Sayfa 297/997 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347397797 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 2,369 - 2,376 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Burger 15 sollamış gidiyordu , yukarıdan baskı gelince onlarda rakabetçi faizden vazgeçtiler....O baskı olmasaydı belki eylülde oradan 16 bile alınabilirdi........Neyse biraz ekonomik biraz siyasi nedenlerle faiz artışı oldukça yavaş........Aralıkta 15 veren olursa yıllık bağlarım....

2.  Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Arkadaslar neyi tartisiyorsunuz?
    TL nin degerine TCMB karar verir. TCMB'nin kararina da yurutme karar verir. Su anda gecelik fonladiklari miktar 120milyarin ustunde, bunun %10unu vermese bankalarin rasyolari ne olur?
    Dolar 2.80 de olur, 4 de olur, 5 de olur, 2.40 da olur. Tamamen yurutmenin elindedir. Ama sonuclari orta vadede ne olur, onu bugunden yarina goremeyiz.
    Bu 120 milyar TL'nin %10 unu vermeme gibi bir şansı yok tcmb'nin ve yürütmenin. Zira bu rakam GLP ile *son sigorta* olarak likidite açığını kapatıyor.
    Para politikasında kapanmayan bir açık oluşamaz. Yani tcmb ve yönetim bu 120 milyar TL'nin %10 unu ödememe kararı alırsa bankalar teknik olarak iflas eder. (Yani açık bankaların taahhütlerini yerine getirememesi sonucu ödeme yapamadıkları borç verenin finansmanı ile kapatılır). Zira bu kanal (GLP) hiçbir yerden borç bulamayan bir bankanın *son* kurtarılma kanalıdır.

Bu mekanizma geçmişteki bir haftalık repo gibi kullanıldığından sanki öyleymiş gibi yorumlanmaya başlanmamalı.

Sonuç olarak tcmb'nin ve ekonomi yönetiminin son kurtarma kanalı olan GLP'yi kanunen kısma yetkisi yok.(sadece faizi ile oynayabilir, miktara müdahale edemez). GLP'de talep edilebilecek miktar sadece bankaların verebilecekleri teminat ile sınırlı.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

3.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu 120 milyar TL'nin %10 unu vermeme gibi bir şansı yok tcmb'nin ve yürütmenin. Zira bu rakam GLP ile *son sigorta* olarak likidite açığını kapatıyor.
    Para politikasında kapanmayan bir açık oluşamaz. Yani tcmb ve yönetim bu 120 milyar TL'nin %10 unu ödememe kararı alırsa bankalar teknik olarak iflas eder. (Yani açık bankaların taahhütlerini yerine getirememesi sonucu ödeme yapamadıkları borç verenin finansmanı ile kapatılır). Zira bu kanal (GLP) hiçbir yerden borç bulamayan bir bankanın *son* kurtarılma kanalıdır.

Bu mekanizma geçmişteki bir haftalık repo gibi kullanıldığından sanki öyleymiş gibi yorumlanmaya başlanmamalı.

Sonuç olarak tcmb'nin ve ekonomi yönetiminin son kurtarma kanalı olan GLP'yi kanunen kısma yetkisi yok.(sadece faizi ile oynayabilir, miktara müdahale edemez). GLP'de talep edilebilecek miktar sadece bankaların verebilecekleri teminat ile sınırlı.
    Bu durumun benzeri daha once Demirbank'a oldu ve durum ortada.
    Demek istedigim bankalar bu teminati vermek icin TCMB'den bulamadigi kaynagi baska yerlerden bulmak zorundalar. 12 ile TCMB'den bulamadigi kaynagi 3-4-5 ile bulup getirecek mutlaka diyorum. Yani muslugu gevsetip sikarak TL nin degerini ayarlayan TCMB'dir.
    Ben bu kadar dusunebiliyorum, gerisini de 10 milyar dolara banka alanlar dusunsun.

4.  Alıntı Originally Posted by alisutcu Yazıyı Oku
    Bu durumun benzeri daha once Demirbank'a oldu ve durum ortada.
    Demek istedigim bankalar bu teminati vermek icin TCMB'den bulamadigi kaynagi baska yerlerden bulmak zorundalar. 12 ile TCMB'den bulamadigi kaynagi 3-4-5 ile bulup getirecek mutlaka diyorum. Yani muslugu gevsetip sikarak TL nin degerini ayarlayan TCMB'dir.
    Ben bu kadar dusunebiliyorum, gerisini de 10 milyar dolara banka alanlar dusunsun.
    Söylediğiniz işleyiş 1 haftalık repo için geçerli ama GLP için değil. GLP'ye bankalar gün sonunda (saat 16.00 dan sonra) eğer o gün her türlü borçlanma kanalına başvurmuş ama *para bulamamışlarsa* acil olarak başvuruyorlar. Örneğin 1 haftalık repo sabah saatlerinde diğer borç bulma kanalları ile parallel ilerlediği için orayı sizin söylediğiniz bir yapı olarak görebiliriz.
    Yani tcmb tekrar 1 haftalık repo veya günlük repo ile sabah saatlerinde piyasaya para vermeye başladığında tcmb sizin belirttiğiniz gibi bir etki ve güce sahip olacaktır. Ama şu anda miktarı belirleme gücü çok kısıtlı olduğundan bahsettiğiniz etkiyi ve gücü yakalayamaz diye düşünüyorum. (faizi belirleme gücü de sanıldığından çok daha zayıf bunu da eklersek aslında tcmb para politikasındaki etkisini kaybetme aşamasının hemen gerisinde ve bence biraz tedirgin. Dolarizasyon da %43-44 civarında.).
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Tamam sonuçta yatıyor mu? Yatıyor.
    O zaman ağlamaya sızlanmaya hakkı yok.
    Devlet istediği gibi vergi alır. Keşke ev sayısı arttıkça daha çok alsa, fahiş vergiler koysa.
    Benim durumumla aradaki farkı idrak etmekte zorlanmışsınız.
    Ben Bitcoin yatırımı yapınca zarar ettiğimde neden düşürüyorlar veya devlet neden beni kurtarmıyor vs. diyor muyum?
    Üretimden değil ranttan para kazanmak isteyen insan her tür sonuca baştan razıdır.
    Ben razıyım. Birkaç evi olanlar da razı ise zaten sıkıntı yok ama onlar ağlıyorlar.
    Goldman Sachs Bitcoin hizmeti ile ilgili çalışmalara başlıyo- Business HT

Business HT internet sitesinde yayınlanan habere göre; New York merkezli uluslararası banka Goldman Sachs, Bitcoin ve diğer dijital paraların alım-satımında müşterilerine nasıl destek vereceği konusunda araştırmalara başladı.

Bloomberg'ün ulaştığı kaynaklara göre Goldmans Sachs yetkilileri, kripto para uzmanlarıyla görüşmelere devam ediyor ancak henüz bir iş planı, uygulama için zaman çizelgesi formüle edilmedi ya da Bitcoin bağlantılı yatırımlara henüz başlanmadı.

Müşterilerin ihtiyaçlarının nasıl tespit edileceği ve dalgalı Bitcoin'in risklerinin nasıl anlaşılacağı Banka'nın cevap aradığı sorular arasında.

Sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.businessht.com.tr/teknolo...sil-isik-yakti

6. Alıştık artık enflasyon haberi paylaşmayın moral bozuyor

7.  Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Alıştık artık enflasyon haberi paylaşmayın moral bozuyor
    enflasyon moral bozmak için değil mevduat faizinin reel getiri hesabı için çok önemli ! ayrıca doların seyrüseferi içinde çok çok önemli sıkılaşma gevşeme esneme hepsinin en önemli göstergesi

Sayfa 297/997 İlkİlk ... 197247287295296297298299307347397797 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •