Borsa ile ilgili bir kaç yazý beni gülümsetti. Neden-sonuç iliþkisinin bile anlaþýlmamasý garip geldi. Þöyle ki:
1) Bir yazýda, shortçularýn pozlarý gereði, borsanýn çökmesini bekledikleri yazýlmýþ. Bu düþünce þekli çok komik geldi bana. Bir kiþi neden short açar? Borsa endeksinin düþeceðini düþündüðü için. Neden-sonuç iliþkisi bunu gerektirir. Bunun tersinin yapýldýðýný iddia etmek bile abestir.
2) Bazý yazýlarda da ekonominin çökmesini bekleyen, kriz çýkmasýný bekleyen insanlar olduðu ima edilmiþ ya da açýkça söylenmiþ. Komik ötesi. Ekonomik verilere bakýldýðýnda (ki bu verilerin bir kýsmýný grafiklerle dün akþam ben verdim, Sv deniz43 te rakamlardaki bozulmayý çok net olarak gösterdi). Þimdi bunlarý görüp, her þey yolunda diyerek milleti salak yerine mi koyalým. Yahu, mb kasasýnda kýsa vadeli borçlarý bile karþýlayacak döviz kalmamýþken polyannacýlýk mý oynayalým. Yurt dýþý borsalarý kriz sinyalleri verirken ve bu durum da yabancý analizciler tarafýndan bile bas bas baðýrýlýrken "yok yav, sýcak paranýn gideceði bir yer yok , bir þey olmaz, borsalar sonsuza kadar yükselecek" diyerek aptal mý kandýralým.
Neyse, bildiðiniz gibi yapýn.
Demek ki þunlarý yazmamýz lazým:
Ekonomimiz süper,
U100 endeks 1 ayda 500.000 e gelecek.
Kriz mriz yok kardeþim, USD 3 vakte kadar 1 TL olacak.
Almanya ABD bize borç verin diye kapýmýzda yalvaracak.
Cari fazlamýz 1 trilyon dolardý, 3 vakte kadar 5 trilyon dolar olacak.
(Hunimi kim çaldý lan benim)
Kendinize iyi bakýn. Benden bu kadar.
Lenovo P1a42 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

.....þerefe Antep'li hemþehrim....
Yer Ýmleri