tamam böyle anlaşalımda gerisi problem değil.
Çünkü işin sonunda karda etseniz bana para ödemeyeceksiniz zararda etseniz benden para talep edemeyeceksiniz.
Kısacası bir başkasının ne işlem yaptıgından kendımı sorumlu hıssetmek ıstemıyorum kımsede hissetmemeli.
Ben bilgiyi veririm Bunu sen mantık süzgeçinden geçir diye anlatırım cunku elınızde bılgı olmadıgı zaman bır karsılastırma bır mantıksal süzgeçten geçirebileceğiniz birşey olmaz.
Benim yapmak ıstedıgımde bu bılgıyı al ogren ısıne hangisi geliyorsa onu kullan ben vioptada örnekler veriyor hisse tarafındada örnek veriyorum.
seçimine karısmıyorum benden ogrenmesen bır baskasından gunun bırınde ogreneceksın zaten.
Ama bunu ılk ogreten ben ısem yapacagın kardanda zarardanda sorumlu olmamalıyım.
TMM bu konuda anlaştık şimdi geçelim bu konuyu
"Sistem olayın da en kötü sistem bile sistemsizlikten iyidir." burada sistemden kastım sadece alım satım sınyallerı değil hisse seçerkende bir sisteminiz kurallarınız olsun hisseyi taşırken de bir sisteminiz olsun yani kafana göre hisse alıp satmak veya kafana göre hisse seçmektense bir sistem dahilinde hisse seç veya trade et bu cok daha saglıklı ve ölçümlenebilir. ama o piti piit diye hisse seçiyor ve kazanıyorsam bu tesadufen kazandıgın anlamına gelir ve süreklilik istikrar sağlanamaz.
temettü verimi %5 üzeri hisseleri seçmek bile bir sistemciliktir aslında.
ama sarı cızmelının önerdiği hisseyi almak sistemsizliktir. o piti pitiden farkı yoktur ve istikrarlı kar ölçümlenebilir sonuöçlar elde edemezsınız.
Viopta işlem yapıyor olmanız güzel birşey en azından ön yargılı değilmişsiniz denemek ve nasıl birşey oldugunu görmek istemişsiniz Tebrik ederim.
Ben borsa viop opsiyon foreks hepsindede trade tecrübem var. bu 4 unde en mantıklı olan viop ve borsa.
Diğer 2 side saçmalıklarla dolu bir sürü handikapı var.
Duygulara gelince duygu bizim yaptıgımız işin %90 ını oluşturuyor yani bir adam dalardada işlem yapsa uvy de yapsa viopta yapsa sistemli tradede yapsa bu işlerin %90 ı duygu kontrollu sayesınde başarıya ulasıyor.
Sistemler Trade işlemlerini kendileri yaptıkları işin işin duygusal yükünün hepsini üstleniyorlar. Fakat sistemlerin elde ettiği kar zarar ve yanlıs işlemleri görüyor olmak bizim duygularımızı yıne etkılıyor İşlemi biz yapmıyoruz bu bır avantaj cunku duyguyla beraber işlem yapmak iyice batışa sürüklüyor burada sistemin bunu yapması buyuk avantaj ancak tamamıyle engel değil.
3 senedir benim sistemci olmama rağmen sisteme müdahlede bulunmamın sebebi tamamıyle duygularıma engel olmamamdan kaynaklanıyor.
Sistem kar ediyor kardan zarar ediyor fakat beni yine etkiliyor. cunku beyın yaşar erdinçin dediği gibi sermayenın cıktıgı o seviyeyi çıpa yapıyor başladıgın yerden ıtıbaren kardasın ama en yüksek seviyenin altına geldin diye üzülüyorsun. üzüntü bir duygusal sonuc dolayısıyla bu baskın gelıyor ve sıstemı kapatmak gibi aptalca birşeyle sonuclanıyor.
bu dersten sonra gelelım sıstemcılıge.
size bir sistem getirisi göstereyim vıopu bıldıgınız ıcın detaylara girmeyeceğim.
10,000 TL paranız var viop hesabında sadece 3 lotla sabit trade edecek aşağıda gösterdiğim sistem.
Sizce nasıl ? getirisi 10 yılda ne kazanmış bir hesaplarmısınız.
bakalım viopu ne kadar iyi biliyorsunuz 1 lotu 1000 TL olarak baz alın.
10 yıl sonunda bu hesaplama ile yani 3 lotla faiz hariç ne kazanırdık.
aşağıdaki getiriden komısyon ve kayma malıyetı düşülmüştür.
birde sistemi nasıl buldunuz sızce ıyımı kotumu ?
ideal veri terminaliniz varmı bu arada
Yer İmleri