Alýntý Originally Posted by turali Yazýyý Oku
Can Ataklý bugün yazmýþ...

Suriyelilere “anýnda alarm veren cihazlar” daðýtýlmýþ

Doðruluðunu elbette hemen teyit etmek mümkün deðil.

Ama bir yakýnýmdan gelen mesajý size de sunuyorum;

22 Eylül 2023 saat 14.00 sularý, Bursa’nýn Fethiye Mahallesi’ndeki Yüksek Ýhtisas Hastanesi ek binasýnda insanlar doktor muayenesi için sýra beklerken, Suriyeli bir sýðýntý geliyor, insanlarýn önüne geçmeye çalýþýyor, sýra bekleyen halk tepki verince Suriyeli sýðýntý insanlara baðýrarak tehdit ediyor, bu esnada bir Türk vatandaþý, Suriyeliye haddini bildiriyor.

Suriyeli sýðýntý, cep telefonundaki bir uygulama vasýtasýyla alarm veriyor, birkaç dakika içinde bir tercüman ve 2 güvenlik görevlisi olay yerine geliyor ve onlar da insanlarý tehdit ederek Suriyeliyi alýp götürüyorlar.

Þurasý ilginç ki bu Suriyelilerde nasýl bir uygulama var ki tek tuþa bastýðýnda hemen müdahale ekibi geliyor.

Bunlarýn nasýl bir ayrýcalýðý var devlet nezdinde?

Ne ile kimlerle mücadele ediyoruz arkadaþlar?
Benim yan sitedeki arkadaþým damadýna ev aldý. Evde Suriyeli oturuyor Suriyeli ev buluncaya kadar müsade istemiþ kontrat yapmýþlar Suriyeliler bugün yarýn ev bulacaðým derken iki seneyi geçti bir yýldýr mahkemelik muhtemelen kaçak dükkan iþletiyor git þikayet et uðraþ dedim. Suriyeliler kollaniyor dedi. Adam üç yýldýr Suriyeli çýkaracak. Ev damadýn tapu da öyle.