Sayfa 124/157 İlkİlk ... 2474114122123124125126134 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 985 - 992 arası.

Konu: Uzun Vadeli Yatırım

1. Çok merak ettim, acaba forex'te yaptıkları gibi kazanan kaybeden oranı açıklanıyor mu bu piyaslardada.
    Yanlış hatırlamıyorsam çoğu aracı kurumdaki oranlar %80-%20 gibi idi. Kaybeden %80 kazanan %20.

Neyi diğerlerinden daha iyi yapacaksınız, bileceksiniz de zarar eden 4'ten değilde kar edebilen 1'den olacaksınız?
    Bu türev ve kaldıraçlı piyasalar çok ama çok tehlikeli. Kaybetme olasılığınız kazanma olasılığınızın 4 katı.

Şimdi denecek ki, bilinçli girmek, araştırmak bilmek öyle girmek lazım. Pek onlarlada olmuyor sanki. 1'e 4!

Birisi çıkıp bana deseki, arkadaş şu arabaya bin varacağın yere varamama ihtimalin %80 çünkü teröristler yola mayın döşenmiş. Ama %20 varma şansında var. Varırsanda sana yol masrafın 1000TL ise biz 50.000TL vereceğiz.

1000TL cebimde canımda bedenimde dursun derim. Kara mizah ama bu piyasalar böyle.

Sistem bizim gibilerin kazanması üzerine dizayn edilmemiş. Hele böyle anlık kazançlar, ultra kısa vadede para kazandırma ihtimali olan sistemler hiç değil. Borsada bile al-sat ile kazanma şansınız sınırlı.

Bu işin tek yolu, uzun vadedir. Ama gözü kapalı, aldım unuttum uzun vadesi değil. Aldım unuttum diye bir şey yok. Takip edeceksiniz hissesini aldığınız şirketi.
    Çok uzun, ultra uzun vade konusu farklıdır. Onda kesin kazanırsınız zaten. İşte bizim yaptığımız gibi, her ay senelerce alır, hiç sorgulamaz, fiyatına bakmaz alırsanız nihayetinde mutlaka kazanırsınız.

Şimdi çıkıp denecek yine, arkadaş öyle değilde şöyle yapsaydın kazanç daha çok olurdu diye. Geçmişe dönüp kağıt üstünde kazanmak kolay. Realite'de öyle olmuyor o işler.

İşte Erhan beyin son derece samimi söylemi ortada. 3 yılda ortaya çıkan sonuç belli. Ki bu forumda teknik olarak konuya en hakim isimlerden birisinden bahsediyoruz.

Neden insanlar macera arar bilemiyorum. Kazancın yolu belli iken. Konu tamamen toplum psikolojisi ile ilgili. Uzun vadeli düşünme genetik yapımızda yok Köşelerden dönmeyi çok seviyoruz millet olarak

Bu caf caflı söylemler, yok teknik analizler, yok grafikler, o grafikleri gök kuşağı renklerine boyalamalar, gerçek hayatla alakası olmayan ve birisi kırıldığı zaman yenisi ortaya konan destekler dirençler, saçma sapan katsayılar oranlar bilmemneler.

Kısa yoldan köşeyi dönmek isteyen gidip milli piyangonun oyunlarını oynasın, inanın zengin olma olasılığı daha çoktur

Ona buna bakmadan biriktirin arkadaşlar, özellikle gençler. Gittikçe kötüleşen ekonomik sistemde, yaşı şimdi 30'larda olanların 50'leri geçtiğinde tek kurtuluşu bugün başlamış olduğunuz bu biriktirme işleminde ortaya çıkacak olanlar olacak. Birde BES ama o topa girmeyelim şimdi.

2.  Alıntı Originally Posted by zifige Yazıyı Oku
    Erhan Bey,
    Sayenizde derken açalım orayı

Biliyorsunuz bu topic de de yaşandığı gibi yine temettü vermeli mi vermemeli mi tartışmalarının akabinde sizinle konuşmuştuk. Siz viop u alternatif bir piyasa olarak örneklendirmiş ve matematiksel olarak hesaplamalarını yapmıştık. Sadece temettü olayından farklı bir bakış açısını da görebilmek için.

Bende araştırdım bu süre zarfında viop da işlemler yaptım.Kayıp kazanç oldu tabi ama viop da artıdayım.

Ben yine sizin bir konuda yazdığınız sisteminiz olsun gibi bir cümleniz vardı onun üzerine yazmıştım.

Kesinlikle bu işi öğrenmek istiyorum. Hali hazırda zaten bir şekilde viop da işlem yapıyorum. Bunu duygulardan arındırmak istiyorum.
    tamam böyle anlaşalımda gerisi problem değil.

Çünkü işin sonunda karda etseniz bana para ödemeyeceksiniz zararda etseniz benden para talep edemeyeceksiniz.

Kısacası bir başkasının ne işlem yaptıgından kendımı sorumlu hıssetmek ıstemıyorum kımsede hissetmemeli.

Ben bilgiyi veririm Bunu sen mantık süzgeçinden geçir diye anlatırım cunku elınızde bılgı olmadıgı zaman bır karsılastırma bır mantıksal süzgeçten geçirebileceğiniz birşey olmaz.

Benim yapmak ıstedıgımde bu bılgıyı al ogren ısıne hangisi geliyorsa onu kullan ben vioptada örnekler veriyor hisse tarafındada örnek veriyorum.

seçimine karısmıyorum benden ogrenmesen bır baskasından gunun bırınde ogreneceksın zaten.

Ama bunu ılk ogreten ben ısem yapacagın kardanda zarardanda sorumlu olmamalıyım.

TMM bu konuda anlaştık şimdi geçelim bu konuyu

"Sistem olayın da en kötü sistem bile sistemsizlikten iyidir." burada sistemden kastım sadece alım satım sınyallerı değil hisse seçerkende bir sisteminiz kurallarınız olsun hisseyi taşırken de bir sisteminiz olsun yani kafana göre hisse alıp satmak veya kafana göre hisse seçmektense bir sistem dahilinde hisse seç veya trade et bu cok daha saglıklı ve ölçümlenebilir. ama o piti piit diye hisse seçiyor ve kazanıyorsam bu tesadufen kazandıgın anlamına gelir ve süreklilik istikrar sağlanamaz.

temettü verimi %5 üzeri hisseleri seçmek bile bir sistemciliktir aslında.

ama sarı cızmelının önerdiği hisseyi almak sistemsizliktir. o piti pitiden farkı yoktur ve istikrarlı kar ölçümlenebilir sonuöçlar elde edemezsınız.

Viopta işlem yapıyor olmanız güzel birşey en azından ön yargılı değilmişsiniz denemek ve nasıl birşey oldugunu görmek istemişsiniz Tebrik ederim.

Ben borsa viop opsiyon foreks hepsindede trade tecrübem var. bu 4 unde en mantıklı olan viop ve borsa.

Diğer 2 side saçmalıklarla dolu bir sürü handikapı var.

Duygulara gelince duygu bizim yaptıgımız işin %90 ını oluşturuyor yani bir adam dalardada işlem yapsa uvy de yapsa viopta yapsa sistemli tradede yapsa bu işlerin %90 ı duygu kontrollu sayesınde başarıya ulasıyor.

Sistemler Trade işlemlerini kendileri yaptıkları işin işin duygusal yükünün hepsini üstleniyorlar. Fakat sistemlerin elde ettiği kar zarar ve yanlıs işlemleri görüyor olmak bizim duygularımızı yıne etkılıyor İşlemi biz yapmıyoruz bu bır avantaj cunku duyguyla beraber işlem yapmak iyice batışa sürüklüyor burada sistemin bunu yapması buyuk avantaj ancak tamamıyle engel değil.

3 senedir benim sistemci olmama rağmen sisteme müdahlede bulunmamın sebebi tamamıyle duygularıma engel olmamamdan kaynaklanıyor.

Sistem kar ediyor kardan zarar ediyor fakat beni yine etkiliyor. cunku beyın yaşar erdinçin dediği gibi sermayenın cıktıgı o seviyeyi çıpa yapıyor başladıgın yerden ıtıbaren kardasın ama en yüksek seviyenin altına geldin diye üzülüyorsun. üzüntü bir duygusal sonuc dolayısıyla bu baskın gelıyor ve sıstemı kapatmak gibi aptalca birşeyle sonuclanıyor.

bu dersten sonra gelelım sıstemcılıge.

size bir sistem getirisi göstereyim vıopu bıldıgınız ıcın detaylara girmeyeceğim.

10,000 TL paranız var viop hesabında sadece 3 lotla sabit trade edecek aşağıda gösterdiğim sistem.

Sizce nasıl ? getirisi 10 yılda ne kazanmış bir hesaplarmısınız.

bakalım viopu ne kadar iyi biliyorsunuz 1 lotu 1000 TL olarak baz alın.

10 yıl sonunda bu hesaplama ile yani 3 lotla faiz hariç ne kazanırdık.

aşağıdaki getiriden komısyon ve kayma malıyetı düşülmüştür.

birde sistemi nasıl buldunuz sızce ıyımı kotumu ?

ideal veri terminaliniz varmı bu arada
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Çok merak ettim, acaba forex'te yaptıkları gibi kazanan kaybeden oranı açıklanıyor mu bu piyaslardada.
    Yanlış hatırlamıyorsam çoğu aracı kurumdaki oranlar %80-%20 gibi idi. Kaybeden %80 kazanan %20.

Neyi diğerlerinden daha iyi yapacaksınız, bileceksiniz de zarar eden 4'ten değilde kar edebilen 1'den olacaksınız?
    Bu türev ve kaldıraçlı piyasalar çok ama çok tehlikeli. Kaybetme olasılığınız kazanma olasılığınızın 4 katı.

Şimdi denecek ki, bilinçli girmek, araştırmak bilmek öyle girmek lazım. Pek onlarlada olmuyor sanki. 1'e 4!

Birisi çıkıp bana deseki, arkadaş şu arabaya bin varacağın yere varamama ihtimalin %80 çünkü teröristler yola mayın döşenmiş. Ama %20 varma şansında var. Varırsanda sana yol masrafın 1000TL ise biz 50.000TL vereceğiz.

1000TL cebimde canımda bedenimde dursun derim. Kara mizah ama bu piyasalar böyle.

Sistem bizim gibilerin kazanması üzerine dizayn edilmemiş. Hele böyle anlık kazançlar, ultra kısa vadede para kazandırma ihtimali olan sistemler hiç değil. Borsada bile al-sat ile kazanma şansınız sınırlı.

Bu işin tek yolu, uzun vadedir. Ama gözü kapalı, aldım unuttum uzun vadesi değil. Aldım unuttum diye bir şey yok. Takip edeceksiniz hissesini aldığınız şirketi.
    Çok uzun, ultra uzun vade konusu farklıdır. Onda kesin kazanırsınız zaten. İşte bizim yaptığımız gibi, her ay senelerce alır, hiç sorgulamaz, fiyatına bakmaz alırsanız nihayetinde mutlaka kazanırsınız.

Şimdi çıkıp denecek yine, arkadaş öyle değilde şöyle yapsaydın kazanç daha çok olurdu diye. Geçmişe dönüp kağıt üstünde kazanmak kolay. Realite'de öyle olmuyor o işler.

İşte Erhan beyin son derece samimi söylemi ortada. 3 yılda ortaya çıkan sonuç belli. Ki bu forumda teknik olarak konuya en hakim isimlerden birisinden bahsediyoruz.

Neden insanlar macera arar bilemiyorum. Kazancın yolu belli iken. Konu tamamen toplum psikolojisi ile ilgili. Uzun vadeli düşünme genetik yapımızda yok Köşelerden dönmeyi çok seviyoruz millet olarak

Bu caf caflı söylemler, yok teknik analizler, yok grafikler, o grafikleri gök kuşağı renklerine boyalamalar, gerçek hayatla alakası olmayan ve birisi kırıldığı zaman yenisi ortaya konan destekler dirençler, saçma sapan katsayılar oranlar bilmemneler.

Kısa yoldan köşeyi dönmek isteyen gidip milli piyangonun oyunlarını oynasın, inanın zengin olma olasılığı daha çoktur

Ona buna bakmadan biriktirin arkadaşlar, özellikle gençler. Gittikçe kötüleşen ekonomik sistemde, yaşı şimdi 30'larda olanların 50'leri geçtiğinde tek kurtuluşu bugün başlamış olduğunuz bu biriktirme işleminde ortaya çıkacak olanlar olacak. Birde BES ama o topa girmeyelim şimdi.
    Helal olsun be. Ne güzel bir yazı. 👏👏👏 forum böyle ustalar için okunuyor işte.

4.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    tamam böyle anlaşalımda gerisi problem değil.

Çünkü işin sonunda karda etseniz bana para ödemeyeceksiniz zararda etseniz benden para talep edemeyeceksiniz.

Kısacası bir başkasının ne işlem yaptıgından kendımı sorumlu hıssetmek ıstemıyorum kımsede hissetmemeli.

Ben bilgiyi veririm Bunu sen mantık süzgeçinden geçir diye anlatırım cunku elınızde bılgı olmadıgı zaman bır karsılastırma bır mantıksal süzgeçten geçirebileceğiniz birşey olmaz.

Benim yapmak ıstedıgımde bu bılgıyı al ogren ısıne hangisi geliyorsa onu kullan ben vioptada örnekler veriyor hisse tarafındada örnek veriyorum.

seçimine karısmıyorum benden ogrenmesen bır baskasından gunun bırınde ogreneceksın zaten.

Ama bunu ılk ogreten ben ısem yapacagın kardanda zarardanda sorumlu olmamalıyım.

TMM bu konuda anlaştık şimdi geçelim bu konuyu

"Sistem olayın da en kötü sistem bile sistemsizlikten iyidir." burada sistemden kastım sadece alım satım sınyallerı değil hisse seçerkende bir sisteminiz kurallarınız olsun hisseyi taşırken de bir sisteminiz olsun yani kafana göre hisse alıp satmak veya kafana göre hisse seçmektense bir sistem dahilinde hisse seç veya trade et bu cok daha saglıklı ve ölçümlenebilir. ama o piti piit diye hisse seçiyor ve kazanıyorsam bu tesadufen kazandıgın anlamına gelir ve süreklilik istikrar sağlanamaz.

temettü verimi %5 üzeri hisseleri seçmek bile bir sistemciliktir aslında.

ama sarı cızmelının önerdiği hisseyi almak sistemsizliktir. o piti pitiden farkı yoktur ve istikrarlı kar ölçümlenebilir sonuöçlar elde edemezsınız.

Viopta işlem yapıyor olmanız güzel birşey en azından ön yargılı değilmişsiniz denemek ve nasıl birşey oldugunu görmek istemişsiniz Tebrik ederim.

Ben borsa viop opsiyon foreks hepsindede trade tecrübem var. bu 4 unde en mantıklı olan viop ve borsa.

Diğer 2 side saçmalıklarla dolu bir sürü handikapı var.

Duygulara gelince duygu bizim yaptıgımız işin %90 ını oluşturuyor yani bir adam dalardada işlem yapsa uvy de yapsa viopta yapsa sistemli tradede yapsa bu işlerin %90 ı duygu kontrollu sayesınde başarıya ulasıyor.

Sistemler Trade işlemlerini kendileri yaptıkları işin işin duygusal yükünün hepsini üstleniyorlar. Fakat sistemlerin elde ettiği kar zarar ve yanlıs işlemleri görüyor olmak bizim duygularımızı yıne etkılıyor İşlemi biz yapmıyoruz bu bır avantaj cunku duyguyla beraber işlem yapmak iyice batışa sürüklüyor burada sistemin bunu yapması buyuk avantaj ancak tamamıyle engel değil.

3 senedir benim sistemci olmama rağmen sisteme müdahlede bulunmamın sebebi tamamıyle duygularıma engel olmamamdan kaynaklanıyor.

Sistem kar ediyor kardan zarar ediyor fakat beni yine etkiliyor. cunku beyın yaşar erdinçin dediği gibi sermayenın cıktıgı o seviyeyi çıpa yapıyor başladıgın yerden ıtıbaren kardasın ama en yüksek seviyenin altına geldin diye üzülüyorsun. üzüntü bir duygusal sonuc dolayısıyla bu baskın gelıyor ve sıstemı kapatmak gibi aptalca birşeyle sonuclanıyor.

bu dersten sonra gelelım sıstemcılıge.

size bir sistem getirisi göstereyim vıopu bıldıgınız ıcın detaylara girmeyeceğim.

10,000 TL paranız var viop hesabında sadece 3 lotla sabit trade edecek aşağıda gösterdiğim sistem.

Sizce nasıl ? getirisi 10 yılda ne kazanmış bir hesaplarmısınız.

bakalım viopu ne kadar iyi biliyorsunuz 1 lotu 1000 TL olarak baz alın.

10 yıl sonunda bu hesaplama ile yani 3 lotla faiz hariç ne kazanırdık.

aşağıdaki getiriden komısyon ve kayma malıyetı düşülmüştür.

birde sistemi nasıl buldunuz sızce ıyımı kotumu ?

ideal veri terminaliniz varmı bu arada
    Merhaba,

Sohbet soğumasın diye yolda cepten bakıyorum yazımda ve hesapta hata yaptıysak affola.

Ctugrul üstad size kesinlikle katılıyorum benim de birikim olarak tuttuğum hisse senetlerim var. Yalnız şöyle bir fark var eskiden aylık tasarruflarla yaparken şimdi trade gelirinden sıfır maliyetli topluyorum ve hiç dokunmuyorum.

Ben sizin görüşlerinize katılıyorum ama şöyle birşey var Erhan hoca da biraz bu noktalarda zaman zaman yalnız kalıyor tek mutlak doğru yok. Sizin anlattığınız yüzde 95 güvenli ve kazançlı yol mantıklı olandır ama yüzde 5 de yapabilende alternatif bir yol olduğunu bilsin. Belki herkes den daha iyi olcak o alan da ama bilmiyor.

benim kendi bakış açım vurgun yapma değil tamamen para yönetimi. Belli strateji dahilinde orda işlem yapıyorum. Erhan hoca daha iy bilir ama ortalama bir sistemle bile paranızı sınırlamanız zor eğer dokunmuyorsanız azaltırsınız artırırsınız ama sıfır için baya testere de çarpılmalısınız ki burda yine para yönetimi ile riskinizi doğru bekirlenmiş olduğunu sayıyorum.

Affınıza sığınarak ben birşey bilmiyorum sadece öğreniyorum. Sadece 3 yıl önce isyat toplamakla başlamış üzerine birşeyler koyarak yatırım düşünce sistemini değiştiren biriyim.

Erhan hocam eğer yanlış görmediysem 10 yılda 150 bin puan toplamış 3 lotla 45 bin lira gibi bir overall yapar.

Şimdi 10 yıl önce aylık ortalama 1500 puan kazanmış o zaman ki hareketliliğe göre bu rakam az mı çok mu açıkcası bilemedim. Ama günümüzde ki ortalamalara bence bu sistemin kazancı düşük.

İdeal yok matriks kullanıyorum.

5. hadde :D yazıyı sımdı gordum.

valla polemık yapma pesınde degılım bir iddamda yok bunu yapın kesın kazanırsınızda dıyemem onu yapın kesın kaybedersınızde dıyemem.

Hangi tür size uyuyorsa onu yapın.

Ama mantıklı olanı yapın size uygun olanı yapın getirileri karsılastırıp analız edın. SOnra karar verin benim derdim bu ne benim dediğimi yapın ne ctugrulun dediğini kendi dogrularınız olsun ıksınıde bakın analız edın olcun tartın istediğinizi seçin bizler illa benimkini seç veya ctugrul hoca illa benimkini seçin diye yazmıyor.

Biz fikileri paylasırız mantık suzgeçinden geçiren sizler olmalısınız. Biz farklı bakış acıları katarız kararı sızler verırsınız.

O yüzden kimse kimseye bir strateji pazarlıgı pesınde olmadıgını bılmenızı ısterım.

Gayet samımı bir biçimde farklı bakış açılarını kendı tecrübelerimizi aktarıyoruz okadar.

gelelim ctugrul bakış acısına.

ctugrul hocam dogru bır noktaya parmak basmıs kaldıraçlı turev pıyasalarda kazanma kaybetme ihtimali muhtemelen düşüktür yani kaybeden kısı fazladır. kazanan azdır. BU bir tahmın viopta bu oran hıc acıklanmadı ama forekste acıklanmıstı. bu arada foreksle viop arasında daglar kadar fark var. aynı sekılde borsada da bu oran muhtemelen boyledır kaybeden daha cok kazanan azınlıktır.

gelelim UVY olayına şimdi Riske girmeyeyim aman 1000 Tlm cebimde kalsında 50 bın TL kazanmayıvereyım diyorsanız karsınızda faiz var. Öyle değilmi hisse senedi her ne kadar uvy de cogunlukla kazandırıyor olsada. Bir riskide üstlenmiş oluyorsunuz. Borsada kimse kaybettiğini samimi bir biçimde söylemez. Söylemek istemez egosuna yediremez. BU yuzden BİMEKS'ı uzun vadeli yatırım yapmış bir tane allahın kulu yoktur. BİMEKS güzel bir şikrlet değilmiydi DUKKANINDAN alıs veriş yapmadınızmı teknoloji sektöründe değilmi teknoloji ise geleceğin trendı değilmi. karlarıda iyiydi. Ne oldu UVYCI varsa onları batırdı. Sizin aranızda BİMEKS almamıs olabilir ama hisse netı hiç takıp etmemiş ama bu hisseyi biriktiren mutlaka uvyciler vardır. Onlar battı.

Şimdi her şirketin batma ihtimali vardır doğrumu kimse bu şirket asla batmaz diyemez en büyük bankalar dahi battı türkiyeyi geçtim abd bankaları dahi battı. o yüzden hiçbir şirket için kesin batmaz diyemeyiz.

O halde bir hisseyi 10 yıl elınde tutan birisi ile 1 yıl elinde tutan birisi aynı riski üstlenmiş olur mu sizce ?

Ctugrul hocamın verdiği örnekten gidelim. kaldıraçlı piyasalarda varacagın yola ölmeden götme ihtimalin %20 diyelim. ama o yoldan bir kere geçecek ve 50,000 TL nı alacaksın.

UVYci ise ölme riski %20 olan bir yoldan her geçişinde 2000 TL kazanacak fakat diğer adamın kar potansıyelıne ulasabilmesi için %20 ölme riski olan bu yolda tam 25 kere geçmesi gerekecek.

Büyük soru şu.

%80 ihtimalle ölme oranı olan yolda 50,000 TL için sadece 1 kere geçermisiniz.
    Yoksa
    %20 ihtimalle ölme oranı olan yolda 50,000 Tl için 25 kere mi geçmelisiniz.

Burada kastetiğim şey şu uvycı 50,000 TL ye ulasması için 25 yıl boyunca hisse senedini elinde tutugu varsayılıyor buradakı %20 ihtimalli olan ölme riski 25 yıl içinde bir gün şirketinizin batması fetöcü ilan edilmesi kapanıp gitmesi gibi risklerin ihtimalini gösteriyor.

Diğer tarafta ise 1 yıl gibi kısa bir sürede ya batarsınız yada 50 bın TL ye ulasırsınız.

ben olsam önce 2. yöntemi denerım yani 1 yılda %80 lık bir risk alıp 50 bın TL ye için giderim bu yolda neden derseniz ?

Diğerini yapmam için hala vaktim var önümde koskaca bir 24 yıl var. :D 1 yılını diğerinde öldürdüm param batmıs olsa bile en fazla 1 sene kaybedeceğim kalan 24 yılımı hisse biriktirmekle geçirebilirim.

Fakat direk hisse biriktirmekle başlarsam 25 yıl boyunca hisse biriktirdikten sonra ölüp ölmediğimi göreceğim. 25 yılım heba olacak 24. yılında şirket fetöcü cıkarsa battım. koskoca 24 yılın boşa gitti 25. Yılında UVY olmadı bari viop deneyeyım dediğinde artık bu işin cazibesi kalmayacak 25.'nci yılında vioptan 50 bın kazansan ne yazar zaten ömür bitmiş.

yani diyeceğim o ki 30 yaşıdasınız ortalama diyelim.

senaryo-1
    31 yaşınıza kadar viop denediniz kazandınız 50 bın TL paranız oldu. 31 yaşınızdan ıtıbaren emeklisiniz.

senaryo-2
    31 yaşınıza kadar viop denedınız ve paranızı batırdınız 32 yaşınızdan itibaren hisse biriktirdiniz 56 yaşınızda emekli oldunuz.

senaryo-3
    30 yaşınızdan itibaren 55 yaşınıza kadar hisse biriktirdiniz 55 yaşında emekli oldunuz.

senaryo-4
    30 yaşınızdan itibaren 53 yaşınıza kadar hisse biriktirip battınız 54 yaşınızda viop girdiniz 55 yaşınızda emekli oldunuz.

sernayo-5
    30 yaşınızdan itibaren 53 yaşınıza kadar hisse biriktirip battınız 54 yaşınızda viop girdiniz 55 yaşınızda ondanda battınız emeklı olamadınız.

Hangi sernayo size daha mantıklı ise o senaryoyu seçin.

RİSK ANALİZİ BENCE BUDUR TEK TARAFLI YAPILMAZ YANİ BEN SADECE KAYIP VE KAZANMA İHTİMALİME BAKAYIM KAZANMA İHTİMALİ DÜŞÜKSE TAMAM GİRMEYEYİM. BU RISK ANALİZİ DEĞİL Kİ.

RİSKİ ÖLÇERKEN HERŞEYİYLE ÖLÇÜN 25 yıl içinde kriz cıkma ihtimali ile 1 yıl içinde kriz cıkma ihtimali aynı değildir.

GİDİN kriz dönemlerinin öncesine bakın. 2000 yılında hisse almış birisi 2009 başında %0 getiri elde etmiştir. 9 yıl emek emek biriktirirsiniz 1 yıl içinde 9 yıllık emek %0 eder.

UVYYI DENEMEK İÇİN YETERLI VAKTINIZ VAR. FKAAT dırek UVYden basladıgınızda ulan acaba viopta 1 senede parayı kırmış olsaydım hayatımda ne değişirdi diye düşünebilirsiniz.

Viop yüksek sermaye gerektirmez. küçük paranızı kaldıraçla büyütülür. o yuzden 1 yılla örnek verim.

ancak hişsse tarafı büyük para ister küçük parlarla ne ben nede siz emekli olursunuz bu yuzden sureklı olarak biriktirmek durumunda kalıyorsunuz.

2000 yılında hisse biriktiren vatandaş 2008 krizi sonrası 9 yılda %0 kazandı üstelik bu sure zarfında tahtası kapanan hisseleri bir araştırın kaç tane baba şirketin tahtası kapanmış ?

VİOP KURTLAR SOFRASIDIR MANUELDE ÇOK ZORDUR KAZANMAK, OKADAR BİLDİĞİNİ SANAN BEN BİLE VİOP MANUEL KISA VADE BULASMAM. HA ORTA VADE DENEMEYE DEGER BENCE. SİSTEMLE KAZANMAK KOLAYDIR AMA KURALLARI HARFİYEN UYGULAYABİLMENİZ COK ZORDUR.

Şunu unutmayın UVY büyük ihtimallerle sizi uzun bir zaman sonra emekli eder hep biriktirirseniz. ancak ufakta olsa risk barındırıyor. bunu geçmişe bakarak anlayabilirsiniz.

Yaa geçmiş şöyleydi böyledi demeyin bugun uvyciliği tercih ediyorsanız bunun sebebi geçmişte kazanç sagladıgını görmenizdir.

Fakat unutmayın japonlar 32 yıldır sizin gibi düşünmüyor.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

6.  Alıntı Originally Posted by zifige Yazıyı Oku
    Erhan hocam eğer yanlış görmediysem 10 yılda 150 bin puan toplamış 3 lotla 45 bin lira gibi bir overall yapar.

Şimdi 10 yıl önce aylık ortalama 1500 puan kazanmış o zaman ki hareketliliğe göre bu rakam az mı çok mu açıkcası bilemedim. Ama günümüzde ki ortalamalara bence bu sistemin kazancı düşük.

İdeal yok matriks kullanıyorum.
    hespalaman dogru 45 bin lıra kar + 10 bin tl ana para toplamda 55 bın TL paran olur faiz hariç. komısyon ve kayma giderini longdan şorta döndüğünde 70 puan olarak düştüm.

faiz hariç net getirin yıllık ortalama %55 basit getiri

her yıl koydugun paranın %55 ini kazanmış ve harcamıssın kabaca.

Eğer sadece yılda bır bıleske yapsan nerelere gıdebılecegını az cok tahmın edebılıyorsundur.

hisse senedi ise alıp tutugun bir hisse sürekli bileşke olarak kazandırır. burada ise her yıl kazancın 5000 Tl oluyor ve bunu çekiyorsun 10 binle ikinci seneye devam ediyorsun.

birde toplamda bütün para uzerınden sureklı faiz aldıgın için getiri aslında bileşke yapmadan bile cok yüksek oranlara geliyor.

ve bu sana gösterdiğim sistem.

5 dakıkalık grafiklerde 30 luk ortamala ile 400 luk ortalamanın kesişimiyle elde edilmiş getiri.

her yıl 10,000 TL parana 5000 TL para verip bu 5000 çekip harcattıran 2. bir alternatif üretebilirmisin. varmı üstelik hiçbir analiz ve hiçbirşey yapmıyorsun. tamamıyle pasif gelir.

hadi analiz yap calısta 10,000 TL sermaye ile her yıl 5000 TL üret ve bu parayı harca.

hangi hisse senedi her yıl %55 yukarı gıdıyor ?

her yıl %55 yukarı giden bir hisse senedi fiyatı 10 TL ise
    1. yıl sonunda 15,5
    2. yıl sonunda 24,02
    3. yıl sonunda 37,23
    4. yıl sonunda 57,70
    5. yıl sonunda 89,43
    6. yıl sonunda 138,62
    7. yıl sonunda 214,08

VB ne gitmesi gerekir.

varmı 10 lıradan 214 lıraya 7 yılda çıkan hisse senedi örnegı ? hadi 10 yılda cıksın 214 TL ye varmı .?

cunku hisse senetleri getirileri sürekli bileşkedir.

bu taraf ise bileşke değil.

ve sen bu sisteme iyi değil diyorsun öyle mi ?

haksızsam surada haksızsın de bu tabloda bu yazdıklarımda bir hata ve sorun bul ?

7. FORM OKURLARINA SORUYORUM.

aşağıdaki hisse senedi grafiği 10 yıllık bir grafik.

bu hisse senedi türkiyede olsa bu hisseyi alıp 10 yıl tutmak istermiydiniz.

10 lıradan 797 lıraya gitmiş hemde 10 yılda.

getirisi 79,7 kat (%7970)

hisse ismi bir sonrakı gonderıde acıklanacak.

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    FORM OKURLARINA SORUYORUM.

aşağıdaki hisse senedi grafiği 10 yıllık bir grafik.

bu hisse senedi türkiyede olsa bu hisseyi alıp 10 yıl tutmak istermiydiniz.

10 lıradan 797 lıraya gitmiş hemde 10 yılda.

getirisi 79,7 kat (%7970)

hisse ismi bir sonrakı gonderıde acıklanacak.

İyi değil derken daha iyisi olduğu yada yapabildiğimden değil )

Birkaç aydır ki trendlere göre yorumladım sadece iyi trendler oldu sanki bu trendlere göre azami aylık 3-4 binlik puanlar yakalamalı diye düşünerek yorumladım.

Sayfa 124/157 İlkİlk ... 2474114122123124125126134 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •