Alıntı Originally Posted by thunder Yazıyı Oku
Paris, 2030 yılına kadar içten yanmalı motorlu araçları yasaklamayı planlıyor

Petrol devri kapanıyor bizimkiler hala yumurtalık ceyhan bölgesini petrolün dünyaya akacağı yer olarak inşaata başlıyacaklar...
Gunaydin kardesim

Paris degil o Fransa. Cin de 2040 icin yasakladi. Iskandinav ulkeleri zannediyorum daha erkene aldilar yasagi. Zaten biliyorsunuz 2025 gibi Iskandinav ulkelerinde nakit para yasagi 2025 te basliyor.

Volvo 2021 de benzinli ve dizel araba uretimini durduruyor. Keza dunyanin gerisinden gelen Alman oto ureticileri daha yeni uykudan uyanip geri kaldiklarini ifade ediyorlar ve yakinda onlardan da benzer demecler gelir.

Enerji sektorunun ortasindayim. Benim sahsi fikrim su. Petrol elbette olmez bir kere cok ucuz kaldi eskiye gore arabalar cok daha verimli. Petrol dolar cinsinden fiyatlandiriliyor ama butun dunyada dolarin goreceli degeri eskisi gibi degil. Butun bunlar petrol tuketiminde her sene rekor artisa sebep oluyor

Ancak petrol fiyatlarinin eski heybetli gunlere donmesi imkansiz. 2014 yilinda bir rapor okumustum. 2014 Kasiminda Araplar petrol fiyatini dusurmeye baslamadan once yapilmis bir rapor. O zamanlar ABD nin petrol uretimi her sene rekor kiriyordu cunku petrol 100 dolardi ve ABD de kaya petrolu diye bir teknoloji ortaya cikti

Bu teknoloji sayesinde ABD de inanilmaz bir petrol uretim patlamasi yasiyorduk herkes mutluydu. Raporda eger bu uretimi artisi ayni sekilde devam ederse 2020 de dunyanin en buyuk petrol ureticisinin ABD olacagi yaziyordu. Ama 2014 kasiminda birden fiyatlar dusunce uretimde dustu. Biz bu defterin kapandigini zannediyorduk

Gecen ay tekrar bir rapor okudum petrol an itibariyla 56 dolar ve bu bile uretim dususunu durdurmus ve artis tekrar baslamis.

Sunu demek istiyorum. Eski karlar ve ismi yok petrolun. Yillar gectikce gunes enerjisindeki basdondurucu ucuz paneller ve elektrikli araba teknolojisindeki ilerleme sayesinde petrol onemini yitirecek. Su an Exxon ve Chevron da calisan arkadaslar var mesela evet maaslar yuksek sosyal haklar cok guzel ama ikramiye yok. Cunku kar yok

10 sene sonra maas aldiklarina dua edecekler.

neyse uzatttim kusura bakmayin