Borsa ile ilgili bir kaç yazı beni gülümsetti. Neden-sonuç ilişkisinin bile anlaşılmaması garip geldi. Şöyle ki:
1) Bir yazıda, shortçuların pozları gereği, borsanın çökmesini bekledikleri yazılmış. Bu düşünce şekli çok komik geldi bana. Bir kişi neden short açar? Borsa endeksinin düşeceğini düşündüğü için. Neden-sonuç ilişkisi bunu gerektirir. Bunun tersinin yapıldığını iddia etmek bile abestir.
2) Bazı yazılarda da ekonominin çökmesini bekleyen, kriz çıkmasını bekleyen insanlar olduğu ima edilmiş ya da açıkça söylenmiş. Komik ötesi. Ekonomik verilere bakıldığında (ki bu verilerin bir kısmını grafiklerle dün akşam ben verdim, Sv deniz43 te rakamlardaki bozulmayı çok net olarak gösterdi). Şimdi bunları görüp, her şey yolunda diyerek milleti salak yerine mi koyalım. Yahu, mb kasasında kısa vadeli borçları bile karşılayacak döviz kalmamışken polyannacılık mı oynayalım. Yurt dışı borsaları kriz sinyalleri verirken ve bu durum da yabancı analizciler tarafından bile bas bas bağırılırken "yok yav, sıcak paranın gideceği bir yer yok , bir şey olmaz, borsalar sonsuza kadar yükselecek" diyerek aptal mı kandıralım.
Neyse, bildiğiniz gibi yapın.
Demek ki şunları yazmamız lazım:
Ekonomimiz süper,
U100 endeks 1 ayda 500.000 e gelecek.
Kriz mriz yok kardeşim, USD 3 vakte kadar 1 TL olacak.
Almanya ABD bize borç verin diye kapımızda yalvaracak.
Cari fazlamız 1 trilyon dolardı, 3 vakte kadar 5 trilyon dolar olacak.
(Hunimi kim çaldı lan benim)
Kendinize iyi bakın. Benden bu kadar.
Lenovo P1a42 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yer İmleri