tamam byle anlaalmda gerisi problem deil.
nk iin sonunda karda etseniz bana para demeyeceksiniz zararda etseniz benden para talep edemeyeceksiniz.
Ksacas bir bakasnn ne ilem yaptgndan kendm sorumlu hssetmek stemyorum kmsede hissetmemeli.
Ben bilgiyi veririm Bunu sen mantk szgeinden geir diye anlatrm cunku elnzde blg olmadg zaman br karslastrma br mantksal szgeten geirebileceiniz birey olmaz.
Benim yapmak stedgmde bu blgy al ogren sne hangisi geliyorsa onu kullan ben vioptada rnekler veriyor hisse tarafndada rnek veriyorum.
seimine karsmyorum benden ogrenmesen br baskasndan gunun brnde ogreneceksn zaten.
Ama bunu lk ogreten ben sem yapacagn kardanda zarardanda sorumlu olmamalym.
TMM bu konuda anlatk imdi geelim bu konuyu
"Sistem olayn da en kt sistem bile sistemsizlikten iyidir." burada sistemden kastm sadece alm satm snyaller deil hisse seerkende bir sisteminiz kurallarnz olsun hisseyi tarken de bir sisteminiz olsun yani kafana gre hisse alp satmak veya kafana gre hisse semektense bir sistem dahilinde hisse se veya trade et bu cok daha saglkl ve lmlenebilir. ama o piti piit diye hisse seiyor ve kazanyorsam bu tesadufen kazandgn anlamna gelir ve sreklilik istikrar salanamaz.
temett verimi %5 zeri hisseleri semek bile bir sistemciliktir aslnda.
ama sar czmelnn nerdii hisseyi almak sistemsizliktir. o piti pitiden fark yoktur ve istikrarl kar lmlenebilir sonular elde edemezsnz.
Viopta ilem yapyor olmanz gzel birey en azndan n yargl deilmisiniz denemek ve nasl birey oldugunu grmek istemisiniz Tebrik ederim.
Ben borsa viop opsiyon foreks hepsindede trade tecrbem var. bu 4 unde en mantkl olan viop ve borsa.
Dier 2 side samalklarla dolu bir sr handikap var.
Duygulara gelince duygu bizim yaptgmz iin %90 n oluturuyor yani bir adam dalardada ilem yapsa uvy de yapsa viopta yapsa sistemli tradede yapsa bu ilerin %90 duygu kontrollu sayesnde baarya ulasyor.
Sistemler Trade ilemlerini kendileri yaptklar iin iin duygusal yknn hepsini stleniyorlar. Fakat sistemlerin elde ettii kar zarar ve yanls ilemleri gryor olmak bizim duygularmz yne etklyor lemi biz yapmyoruz bu br avantaj cunku duyguyla beraber ilem yapmak iyice bata srklyor burada sistemin bunu yapmas buyuk avantaj ancak tamamyle engel deil.
3 senedir benim sistemci olmama ramen sisteme mdahlede bulunmamn sebebi tamamyle duygularma engel olmamamdan kaynaklanyor.
Sistem kar ediyor kardan zarar ediyor fakat beni yine etkiliyor. cunku beyn yaar erdinin dedii gibi sermayenn cktg o seviyeyi pa yapyor baladgn yerden tbaren kardasn ama en yksek seviyenin altna geldin diye zlyorsun. znt bir duygusal sonuc dolaysyla bu baskn gelyor ve sstem kapatmak gibi aptalca bireyle sonuclanyor.
bu dersten sonra gelelm sstemclge.
size bir sistem getirisi gstereyim vopu bldgnz cn detaylara girmeyeceim.
10,000 TL paranz var viop hesabnda sadece 3 lotla sabit trade edecek aada gsterdiim sistem.
Sizce nasl ? getirisi 10 ylda ne kazanm bir hesaplarmsnz.
bakalm viopu ne kadar iyi biliyorsunuz 1 lotu 1000 TL olarak baz aln.
10 yl sonunda bu hesaplama ile yani 3 lotla faiz hari ne kazanrdk.
aadaki getiriden komsyon ve kayma malyet dlmtr.
birde sistemi nasl buldunuz szce ym kotumu ?
ideal veri terminaliniz varm bu arada
Yer mleri