Artan
Azalan
lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Dk / Yksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj

Masrafsz Bankaclk + 1.000 TL Nakit! Enparadan ifte Avantaj
Sayfa 125/157 lklk ... 2575115123124125126127135 ... SonSon
Arama sonucu : 1249 madde; 993 - 1,000 aras.

Konu: Uzun Vadeli Yatrm

1. @BearBull paylamlarnda vardk kazanan kaybedenler, ounluu kaybediyor tahmin ettiimiz gibi

4-5 arac kurum artda geri kalan eksi oluyor genelde (aklmda kalan )

Birde hedge amal yapanlar var, gerekte kar m ediyor zarar m ediyor bilemezsin, bazlar byle

General Mobile 4G Dual cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.

2.  Alnt Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazy Oku
    FORM OKURLARINA SORUYORUM.

aadaki hisse senedi grafii 10 yllk bir grafik.

bu hisse senedi trkiyede olsa bu hisseyi alp 10 yl tutmak istermiydiniz.

10 lradan 797 lraya gitmi hemde 10 ylda.

getirisi 79,7 kat (%7970)

hisse ismi bir sonrak gonderde acklanacak.

kriterlere uygun fiyat da ucuz gryorsam alrm,
    momentumu yksek olanlar kazandrmaya devam ediyor genelde.

General Mobile 4G Dual cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.

3.  Alnt Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazy Oku
    hadde :D yazy smd gordum.

valla polemk yapma pesnde deglm bir iddamda yok bunu yapn kesn kazanrsnzda dyemem onu yapn kesn kaybedersnzde dyemem.

Hangi tr size uyuyorsa onu yapn.

Ama mantkl olan yapn size uygun olan yapn getirileri karslastrp analz edn. SOnra karar verin benim derdim bu ne benim dediimi yapn ne ctugrulun dediini kendi dogrularnz olsun ksnde bakn analz edn olcun tartn istediinizi sein bizler illa benimkini se veya ctugrul hoca illa benimkini sein diye yazmyor.

Biz fikileri paylasrz mantk suzgeinden geiren sizler olmalsnz. Biz farkl bak aclar katarz karar szler verrsnz.

O yzden kimse kimseye bir strateji pazarlg pesnde olmadgn blmenz sterm.

Gayet samm bir biimde farkl bak alarn kend tecrbelerimizi aktaryoruz okadar.

gelelim ctugrul bak acsna.

ctugrul hocam dogru br noktaya parmak basms kaldral turev pyasalarda kazanma kaybetme ihtimali muhtemelen dktr yani kaybeden ks fazladr. kazanan azdr. BU bir tahmn viopta bu oran hc acklanmad ama forekste acklanmst. bu arada foreksle viop arasnda daglar kadar fark var. ayn seklde borsada da bu oran muhtemelen boyledr kaybeden daha cok kazanan aznlktr.

gelelim UVY olayna imdi Riske girmeyeyim aman 1000 Tlm cebimde kalsnda 50 bn TL kazanmayvereym diyorsanz karsnzda faiz var. yle deilmi hisse senedi her ne kadar uvy de cogunlukla kazandryor olsada. Bir riskide stlenmi oluyorsunuz. Borsada kimse kaybettiini samimi bir biimde sylemez. Sylemek istemez egosuna yediremez. BU yuzden BMEKS' uzun vadeli yatrm yapm bir tane allahn kulu yoktur. BMEKS gzel bir ikrlet deilmiydi DUKKANINDAN als veri yapmadnzm teknoloji sektrnde deilmi teknoloji ise gelecein trend deilmi. karlarda iyiydi. Ne oldu UVYCI varsa onlar batrd. Sizin aranzda BMEKS almams olabilir ama hisse net hi takp etmemi ama bu hisseyi biriktiren mutlaka uvyciler vardr. Onlar batt.

imdi her irketin batma ihtimali vardr dorumu kimse bu irket asla batmaz diyemez en byk bankalar dahi batt trkiyeyi getim abd bankalar dahi batt. o yzden hibir irket iin kesin batmaz diyemeyiz.

O halde bir hisseyi 10 yl elnde tutan birisi ile 1 yl elinde tutan birisi ayn riski stlenmi olur mu sizce ?

Ctugrul hocamn verdii rnekten gidelim. kaldral piyasalarda varacagn yola lmeden gtme ihtimalin %20 diyelim. ama o yoldan bir kere geecek ve 50,000 TL n alacaksn.

UVYci ise lme riski %20 olan bir yoldan her geiinde 2000 TL kazanacak fakat dier adamn kar potansyelne ulasabilmesi iin %20 lme riski olan bu yolda tam 25 kere gemesi gerekecek.

Byk soru u.

%80 ihtimalle lme oran olan yolda 50,000 TL iin sadece 1 kere geermisiniz.
    Yoksa
    %20 ihtimalle lme oran olan yolda 50,000 Tl iin 25 kere mi gemelisiniz.

Burada kastetiim ey u uvyc 50,000 TL ye ulasmas iin 25 yl boyunca hisse senedini elinde tutugu varsaylyor buradak %20 ihtimalli olan lme riski 25 yl iinde bir gn irketinizin batmas fetc ilan edilmesi kapanp gitmesi gibi risklerin ihtimalini gsteriyor.

Dier tarafta ise 1 yl gibi ksa bir srede ya batarsnz yada 50 bn TL ye ulasrsnz.

ben olsam nce 2. yntemi denerm yani 1 ylda %80 lk bir risk alp 50 bn TL ye iin giderim bu yolda neden derseniz ?

Dierini yapmam iin hala vaktim var nmde koskaca bir 24 yl var. :D 1 yln dierinde ldrdm param batms olsa bile en fazla 1 sene kaybedeceim kalan 24 ylm hisse biriktirmekle geirebilirim.

Fakat direk hisse biriktirmekle balarsam 25 yl boyunca hisse biriktirdikten sonra lp lmediimi greceim. 25 ylm heba olacak 24. ylnda irket fetc ckarsa battm. koskoca 24 yln boa gitti 25. Ylnda UVY olmad bari viop deneyeym dediinde artk bu iin cazibesi kalmayacak 25.'nci ylnda vioptan 50 bn kazansan ne yazar zaten mr bitmi.

yani diyeceim o ki 30 yadasnz ortalama diyelim.

senaryo-1
    31 yanza kadar viop denediniz kazandnz 50 bn TL paranz oldu. 31 yanzdan tbaren emeklisiniz.

senaryo-2
    31 yanza kadar viop denednz ve paranz batrdnz 32 yanzdan itibaren hisse biriktirdiniz 56 yanzda emekli oldunuz.

senaryo-3
    30 yanzdan itibaren 55 yanza kadar hisse biriktirdiniz 55 yanda emekli oldunuz.

senaryo-4
    30 yanzdan itibaren 53 yanza kadar hisse biriktirip battnz 54 yanzda viop girdiniz 55 yanzda emekli oldunuz.

sernayo-5
    30 yanzdan itibaren 53 yanza kadar hisse biriktirip battnz 54 yanzda viop girdiniz 55 yanzda ondanda battnz emekl olamadnz.

Hangi sernayo size daha mantkl ise o senaryoyu sein.

RSK ANALZ BENCE BUDUR TEK TARAFLI YAPILMAZ YAN BEN SADECE KAYIP VE KAZANMA HTMALME BAKAYIM KAZANMA HTMAL DKSE TAMAM GRMEYEYM. BU RISK ANALZ DEL K.

RSK LERKEN HEREYYLE LN 25 yl iinde kriz ckma ihtimali ile 1 yl iinde kriz ckma ihtimali ayn deildir.

GDN kriz dnemlerinin ncesine bakn. 2000 ylnda hisse alm birisi 2009 banda %0 getiri elde etmitir. 9 yl emek emek biriktirirsiniz 1 yl iinde 9 yllk emek %0 eder.

UVYYI DENEMEK N YETERLI VAKTINIZ VAR. FKAAT drek UVYden basladgnzda ulan acaba viopta 1 senede paray krm olsaydm hayatmda ne deiirdi diye dnebilirsiniz.

Viop yksek sermaye gerektirmez. kk paranz kaldrala bytlr. o yuzden 1 ylla rnek verim.

ancak hisse taraf byk para ister kk parlarla ne ben nede siz emekli olursunuz bu yuzden surekl olarak biriktirmek durumunda kalyorsunuz.

2000 ylnda hisse biriktiren vatanda 2008 krizi sonras 9 ylda %0 kazand stelik bu sure zarfnda tahtas kapanan hisseleri bir aratrn ka tane baba irketin tahtas kapanm ?

VOP KURTLAR SOFRASIDIR MANUELDE OK ZORDUR KAZANMAK, OKADAR BLDN SANAN BEN BLE VOP MANUEL KISA VADE BULASMAM. HA ORTA VADE DENEMEYE DEGER BENCE. SSTEMLE KAZANMAK KOLAYDIR AMA KURALLARI HARFYEN UYGULAYABLMENZ COK ZORDUR.

unu unutmayn UVY byk ihtimallerle sizi uzun bir zaman sonra emekli eder hep biriktirirseniz. ancak ufakta olsa risk barndryor. bunu gemie bakarak anlayabilirsiniz.

Yaa gemi yleydi byledi demeyin bugun uvycilii tercih ediyorsanz bunun sebebi gemite kazan sagladgn grmenizdir.

Fakat unutmayn japonlar 32 yldr sizin gibi dnmyor.

Erhan bey,
    Yaznz ok uzun ve kark olmu. Ama anladm kadar ile gencim risk alrm diyorsunuz[emoji1].

Bende bu filmi daha nce izledim, bir sonraki sahnede neler olacan biliyorum diyorum[emoji1].

Siz bize, bizim zamannda byklerimize yaptmz gibi senin devrin geti, yeni sistemlerden anlamazsnz muamelesi ekeceksiniz bizde size o zaman bizim byklerimizin bize anlatmaya alpta anlatamad gibi anlatmaya alp anlatamayacaz. Sonra bayra siz devralacak sizde arkadan gelenlere anlatamayacaksnz. Devran byle maalesef.[emoji79]

Bugn lkemizde borsada neden dier lkelere oranla ok ama ok az oranda ky var sizce?

nk darbeyi yiyen dahada geri gelmiyorda ondan. Risk alp keyi dneceim derken, maandan gdm gdm arttrd paray, dnnde taklan altnlar bozdurupta borsaya koyduu paray yada anasndan babasndan borsada e bee katlayacam deyip te ald paray, borsada kaybedenlerin ok ok byk ksm geri dnmez.

Risk yle bakkaldan peynir almaya benzemez. Adamn cann hemde yukardaki gibi gariban adamn cann ok feci yakar. ouda ite tamda bu yzden geri dnmez.

Kk bir ksm kaybettiini geri kazanmak iin geri dner.

Onlarn iindende ok kk bir ksm baarl olur.

Sistem bylelerinin risk alp kazanmas iin dizayn edilmemitir.

yle her risk alrm diyenin kazanaca bir dizayn olsayd, o riskleri herkes gz kapal alrd zaten. u anda da ortalk risk alp zengin olmu adamlarla dolu olurdu.

Siz ka tane gerek, yaanm, risk alpta ok zengin olmu adam grdnz yada duydunuz. Bu iler anca filmlerde olur birde Lafontain masallarnda😁

Her giden 100 kiinin 80'inin ld yere gitmek cesaret deildir.

Kk derinde olmayan aa rzgarda dierlerinden abuk yklr. nce kklenmeye bakn.

Bu ilerin anas atas borsadr. Trev piyasalar hep ondan kmadr. Warren Buffet gibi deha bir adam bile bu trevlerden uzak durun derken biz mi herkesin akllsyzda herkesten daha iyi biliyoruz.

Belliki sizde anadan atadan kendisine br ey kalan biris deilsiniz. Yazlarnz dan kendi karmm, ya kendinize ait kk bir iiniz var yada bir yerde maal alansnz. Alnnzn teriyle birikim yapm, teknoloji ve bilgisayar programlar ile bark birisisiniz. Kaleminizde kuvvetli. Okuyup aratrmaya da ok dnsnz. Ama henz ok ama ok gensiniz.

Bana henz ok byk bir darbe yememi olduunuzu dndren yazlarnz var. Umarm hi yemez, o yzbinde birden bile az olan risk alp baarya ulaanlardan birisi olursunuz.

Ama el yumruu yemeyen kendinikini balyoz zannedermi der atalarmz.

Zamannda kendi yumruunu balyoz zanneden ve bu riskleri alan arkadalarmn hi birisi bakn abartmyorum hi birisi el yumruu yedikten sonra iki seksen yerden kalkamadlar. Hi birisi dahada geri dnmediler bu piyasalara.

O farazi 25 yl daha yaarmym o bile belli deil sylemlerinide bence rafa kaldrn. Bugn doan her bir bebein ortalama yaam sresi 73 yl. Yani ortalam bir insansan zaten beklenen yalam sren 73! Hangi 50 hangi 60?

73.

Siz uv yatrm yapn, o size ok uzak gibi grnen 50'ye 24 yl sonra geldiinizde stne bir o kadar daha yaayacaksnz inallah [emoji1]

Zaten 26 yandaysanz muhtemeldir ki en fazla 20 yl sonra ekonomik bamszlnz uv ile rahat rahat elde edersiniz. 45-46 sizi korkutmasn, pek ok adan hereyin en gzel olduu yllarn ba saylr.

Ne yazsam bo. Bunu bile bile yazyorum. Kararnza son derece saygda duyuyorum.

Muhtemelen ya gerei bu dediklerimi yaadnz grecek kadar zaten bu tarafta olamyacam. [emoji1]

Ama olurda siz 50-60'lara geldiinizde ben hakl karsam, genlere tatl tatl benim size imdi anlatmaya altklarm anlatmaya alrken, bir zamanlar bir ctugrul vard deyiverirseniz bizde ad oluruz belki[emoji1] [emoji1] [emoji1]

SM-G920F cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.

4. Viop kazan kaybeden oran foreksle yaklak ayn 80 - 20 zati trade eden says 10 bini gemez. ok kisi siliindi gitti

LG-D802TR cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.

5.  Alnt Originally Posted by zifige Yazy Oku
    yi deil derken daha iyisi olduu yada yapabildiimden deil )

Birka aydr ki trendlere gre yorumladm sadece iyi trendler oldu sanki bu trendlere gre azami aylk 3-4 binlik puanlar yakalamal diye dnerek yorumladm.
    demek istediinin farkndaym ;)

size zellikle byle bir rnek ayarladm k bak acnz deitirin diye.

sabrsz grnyorsunuz bu durum algoritmik trade iin uygun bir yap deil aslnda.

basit vasat bir sistemin bile 1 sene ierisinde ne kadar kazandrdgn grebilmeniz acsndan rnekledm. algo tradede oyle 3 5 ayda para kazanrm diye umarsanz cok cannz yanar.

olaya en az 1 senelk getiriyle baklamlsnz baz algoritmalar 2 senede kar eder. 1 sene boyunca hibirey kazanmadan trade eder.

st ste 20 adet ilemn 20 sndede zarar eder. vesaire sizde farkndasnzdr bu durumun.

yatay kalma sre zarflar ise 15 18 ay bulabilir.

neyse imdi gelelim grafie

ARKADALAR PEMBE RENKLI HSSE SENED GRAF NEY TEMSIL EDYOR ACIKLAYAYIM.

ZFGE SML ARKADAIMIZA GETRLERN GSTERDM 30 LE 400 LUK ORTALMANIN KESMYLE ALIM SATIM YAPAN VOP ALGORTMK TRADE ROBOTUNUN NDEN MALIYETLERI DLDKTEN SONRA ELDE EDLEN KAR GRAFN SERMAYEY BLEKE EKLDE HESAPLADIKTAN SONRA BU KAR GRAF BR HSSE SENED GRAFNE DNTRDNZDE.

10 LIRADAN 800 LIRAYA CIKAN BR HSSE SENED ALIP TUTMU GB GETR ELDE EDYORSUNUZ.

PEMBE ZG 30 LE 400 LUK HAREKETLI ORTALMANIN ALIM VE SATIMLARINDA ELDE EDILEN ZARARLI VE KARLI ISLEMLERI KOMISYON + KAYMA MALIYETLERI DLDKTEN SONRA ELDE EDILEN SONUCU TEMSIL EDYOR.

BUNUN GETRS TIPKI HSSE SENETLERINDE OLDUGU GIBI BILESKE YAPTIGINDA VE BUNU HISSE SENEDI GRAF GB UYARLADIGINIZDA.

10 LIRADAN 800 E GIDEN BU HSSE SENED ALIP BEKLEMEKLE AYNI SEYI ELDE ETMEKTESINIZ.

YAN GRAFK DYORKI BZE EER 30 LE 400 LUK ORTLAMANIN ALIM VE SATIMIYLA CALISAN ROBOTA PARANI BAGLARSAN VE HER KAZANCINLA LOTUNU ARTTIRIRSAN.

10 LIRADAN 800 LIRAYA GDEN BR HSSE SENEDNDE H TRADE ETMEDEN NE KAZANACAKSAN AYNISINI KAZANIRSIN.
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

6.  Alnt Originally Posted by ctugrul Yazy Oku
    Erhan bey,
    Yaznz ok uzun ve kark olmu. Ama anladm kadar ile gencim risk alrm diyorsunuz[emoji1].

Bende bu filmi daha nce izledim, bir sonraki sahnede neler olacan biliyorum diyorum[emoji1].

Siz bize, bizim zamannda byklerimize yaptmz gibi senin devrin geti, yeni sistemlerden anlamazsnz muamelesi ekeceksiniz bizde size o zaman bizim byklerimizin bize anlatmaya alpta anlatamad gibi anlatmaya alp anlatamayacaz. Sonra bayra siz devralacak sizde arkadan gelenlere anlatamayacaksnz. Devran byle maalesef.[emoji79]

Bugn lkemizde borsada neden dier lkelere oranla ok ama ok az oranda ky var sizce?

nk darbeyi yiyen dahada geri gelmiyorda ondan. Risk alp keyi dneceim derken, maandan gdm gdm arttrd paray, dnnde taklan altnlar bozdurupta borsaya koyduu paray yada anasndan babasndan borsada e bee katlayacam deyip te ald paray, borsada kaybedenlerin ok ok byk ksm geri dnmez.

Risk yle bakkaldan peynir almaya benzemez. Adamn cann hemde yukardaki gibi gariban adamn cann ok feci yakar. ouda ite tamda bu yzden geri dnmez.

Kk bir ksm kaybettiini geri kazanmak iin geri dner.

Onlarn iindende ok kk bir ksm baarl olur.

Sistem bylelerinin risk alp kazanmas iin dizayn edilmemitir.

yle her risk alrm diyenin kazanaca bir dizayn olsayd, o riskleri herkes gz kapal alrd zaten. u anda da ortalk risk alp zengin olmu adamlarla dolu olurdu.

Siz ka tane gerek, yaanm, risk alpta ok zengin olmu adam grdnz yada duydunuz. Bu iler anca filmlerde olur birde Lafontain masallarnda��

Her giden 100 kiinin 80'inin ld yere gitmek cesaret deildir.

Kk derinde olmayan aa rzgarda dierlerinden abuk yklr. nce kklenmeye bakn.

Bu ilerin anas atas borsadr. Trev piyasalar hep ondan kmadr. Warren Buffet gibi deha bir adam bile bu trevlerden uzak durun derken biz mi herkesin akllsyzda herkesten daha iyi biliyoruz.

Belliki sizde anadan atadan kendisine br ey kalan biris deilsiniz. Yazlarnz dan kendi karmm, ya kendinize ait kk bir iiniz var yada bir yerde maal alansnz. Alnnzn teriyle birikim yapm, teknoloji ve bilgisayar programlar ile bark birisisiniz. Kaleminizde kuvvetli. Okuyup aratrmaya da ok dnsnz. Ama henz ok ama ok gensiniz.

Bana henz ok byk bir darbe yememi olduunuzu dndren yazlarnz var. Umarm hi yemez, o yzbinde birden bile az olan risk alp baarya ulaanlardan birisi olursunuz.

Ama el yumruu yemeyen kendinikini balyoz zannedermi der atalarmz.

Zamannda kendi yumruunu balyoz zanneden ve bu riskleri alan arkadalarmn hi birisi bakn abartmyorum hi birisi el yumruu yedikten sonra iki seksen yerden kalkamadlar. Hi birisi dahada geri dnmediler bu piyasalara.

O farazi 25 yl daha yaarmym o bile belli deil sylemlerinide bence rafa kaldrn. Bugn doan her bir bebein ortalama yaam sresi 73 yl. Yani ortalam bir insansan zaten beklenen yalam sren 73! Hangi 50 hangi 60?

73.

Siz uv yatrm yapn, o size ok uzak gibi grnen 50'ye 24 yl sonra geldiinizde stne bir o kadar daha yaayacaksnz inallah [emoji1]

Zaten 26 yandaysanz muhtemeldir ki en fazla 20 yl sonra ekonomik bamszlnz uv ile rahat rahat elde edersiniz. 45-46 sizi korkutmasn, pek ok adan hereyin en gzel olduu yllarn ba saylr.

Ne yazsam bo. Bunu bile bile yazyorum. Kararnza son derece saygda duyuyorum.

Muhtemelen ya gerei bu dediklerimi yaadnz grecek kadar zaten bu tarafta olamyacam. [emoji1]

Ama olurda siz 50-60'lara geldiinizde ben hakl karsam, genlere tatl tatl benim size imdi anlatmaya altklarm anlatmaya alrken, bir zamanlar bir ctugrul vard deyiverirseniz bizde ad oluruz belki[emoji1] [emoji1] [emoji1]

SM-G920F cihazmdan hisse.net mobile app kullanarak gnderildi.
    merhaba ctugrul bey,
    erhan bey ile sizin yazlarnz takip etmeye alyorum,
    fazla yaz yazmay sevmiyorum. uan aada okuyacanz yazlar erhan beye gnderdim.

''erhan hocam merhaba,
    yaklak bir yldr sizin yazlarnz takip etmeye alyorum.
    1996 ylnda borsa ile tantm o zamann fla hisselerinden koyta ile ie bakadm uzun vade olarak aldm. o zamanlar internet yok takip etme imkan yok 1996 dnya kupas iin rn retiyor yle iyi byle iyi diye anlatyorlar biz de inand o zamann paras ile bir ev paras imdiki parayla 100-120 binlira gibi teletxli televizyonlardan takip etmeye alyoruz. sonu battk. para gitti ALLAH salmz almad hamdolsun

Uzun Vadeli Temett Yatrmcl yazlarnz okuyunca aklma geldi uzun vade olabilir ama mutlaka hisse ile ilgili haberlri takip etmek gerekir.
    biraz da an olmal insanda mesela ben egeliyim hadi egegiyim alalm dedik tahtas kapand.egyo aldk tahtas kapand alfamenkul vard sekreter paralar ald kat tahta kapand yani hep zarar zarar zarar.
    buras trkiye uzun vade ok dikkatli olmak gerekiyor ALLAHtan uan heryerde internet var haber takibi yapabiliyoruz. benim tavsiyem olamaz ama aman dikkat haber takibi art diyorum.
    sizin u viop yaznz okuyunca bu i iin 10 000 tl ayrdm onu inceliyorum samimiyetle sylyorum 0 lira olsa bile zlmem sizin sisteminizi denemek istiyorum.bu konuda yardmc olursanz sevinirim sadece sistem kullanlacak duygular kartrmadan zarar kar hi mhim deil.
    atalarmzn bir sz vardr paray nerde kaybettiysen orda ara diye bellimi olur belki kaybettiimizin binde birini burda buluruz.
    herey iin imdiden teekkrler.
    ALLAH a emanet olun''

bu yaz sadece rnek olmas iin yazlmtr daha fazlas var eksii yoktur rnein bimeks gibi 1,95 maliyet 30,000 hisse 0,60 kurutan 1 ay nce verdim.
    uvy arkadalara tavsiyem elinizde olan hisseler ile ilgili haberleri mutlaka takip edin. ben beceremiyorum ama stop lost mutlaka uygulayn.

ALLAHA emanet olun.

7. @CTURGURL HOCAM ALEM ADAMSINIZ NEREDEN NEREYE GETRDNZ KONUYU.

nallah herkes cok yasar elbetteki gznz arkada kalmasn sizi unutmayacam bilin.

Kimin ne kadar yaacag elbetteki belli deil. Umarm sizde beni unutmazsnz

nallah hepimizde istedii hayat stdartlarna kavusur.

eskilerle konusmay seviyorum cunku sizden duydugum seyi ilk defa duymuyorum.

eskiden gnee taplrd onlarn yaadg tecrbe hissetikleri acklayabildikleri hereyi gnein varlgyla bagdatrrlard.

Oysak gunumuzde artk gnein tanrlgndan dahi bahsedemeyiz.

Eskileri niye severim ve onlarla hep karlkl atma yaarz ?

nk eskiler hep PYASAYI SULUYOR

bunu ben baaramadm demek yerine piyasa buna izin vermedi cumles geiyor. Kaybettiniz herkes mi kaybetti %20 kazand ve bu %20 cokda buyuk kazand dogrumu ? Demekki kazanabilenlerde varm.

Peki niin kendize u soruyu sormuyorsunuz ben %20 iine girmek iin ne yaptm neden giremedim hatay nerede yaptm demek yerine ben oraya giremezdim sokmuyorlar demek anlamsz kalmyormu. Yani alm ve satm tuuna basmak sizin elinizde olmasna ramen beni oraya almadlar demek bir tezatlk doguruyor ben yapamadm hatal ve yanls ilemler yaptm demek gerekiyor bence.

Ancak eskiler herzman senin lotunu blrler senn paran sayarlar sana yedrmezler gibi cumleler kurmakta.

Yani kendi yanls alm satmlarn kendilerine deil srekli piyasaya veya piyasa oyuncularna mal ederler.

tabi buradan ineyi birazda benim tarafa sokuturaym benim gibilerde belkide anlattgnz eye inanmak istemiyordur. Belkide kendi kendini ikna etmek iin byle diyordur diyede siz dnebilirsiniz.

Anlattgnz olaylarn br coguna katlyorum. Ancak bunlar acklarken bunlar kiilerin kendi bireysel hatalar. Bunlarn hatalarn PYASA MAL ETMENZ yanl buluyorum.

En cokta buna kzyorum zaten sokaktak vatandan borsa fkrnn degsmemesnn sebebde bu.

Borsam KUMAR YA ev araban kaybedersn diyorlar.

Niye byle deniliyor yaw ck dek mertce yanls alm satm yaparak para kaybettim de. sank kendnn hcbr sucu yokmu gibi anlatlyor.

Arkadaslar kmsenn basna slah dayayp bu mal alacaksn veya satacaksn denlmyor herkes kend fkr ve aklyla alm satm yapyor. O halde nasl oluyorda ben deil piyasa suclu oluyor ????????

Burada bir paradoks var. Bir taraf yalan sylyor.

evreme bakyorum %80'inde bir adet bilanco program dahi yok. aptal saptal hisselerde trade ediyorlar.

bu adamlara ben trader bile demiyorum. ben bu adamlar borsac gozuyle dahi bakmyorum.

ister trade et ister uvyc ol aldgn irketin bilancosunu blmyorsun kusura bakma ben sana borsac demem.

BU kiiler %80 i oluturuyor zaten. evrenize bakn abuk subuk bir hissenin sayfasna girip yazlanlara bir bakn. Ben baktm kaybeden %80 i aratrdm. grdm ki

borsada toplam yatrmc says 100 kii ise bunlarn 80 tanes aldg hissenin bilancosunu bilmiyor bilende karlarn aam yukarm gttgnden habersiz. %20 lik dilimin %15 i bilinli yatrmc ve byk yatrmclardan olsuyor.

kalan %5 te muhtemelen uvyci filandr.

hisse tarafnda deil ama viop tarafndak yediim darbeleri zaten anlattm

hisse tarfnda darbe yememi olmamn sebebi ben bu ie bilancoyla girdim. yani borsaya girdiimde ilk 1 ay abuk subuk senetlerde al sat yaptm. sonra durdum dedimki bu hisselere neye gre hareket ediyor.

Sonra bir baladm aratrmaya hopp bilancoya kadar geldim. 0 yatrmla 1 sene boyunca borfin fast web mali analize para dedim ben ? hibir hisse senedi almadan be kuru param yokkken borfine 1 senelk para dedim.

Srf girmeden nce reneyim bakalm temel analiz gerekten ie yaryormu yaramyormu test etmek iin.

evreme bakyorum adamlar 50,000 Tllk hisse alyor fakat bir borfini dahi yok.

Yaw benim hi yatrmm olmadg halde 1 sene boyunca borfinin fast webine para dyorum

1 sene sonunda gerek parayla yatrma baladm aranzda var m hi para yatrmadg halde bilanco program alp test eden adam ?

haliyle bunun avanrajn yaadgm iin borsa tarafnda el yumrugu yemedm herey cok ack ve net belli stopunu koyacaksn bilanconu bileceksin yatacan arkana.

stop koyuduktan sonra en fazla ne kaybedebilirsin ki ? soruyorum yani %7 ye stop koy bilancona bak ona gre hisse se.

Bu durumda 4 kere terse gelsen bile %28 kaybedersin. 5. de en az %30 alrsn en az.

yaim 28 bu arada. Nasl para batryorsun ben ayorum abi yani batman iin 100/7 = 14 kere stoploss olman gerekiyor.

eer 14 kere stop oldugun bir hisseyi alyorsun zaten hisse seim stratejine bir problem vardr bireyler eksik gidiyordur yani.

Ama yok sen bir kere alrsn tutarsa tutar tutmazsa batncaya kadar stoplamazsn.

Sonra e ben deilde piyasa batrd ben patron param sayd benim bilmem ne yapt benim.

olmuyor.... (seni kastetmedim tugrul abi hani bu tarz yatrmclar var onlar kastediyorum)
    Senin almaya cesaret edemediin riskleri alanlar, senin yaamak istediin hayat yaarlar..

8. turul hocamla aramzdak knc farkta u.

N YARGI!

Ben hissede trade ettim uvy hisse senedini elnde tutugunda neler olablecegnde blyorum vopta manuelde trade ettm algortmk trade hala devam edyorum foreks ve dier yatrm alanlarndada trade ederek denedim.

Fakat C tugrul hocam benim anladgm hissede trade yapp yine hissede uvyc olmus.

future pyasalarda br tecrbesi yok etraftan duyduklaryle hc denemeden br yargda bulunuyormus gb.

algoritmik tradenin ise nasl brsey oldugu konusunda bence hcbr fkr yok.

Bende buna karsym yine ne yapacaksan onu yap ama nyargyla gelme ite.

bir ie girieceksnz ufak b parayla iin tecrbesinicraklk dnemini grn baktnz sze gore degl sze uygun olana gein.

Ben deneyin diyorum ufak br parayla deneyeceksn olmazsa git otek tarafa devam et.

Ama hi denemeden yaw olmuyormus ste oyle duyduk dye kestrp atmak ne kadar dogru.

Borsaya nye grdn ozman borsa cnde herkes boraya grme batarsn dyor.

Sayfa 125/157 lklk ... 2575115123124125126127135 ... SonSon

Yer mleri

Yer mleri

Gnderi Kurallar

• Yeni konu aamazsnz
  • Konulara cevap yazamazsnz
  • Yazlara ek gnderemezsiniz
  • Yazlarnz deitiremezsiniz
  •