Çok merak ettim, acaba forex'te yaptıkları gibi kazanan kaybeden oranı açıklanıyor mu bu piyaslardada.
Yanlış hatırlamıyorsam çoğu aracı kurumdaki oranlar %80-%20 gibi idi. Kaybeden %80 kazanan %20.

Neyi diğerlerinden daha iyi yapacaksınız, bileceksiniz de zarar eden 4'ten değilde kar edebilen 1'den olacaksınız?
Bu türev ve kaldıraçlı piyasalar çok ama çok tehlikeli. Kaybetme olasılığınız kazanma olasılığınızın 4 katı.

Şimdi denecek ki, bilinçli girmek, araştırmak bilmek öyle girmek lazım. Pek onlarlada olmuyor sanki. 1'e 4!

Birisi çıkıp bana deseki, arkadaş şu arabaya bin varacağın yere varamama ihtimalin %80 çünkü teröristler yola mayın döşenmiş. Ama %20 varma şansında var. Varırsanda sana yol masrafın 1000TL ise biz 50.000TL vereceğiz.

1000TL cebimde canımda bedenimde dursun derim. Kara mizah ama bu piyasalar böyle.

Sistem bizim gibilerin kazanması üzerine dizayn edilmemiş. Hele böyle anlık kazançlar, ultra kısa vadede para kazandırma ihtimali olan sistemler hiç değil. Borsada bile al-sat ile kazanma şansınız sınırlı.

Bu işin tek yolu, uzun vadedir. Ama gözü kapalı, aldım unuttum uzun vadesi değil. Aldım unuttum diye bir şey yok. Takip edeceksiniz hissesini aldığınız şirketi.
Çok uzun, ultra uzun vade konusu farklıdır. Onda kesin kazanırsınız zaten. İşte bizim yaptığımız gibi, her ay senelerce alır, hiç sorgulamaz, fiyatına bakmaz alırsanız nihayetinde mutlaka kazanırsınız.

Şimdi çıkıp denecek yine, arkadaş öyle değilde şöyle yapsaydın kazanç daha çok olurdu diye. Geçmişe dönüp kağıt üstünde kazanmak kolay. Realite'de öyle olmuyor o işler.

İşte Erhan beyin son derece samimi söylemi ortada. 3 yılda ortaya çıkan sonuç belli. Ki bu forumda teknik olarak konuya en hakim isimlerden birisinden bahsediyoruz.

Neden insanlar macera arar bilemiyorum. Kazancın yolu belli iken. Konu tamamen toplum psikolojisi ile ilgili. Uzun vadeli düşünme genetik yapımızda yok Köşelerden dönmeyi çok seviyoruz millet olarak

Bu caf caflı söylemler, yok teknik analizler, yok grafikler, o grafikleri gök kuşağı renklerine boyalamalar, gerçek hayatla alakası olmayan ve birisi kırıldığı zaman yenisi ortaya konan destekler dirençler, saçma sapan katsayılar oranlar bilmemneler.

Kısa yoldan köşeyi dönmek isteyen gidip milli piyangonun oyunlarını oynasın, inanın zengin olma olasılığı daha çoktur

Ona buna bakmadan biriktirin arkadaşlar, özellikle gençler. Gittikçe kötüleşen ekonomik sistemde, yaşı şimdi 30'larda olanların 50'leri geçtiğinde tek kurtuluşu bugün başlamış olduğunuz bu biriktirme işleminde ortaya çıkacak olanlar olacak. Birde BES ama o topa girmeyelim şimdi.