taþýdýðý gerekçesi dýþýnda. Sonuçta anlamlý cevaplar veremediðim için bilançosunu bile görmeden sattým. Bu sebeple bir % 15 civarý potansiyel gelirden de oldum KUTPO bazýnda, ama olsun, mantýksýzlýk olmamalý seçimlerimde, mantýksýz gelecek para, hoþ gelsin de, bir daha gelmez, ya da sürekli gelmez o para.
"Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
Clausewitz
Yer Ýmleri