Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 124/157 lklk ... 2474114122123124125126134 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 985 - 992 aras.

Konu: Uzun Vadeli Yatrm

1. ok merak ettim, acaba forex'te yaptklar gibi kazanan kaybeden oran aklanyor mu bu piyaslardada.
    Yanl hatrlamyorsam ou arac kurumdaki oranlar %80-%20 gibi idi. Kaybeden %80 kazanan %20.

Neyi dierlerinden daha iyi yapacaksnz, bileceksiniz de zarar eden 4'ten deilde kar edebilen 1'den olacaksnz?
    Bu trev ve kaldral piyasalar ok ama ok tehlikeli. Kaybetme olaslnz kazanma olaslnzn 4 kat.

imdi denecek ki, bilinli girmek, aratrmak bilmek yle girmek lazm. Pek onlarlada olmuyor sanki. 1'e 4!

Birisi kp bana deseki, arkada u arabaya bin varacan yere varamama ihtimalin %80 nk terristler yola mayn denmi. Ama %20 varma ansnda var. Varrsanda sana yol masrafn 1000TL ise biz 50.000TL vereceiz.

1000TL cebimde canmda bedenimde dursun derim. Kara mizah ama bu piyasalar byle.

Sistem bizim gibilerin kazanmas zerine dizayn edilmemi. Hele byle anlk kazanlar, ultra ksa vadede para kazandrma ihtimali olan sistemler hi deil. Borsada bile al-sat ile kazanma ansnz snrl.

Bu iin tek yolu, uzun vadedir. Ama gz kapal, aldm unuttum uzun vadesi deil. Aldm unuttum diye bir ey yok. Takip edeceksiniz hissesini aldnz irketi.
    ok uzun, ultra uzun vade konusu farkldr. Onda kesin kazanrsnz zaten. te bizim yaptmz gibi, her ay senelerce alr, hi sorgulamaz, fiyatna bakmaz alrsanz nihayetinde mutlaka kazanrsnz.

imdi kp denecek yine, arkada yle deilde yle yapsaydn kazan daha ok olurdu diye. Gemie dnp kat stnde kazanmak kolay. Realite'de yle olmuyor o iler.

te Erhan beyin son derece samimi sylemi ortada. 3 ylda ortaya kan sonu belli. Ki bu forumda teknik olarak konuya en hakim isimlerden birisinden bahsediyoruz.

Neden insanlar macera arar bilemiyorum. Kazancn yolu belli iken. Konu tamamen toplum psikolojisi ile ilgili. Uzun vadeli dnme genetik yapmzda yok Kelerden dnmeyi ok seviyoruz millet olarak

Bu caf cafl sylemler, yok teknik analizler, yok grafikler, o grafikleri gk kua renklerine boyalamalar, gerek hayatla alakas olmayan ve birisi krld zaman yenisi ortaya konan destekler direnler, sama sapan katsaylar oranlar bilmemneler.

Ksa yoldan keyi dnmek isteyen gidip milli piyangonun oyunlarn oynasn, inann zengin olma olasl daha oktur

Ona buna bakmadan biriktirin arkadalar, zellikle genler. Gittike ktleen ekonomik sistemde, ya imdi 30'larda olanlarn 50'leri getiinde tek kurtuluu bugn balam olduunuz bu biriktirme ileminde ortaya kacak olanlar olacak. Birde BES ama o topa girmeyelim imdi.

2.  Alnt Originally Posted by zifige Yazy Oku
    Erhan Bey,
    Sayenizde derken aalm oray

Biliyorsunuz bu topic de de yaand gibi yine temett vermeli mi vermemeli mi tartmalarnn akabinde sizinle konumutuk. Siz viop u alternatif bir piyasa olarak rneklendirmi ve matematiksel olarak hesaplamalarn yapmtk. Sadece temett olayndan farkl bir bak asn da grebilmek iin.

Bende aratrdm bu sre zarfnda viop da ilemler yaptm.Kayp kazan oldu tabi ama viop da artdaym.

Ben yine sizin bir konuda yazdnz sisteminiz olsun gibi bir cmleniz vard onun zerine yazmtm.

Kesinlikle bu ii renmek istiyorum. Hali hazrda zaten bir ekilde viop da ilem yapyorum. Bunu duygulardan arndrmak istiyorum.
    tamam byle anlaalmda gerisi problem deil.

nk iin sonunda karda etseniz bana para demeyeceksiniz zararda etseniz benden para talep edemeyeceksiniz.

Ksacas bir bakasnn ne ilem yaptgndan kendm sorumlu hssetmek stemyorum kmsede hissetmemeli.

Ben bilgiyi veririm Bunu sen mantk szgeinden geir diye anlatrm cunku elnzde blg olmadg zaman br karslastrma br mantksal szgeten geirebileceiniz birey olmaz.

Benim yapmak stedgmde bu blgy al ogren sne hangisi geliyorsa onu kullan ben vioptada rnekler veriyor hisse tarafndada rnek veriyorum.

seimine karsmyorum benden ogrenmesen br baskasndan gunun brnde ogreneceksn zaten.

Ama bunu lk ogreten ben sem yapacagn kardanda zarardanda sorumlu olmamalym.

TMM bu konuda anlatk imdi geelim bu konuyu

"Sistem olayn da en kt sistem bile sistemsizlikten iyidir." burada sistemden kastm sadece alm satm snyaller deil hisse seerkende bir sisteminiz kurallarnz olsun hisseyi tarken de bir sisteminiz olsun yani kafana gre hisse alp satmak veya kafana gre hisse semektense bir sistem dahilinde hisse se veya trade et bu cok daha saglkl ve lmlenebilir. ama o piti piit diye hisse seiyor ve kazanyorsam bu tesadufen kazandgn anlamna gelir ve sreklilik istikrar salanamaz.

temett verimi %5 zeri hisseleri semek bile bir sistemciliktir aslnda.

ama sar czmelnn nerdii hisseyi almak sistemsizliktir. o piti pitiden fark yoktur ve istikrarl kar lmlenebilir sonular elde edemezsnz.

Viopta ilem yapyor olmanz gzel birey en azndan n yargl deilmisiniz denemek ve nasl birey oldugunu grmek istemisiniz Tebrik ederim.

Ben borsa viop opsiyon foreks hepsindede trade tecrbem var. bu 4 unde en mantkl olan viop ve borsa.

Dier 2 side samalklarla dolu bir sr handikap var.

Duygulara gelince duygu bizim yaptgmz iin %90 n oluturuyor yani bir adam dalardada ilem yapsa uvy de yapsa viopta yapsa sistemli tradede yapsa bu ilerin %90 duygu kontrollu sayesnde baarya ulasyor.

Sistemler Trade ilemlerini kendileri yaptklar iin iin duygusal yknn hepsini stleniyorlar. Fakat sistemlerin elde ettii kar zarar ve yanls ilemleri gryor olmak bizim duygularmz yne etklyor lemi biz yapmyoruz bu br avantaj cunku duyguyla beraber ilem yapmak iyice bata srklyor burada sistemin bunu yapmas buyuk avantaj ancak tamamyle engel deil.

3 senedir benim sistemci olmama ramen sisteme mdahlede bulunmamn sebebi tamamyle duygularma engel olmamamdan kaynaklanyor.

Sistem kar ediyor kardan zarar ediyor fakat beni yine etkiliyor. cunku beyn yaar erdinin dedii gibi sermayenn cktg o seviyeyi pa yapyor baladgn yerden tbaren kardasn ama en yksek seviyenin altna geldin diye zlyorsun. znt bir duygusal sonuc dolaysyla bu baskn gelyor ve sstem kapatmak gibi aptalca bireyle sonuclanyor.

bu dersten sonra gelelm sstemclge.

size bir sistem getirisi gstereyim vopu bldgnz cn detaylara girmeyeceim.

10,000 TL paranz var viop hesabnda sadece 3 lotla sabit trade edecek aada gsterdiim sistem.

Sizce nasl ? getirisi 10 ylda ne kazanm bir hesaplarmsnz.

bakalm viopu ne kadar iyi biliyorsunuz 1 lotu 1000 TL olarak baz aln.

10 yl sonunda bu hesaplama ile yani 3 lotla faiz hari ne kazanrdk.

aadaki getiriden komsyon ve kayma malyet dlmtr.

birde sistemi nasl buldunuz szce ym kotumu ?

ideal veri terminaliniz varm bu arada
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alnt Originally Posted by ctugrul Yazy Oku
    ok merak ettim, acaba forex'te yaptklar gibi kazanan kaybeden oran aklanyor mu bu piyaslardada.
    Yanl hatrlamyorsam ou arac kurumdaki oranlar %80-%20 gibi idi. Kaybeden %80 kazanan %20.

Neyi dierlerinden daha iyi yapacaksnz, bileceksiniz de zarar eden 4'ten deilde kar edebilen 1'den olacaksnz?
    Bu trev ve kaldral piyasalar ok ama ok tehlikeli. Kaybetme olaslnz kazanma olaslnzn 4 kat.

imdi denecek ki, bilinli girmek, aratrmak bilmek yle girmek lazm. Pek onlarlada olmuyor sanki. 1'e 4!

Birisi kp bana deseki, arkada u arabaya bin varacan yere varamama ihtimalin %80 nk terristler yola mayn denmi. Ama %20 varma ansnda var. Varrsanda sana yol masrafn 1000TL ise biz 50.000TL vereceiz.

1000TL cebimde canmda bedenimde dursun derim. Kara mizah ama bu piyasalar byle.

Sistem bizim gibilerin kazanmas zerine dizayn edilmemi. Hele byle anlk kazanlar, ultra ksa vadede para kazandrma ihtimali olan sistemler hi deil. Borsada bile al-sat ile kazanma ansnz snrl.

Bu iin tek yolu, uzun vadedir. Ama gz kapal, aldm unuttum uzun vadesi deil. Aldm unuttum diye bir ey yok. Takip edeceksiniz hissesini aldnz irketi.
    ok uzun, ultra uzun vade konusu farkldr. Onda kesin kazanrsnz zaten. te bizim yaptmz gibi, her ay senelerce alr, hi sorgulamaz, fiyatna bakmaz alrsanz nihayetinde mutlaka kazanrsnz.

imdi kp denecek yine, arkada yle deilde yle yapsaydn kazan daha ok olurdu diye. Gemie dnp kat stnde kazanmak kolay. Realite'de yle olmuyor o iler.

te Erhan beyin son derece samimi sylemi ortada. 3 ylda ortaya kan sonu belli. Ki bu forumda teknik olarak konuya en hakim isimlerden birisinden bahsediyoruz.

Neden insanlar macera arar bilemiyorum. Kazancn yolu belli iken. Konu tamamen toplum psikolojisi ile ilgili. Uzun vadeli dnme genetik yapmzda yok Kelerden dnmeyi ok seviyoruz millet olarak

Bu caf cafl sylemler, yok teknik analizler, yok grafikler, o grafikleri gk kua renklerine boyalamalar, gerek hayatla alakas olmayan ve birisi krld zaman yenisi ortaya konan destekler direnler, sama sapan katsaylar oranlar bilmemneler.

Ksa yoldan keyi dnmek isteyen gidip milli piyangonun oyunlarn oynasn, inann zengin olma olasl daha oktur

Ona buna bakmadan biriktirin arkadalar, zellikle genler. Gittike ktleen ekonomik sistemde, ya imdi 30'larda olanlarn 50'leri getiinde tek kurtuluu bugn balam olduunuz bu biriktirme ileminde ortaya kacak olanlar olacak. Birde BES ama o topa girmeyelim imdi.
    Helal olsun be. Ne gzel bir yaz. 👏👏👏 forum byle ustalar iin okunuyor ite.

4.  Alnt Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazy Oku
    tamam byle anlaalmda gerisi problem deil.

nk iin sonunda karda etseniz bana para demeyeceksiniz zararda etseniz benden para talep edemeyeceksiniz.

Ksacas bir bakasnn ne ilem yaptgndan kendm sorumlu hssetmek stemyorum kmsede hissetmemeli.

Ben bilgiyi veririm Bunu sen mantk szgeinden geir diye anlatrm cunku elnzde blg olmadg zaman br karslastrma br mantksal szgeten geirebileceiniz birey olmaz.

Benim yapmak stedgmde bu blgy al ogren sne hangisi geliyorsa onu kullan ben vioptada rnekler veriyor hisse tarafndada rnek veriyorum.

seimine karsmyorum benden ogrenmesen br baskasndan gunun brnde ogreneceksn zaten.

Ama bunu lk ogreten ben sem yapacagn kardanda zarardanda sorumlu olmamalym.

TMM bu konuda anlatk imdi geelim bu konuyu

"Sistem olayn da en kt sistem bile sistemsizlikten iyidir." burada sistemden kastm sadece alm satm snyaller deil hisse seerkende bir sisteminiz kurallarnz olsun hisseyi tarken de bir sisteminiz olsun yani kafana gre hisse alp satmak veya kafana gre hisse semektense bir sistem dahilinde hisse se veya trade et bu cok daha saglkl ve lmlenebilir. ama o piti piit diye hisse seiyor ve kazanyorsam bu tesadufen kazandgn anlamna gelir ve sreklilik istikrar salanamaz.

temett verimi %5 zeri hisseleri semek bile bir sistemciliktir aslnda.

ama sar czmelnn nerdii hisseyi almak sistemsizliktir. o piti pitiden fark yoktur ve istikrarl kar lmlenebilir sonular elde edemezsnz.

Viopta ilem yapyor olmanz gzel birey en azndan n yargl deilmisiniz denemek ve nasl birey oldugunu grmek istemisiniz Tebrik ederim.

Ben borsa viop opsiyon foreks hepsindede trade tecrbem var. bu 4 unde en mantkl olan viop ve borsa.

Dier 2 side samalklarla dolu bir sr handikap var.

Duygulara gelince duygu bizim yaptgmz iin %90 n oluturuyor yani bir adam dalardada ilem yapsa uvy de yapsa viopta yapsa sistemli tradede yapsa bu ilerin %90 duygu kontrollu sayesnde baarya ulasyor.

Sistemler Trade ilemlerini kendileri yaptklar iin iin duygusal yknn hepsini stleniyorlar. Fakat sistemlerin elde ettii kar zarar ve yanls ilemleri gryor olmak bizim duygularmz yne etklyor lemi biz yapmyoruz bu br avantaj cunku duyguyla beraber ilem yapmak iyice bata srklyor burada sistemin bunu yapmas buyuk avantaj ancak tamamyle engel deil.

3 senedir benim sistemci olmama ramen sisteme mdahlede bulunmamn sebebi tamamyle duygularma engel olmamamdan kaynaklanyor.

Sistem kar ediyor kardan zarar ediyor fakat beni yine etkiliyor. cunku beyn yaar erdinin dedii gibi sermayenn cktg o seviyeyi pa yapyor baladgn yerden tbaren kardasn ama en yksek seviyenin altna geldin diye zlyorsun. znt bir duygusal sonuc dolaysyla bu baskn gelyor ve sstem kapatmak gibi aptalca bireyle sonuclanyor.

bu dersten sonra gelelm sstemclge.

size bir sistem getirisi gstereyim vopu bldgnz cn detaylara girmeyeceim.

10,000 TL paranz var viop hesabnda sadece 3 lotla sabit trade edecek aada gsterdiim sistem.

Sizce nasl ? getirisi 10 ylda ne kazanm bir hesaplarmsnz.

bakalm viopu ne kadar iyi biliyorsunuz 1 lotu 1000 TL olarak baz aln.

10 yl sonunda bu hesaplama ile yani 3 lotla faiz hari ne kazanrdk.

aadaki getiriden komsyon ve kayma malyet dlmtr.

birde sistemi nasl buldunuz szce ym kotumu ?

ideal veri terminaliniz varm bu arada
    Merhaba,

Sohbet soumasn diye yolda cepten bakyorum yazmda ve hesapta hata yaptysak affola.

Ctugrul stad size kesinlikle katlyorum benim de birikim olarak tuttuum hisse senetlerim var. Yalnz yle bir fark var eskiden aylk tasarruflarla yaparken imdi trade gelirinden sfr maliyetli topluyorum ve hi dokunmuyorum.

Ben sizin grlerinize katlyorum ama yle birey var Erhan hoca da biraz bu noktalarda zaman zaman yalnz kalyor tek mutlak doru yok. Sizin anlattnz yzde 95 gvenli ve kazanl yol mantkl olandr ama yzde 5 de yapabilende alternatif bir yol olduunu bilsin. Belki herkes den daha iyi olcak o alan da ama bilmiyor.

benim kendi bak am vurgun yapma deil tamamen para ynetimi. Belli strateji dahilinde orda ilem yapyorum. Erhan hoca daha iy bilir ama ortalama bir sistemle bile paranz snrlamanz zor eer dokunmuyorsanz azaltrsnz artrrsnz ama sfr iin baya testere de arplmalsnz ki burda yine para ynetimi ile riskinizi doru bekirlenmi olduunu sayyorum.

Affnza snarak ben birey bilmiyorum sadece reniyorum. Sadece 3 yl nce isyat toplamakla balam zerine bireyler koyarak yatrm dnce sistemini deitiren biriyim.

Erhan hocam eer yanl grmediysem 10 ylda 150 bin puan toplam 3 lotla 45 bin lira gibi bir overall yapar.

imdi 10 yl nce aylk ortalama 1500 puan kazanm o zaman ki hareketlilie gre bu rakam az m ok mu akcas bilemedim. Ama gnmzde ki ortalamalara bence bu sistemin kazanc dk.

deal yok matriks kullanyorum.

5. hadde :D yazy smd gordum.

valla polemk yapma pesnde deglm bir iddamda yok bunu yapn kesn kazanrsnzda dyemem onu yapn kesn kaybedersnzde dyemem.

Hangi tr size uyuyorsa onu yapn.

Ama mantkl olan yapn size uygun olan yapn getirileri karslastrp analz edn. SOnra karar verin benim derdim bu ne benim dediimi yapn ne ctugrulun dediini kendi dogrularnz olsun ksnde bakn analz edn olcun tartn istediinizi sein bizler illa benimkini se veya ctugrul hoca illa benimkini sein diye yazmyor.

Biz fikileri paylasrz mantk suzgeinden geiren sizler olmalsnz. Biz farkl bak aclar katarz karar szler verrsnz.

O yzden kimse kimseye bir strateji pazarlg pesnde olmadgn blmenz sterm.

Gayet samm bir biimde farkl bak alarn kend tecrbelerimizi aktaryoruz okadar.

gelelim ctugrul bak acsna.

ctugrul hocam dogru br noktaya parmak basms kaldral turev pyasalarda kazanma kaybetme ihtimali muhtemelen dktr yani kaybeden ks fazladr. kazanan azdr. BU bir tahmn viopta bu oran hc acklanmad ama forekste acklanmst. bu arada foreksle viop arasnda daglar kadar fark var. ayn seklde borsada da bu oran muhtemelen boyledr kaybeden daha cok kazanan aznlktr.

gelelim UVY olayna imdi Riske girmeyeyim aman 1000 Tlm cebimde kalsnda 50 bn TL kazanmayvereym diyorsanz karsnzda faiz var. yle deilmi hisse senedi her ne kadar uvy de cogunlukla kazandryor olsada. Bir riskide stlenmi oluyorsunuz. Borsada kimse kaybettiini samimi bir biimde sylemez. Sylemek istemez egosuna yediremez. BU yuzden BMEKS' uzun vadeli yatrm yapm bir tane allahn kulu yoktur. BMEKS gzel bir ikrlet deilmiydi DUKKANINDAN als veri yapmadnzm teknoloji sektrnde deilmi teknoloji ise gelecein trend deilmi. karlarda iyiydi. Ne oldu UVYCI varsa onlar batrd. Sizin aranzda BMEKS almams olabilir ama hisse net hi takp etmemi ama bu hisseyi biriktiren mutlaka uvyciler vardr. Onlar batt.

imdi her irketin batma ihtimali vardr dorumu kimse bu irket asla batmaz diyemez en byk bankalar dahi batt trkiyeyi getim abd bankalar dahi batt. o yzden hibir irket iin kesin batmaz diyemeyiz.

O halde bir hisseyi 10 yl elnde tutan birisi ile 1 yl elinde tutan birisi ayn riski stlenmi olur mu sizce ?

Ctugrul hocamn verdii rnekten gidelim. kaldral piyasalarda varacagn yola lmeden gtme ihtimalin %20 diyelim. ama o yoldan bir kere geecek ve 50,000 TL n alacaksn.

UVYci ise lme riski %20 olan bir yoldan her geiinde 2000 TL kazanacak fakat dier adamn kar potansyelne ulasabilmesi iin %20 lme riski olan bu yolda tam 25 kere gemesi gerekecek.

Byk soru u.

%80 ihtimalle lme oran olan yolda 50,000 TL iin sadece 1 kere geermisiniz.
    Yoksa
    %20 ihtimalle lme oran olan yolda 50,000 Tl iin 25 kere mi gemelisiniz.

Burada kastetiim ey u uvyc 50,000 TL ye ulasmas iin 25 yl boyunca hisse senedini elinde tutugu varsaylyor buradak %20 ihtimalli olan lme riski 25 yl iinde bir gn irketinizin batmas fetc ilan edilmesi kapanp gitmesi gibi risklerin ihtimalini gsteriyor.

Dier tarafta ise 1 yl gibi ksa bir srede ya batarsnz yada 50 bn TL ye ulasrsnz.

ben olsam nce 2. yntemi denerm yani 1 ylda %80 lk bir risk alp 50 bn TL ye iin giderim bu yolda neden derseniz ?

Dierini yapmam iin hala vaktim var nmde koskaca bir 24 yl var. :D 1 yln dierinde ldrdm param batms olsa bile en fazla 1 sene kaybedeceim kalan 24 ylm hisse biriktirmekle geirebilirim.

Fakat direk hisse biriktirmekle balarsam 25 yl boyunca hisse biriktirdikten sonra lp lmediimi greceim. 25 ylm heba olacak 24. ylnda irket fetc ckarsa battm. koskoca 24 yln boa gitti 25. Ylnda UVY olmad bari viop deneyeym dediinde artk bu iin cazibesi kalmayacak 25.'nci ylnda vioptan 50 bn kazansan ne yazar zaten mr bitmi.

yani diyeceim o ki 30 yadasnz ortalama diyelim.

senaryo-1
    31 yanza kadar viop denediniz kazandnz 50 bn TL paranz oldu. 31 yanzdan tbaren emeklisiniz.

senaryo-2
    31 yanza kadar viop denednz ve paranz batrdnz 32 yanzdan itibaren hisse biriktirdiniz 56 yanzda emekli oldunuz.

senaryo-3
    30 yanzdan itibaren 55 yanza kadar hisse biriktirdiniz 55 yanda emekli oldunuz.

senaryo-4
    30 yanzdan itibaren 53 yanza kadar hisse biriktirip battnz 54 yanzda viop girdiniz 55 yanzda emekli oldunuz.

sernayo-5
    30 yanzdan itibaren 53 yanza kadar hisse biriktirip battnz 54 yanzda viop girdiniz 55 yanzda ondanda battnz emekl olamadnz.

Hangi sernayo size daha mantkl ise o senaryoyu sein.

RSK ANALZ BENCE BUDUR TEK TARAFLI YAPILMAZ YAN BEN SADECE KAYIP VE KAZANMA HTMALME BAKAYIM KAZANMA HTMAL DKSE TAMAM GRMEYEYM. BU RISK ANALZ DEL K.

RSK LERKEN HEREYYLE LN 25 yl iinde kriz ckma ihtimali ile 1 yl iinde kriz ckma ihtimali ayn deildir.

GDN kriz dnemlerinin ncesine bakn. 2000 ylnda hisse alm birisi 2009 banda %0 getiri elde etmitir. 9 yl emek emek biriktirirsiniz 1 yl iinde 9 yllk emek %0 eder.

UVYYI DENEMEK N YETERLI VAKTINIZ VAR. FKAAT drek UVYden basladgnzda ulan acaba viopta 1 senede paray krm olsaydm hayatmda ne deiirdi diye dnebilirsiniz.

Viop yksek sermaye gerektirmez. kk paranz kaldrala bytlr. o yuzden 1 ylla rnek verim.

ancak hisse taraf byk para ister kk parlarla ne ben nede siz emekli olursunuz bu yuzden surekl olarak biriktirmek durumunda kalyorsunuz.

2000 ylnda hisse biriktiren vatanda 2008 krizi sonras 9 ylda %0 kazand stelik bu sure zarfnda tahtas kapanan hisseleri bir aratrn ka tane baba irketin tahtas kapanm ?

VOP KURTLAR SOFRASIDIR MANUELDE OK ZORDUR KAZANMAK, OKADAR BLDN SANAN BEN BLE VOP MANUEL KISA VADE BULASMAM. HA ORTA VADE DENEMEYE DEGER BENCE. SSTEMLE KAZANMAK KOLAYDIR AMA KURALLARI HARFYEN UYGULAYABLMENZ COK ZORDUR.

unu unutmayn UVY byk ihtimallerle sizi uzun bir zaman sonra emekli eder hep biriktirirseniz. ancak ufakta olsa risk barndryor. bunu gemie bakarak anlayabilirsiniz.

Yaa gemi yleydi byledi demeyin bugun uvycilii tercih ediyorsanz bunun sebebi gemite kazan sagladgn grmenizdir.

Fakat unutmayn japonlar 32 yldr sizin gibi dnmyor.

Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..

6.  Alnt Originally Posted by zifige Yazy Oku
    Erhan hocam eer yanl grmediysem 10 ylda 150 bin puan toplam 3 lotla 45 bin lira gibi bir overall yapar.

imdi 10 yl nce aylk ortalama 1500 puan kazanm o zaman ki hareketlilie gre bu rakam az m ok mu akcas bilemedim. Ama gnmzde ki ortalamalara bence bu sistemin kazanc dk.

deal yok matriks kullanyorum.
    hespalaman dogru 45 bin lra kar + 10 bin tl ana para toplamda 55 bn TL paran olur faiz hari. komsyon ve kayma giderini longdan orta dndnde 70 puan olarak dtm.

faiz hari net getirin yllk ortalama %55 basit getiri

her yl koydugun parann %55 ini kazanm ve harcamssn kabaca.

Eer sadece ylda br bleske yapsan nerelere gdeblecegn az cok tahmn edeblyorsundur.

hisse senedi ise alp tutugun bir hisse srekli bileke olarak kazandrr. burada ise her yl kazancn 5000 Tl oluyor ve bunu ekiyorsun 10 binle ikinci seneye devam ediyorsun.

birde toplamda btn para uzernden surekl faiz aldgn iin getiri aslnda bileke yapmadan bile cok yksek oranlara geliyor.

ve bu sana gsterdiim sistem.

5 dakkalk grafiklerde 30 luk ortamala ile 400 luk ortalamann kesiimiyle elde edilmi getiri.

her yl 10,000 TL parana 5000 TL para verip bu 5000 ekip harcattran 2. bir alternatif retebilirmisin. varm stelik hibir analiz ve hibirey yapmyorsun. tamamyle pasif gelir.

hadi analiz yap calsta 10,000 TL sermaye ile her yl 5000 TL ret ve bu paray harca.

hangi hisse senedi her yl %55 yukar gdyor ?

her yl %55 yukar giden bir hisse senedi fiyat 10 TL ise
    1. yl sonunda 15,5
    2. yl sonunda 24,02
    3. yl sonunda 37,23
    4. yl sonunda 57,70
    5. yl sonunda 89,43
    6. yl sonunda 138,62
    7. yl sonunda 214,08

VB ne gitmesi gerekir.

varm 10 lradan 214 lraya 7 ylda kan hisse senedi rneg ? hadi 10 ylda cksn 214 TL ye varm .?

cunku hisse senetleri getirileri srekli bilekedir.

bu taraf ise bileke deil.

ve sen bu sisteme iyi deil diyorsun yle mi ?

hakszsam surada hakszsn de bu tabloda bu yazdklarmda bir hata ve sorun bul ?

7. FORM OKURLARINA SORUYORUM.

aadaki hisse senedi grafii 10 yllk bir grafik.

bu hisse senedi trkiyede olsa bu hisseyi alp 10 yl tutmak istermiydiniz.

10 lradan 797 lraya gitmi hemde 10 ylda.

getirisi 79,7 kat (%7970)

hisse ismi bir sonrak gonderde acklanacak.

8.  Alnt Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazy Oku
    FORM OKURLARINA SORUYORUM.

aadaki hisse senedi grafii 10 yllk bir grafik.

bu hisse senedi trkiyede olsa bu hisseyi alp 10 yl tutmak istermiydiniz.

10 lradan 797 lraya gitmi hemde 10 ylda.

getirisi 79,7 kat (%7970)

hisse ismi bir sonrak gonderde acklanacak.

yi deil derken daha iyisi olduu yada yapabildiimden deil )

Birka aydr ki trendlere gre yorumladm sadece iyi trendler oldu sanki bu trendlere gre azami aylk 3-4 binlik puanlar yakalamal diye dnerek yorumladm.

Sayfa 124/157 lklk ... 2474114122123124125126134 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •