Sayfa 829/1009 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879929 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 6,625 - 6,632 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. rahmetli levent kırca yaşasaydı bu zig zeyvırlar için güzel bir parodi yapardı

bırakın elinizdeki zigleri, herkesin elindeki zig zıvırlar kendine... diye başlardı..!!
    Son düzenleme : best; 12-10-2017 saat: 16:00.

2. Cb den tokadi yiyen conilerin fonlari aglaya aglaya gelip mal aliyor bistten.
    Hem itin bur tarafina sokuor bunlari yinede mal almaya geliyorlar..iyi is bu

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by EKaya Yazıyı Oku
    karides yermisin ?

yaş meyve sebze vb ne zamandır izin veriyorlar ?
    dahası ne zaman verdiler ?
    izin var demedimki

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    şu haliyle asyadan bi pok olmaz. mass production dışında bir meziyetleri yok.özgür düşünce yaratıcılık yok. ABD'de katıldığım üst düzey organizasyonlarda asyalı sayısı %10 bile değil.katılanlarda ya japon ya koreli ben çinli görmedim daha. innovasyon henüz asya için uzak bir hayal, yapıları müsait değil. ABD'de öyle parlak fikirler görüyorum ki bunların %10'unun paraya dönüşmesi bile ABD ye yetiyor. ABD düşman bile olsa çalışan yaratan adamı ben taktir ederim. dün bulunduğum organizasyondaki katılımcı listesi:

hani nerede o anlı şanlı çin,rusya vs....
    ABD yi ziyaret eden her turkun abd yi ovmesi artik beni sasirtmiyor gayet normal

Ama yasamak ve ABD deki gozle gorulen sasa ve lux ve insanlarin arka planindaki sistemi anlamak olayin dibini anlamak icin buralarda yasamak lazim

20T dolar borcu olan ve 20T GDP si olan bir ulke. Borcunu borcla odeyen bir ulke. 2. dunya savasindan beri borcu hem absolute rakam olarak hem GDP ye orani olarak rekor kiran bir ulke. (99-2000 seneleri haric cunku internet boom olmustu)

Su son iki cumle bile ulkenin ne kadar kirilgan ve zayif oldugunu daha da onemlisi gidisat (trend) in ne kadar kotu durumda oldugunu kanitliyor. Bunu durdurmak icin hicbir sey yapmiyorlar. Cunku nasil olsa borcumuz dolar cinsinden basar basar oderiz nasil olsa dunyadaki geri kalan 195 ulkede uzerinde 100 yazan yesil renkteki kagit parcasina tapiyor, 70 senedir beyinlerini bosuna yikamiyoruz diyorlar.

Ha Turkiyenin gelecegi daha mi parlak? Hayir. Hatta daha kotu. Ama o baska bir muhabbet konusu.

ABD nin yanlisi, gocmen politikasinin kendisini kurtaracagini zannediyor. Onune gelen her bulus her zeki adami ulkeye kabul et ama yanlarinda es dost akraba dolsunlar ulkeye ama adam google i kursun oradan gelecek parayla biz adamin yaninda getirdiklerine bir sekilde bakariz gibi bir mantikla ulkeye bok pusur doldurdular.

ABD nin neresine gidersen git hangi okul yada sehir yada kutuphane toplanti sirket starbucks falan neresi olursa olsun hep genclerin ezici cogunlugunun gocmen oldugunu goruyorsun. Cunku kendileri cocuk yapmiyor. BIr baska degisle ulkeyi tasima suyla degirmeni calistirmak mantigiyla calistiriyorlar

Kendi okullari berbat o zaman zeki insanlari ithal edelim
    kendi kadinlari berbat guzel kadinlari ithal edelim
    kendi araclari berbat o zaman ithal edelim
    ekmek yapamiyoruz ithal edelim
    cilek uzum muz domates uretemiyoruz ithal edelim

zaten dis ticaret acigina bak anlarsin yada bir markete magazaya git hersey ithal. Ceplerinde bes kurus para yok borcu borcla cevirerek yasiyorlar ama dunya insanlarinin beyni yikandigi icin bu adamlara borc vermeye hazir yesil kagit parcasina tapmaya hazir

bu sistem degismez bu boyle surer gider. ABD nin GDP si bir gun 22T ama borclar 30T olur ama hala devam eder. Bir yerde bu sistem kirilacak cokecek ama sanirim daha cok var o gune. Ben bu forumda bile kimseyi ikna edemedigime gore averaj insanlarin yikanmis beyinleri bunu anlamalari imkansiz

yada ben ne ekonomiden nede finanstan anliyorum hicbirseyden anlamiyorum belkide

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Abi incir dedin mesela incirci den duydum. Hidrojen peroksit ti galiba kuruturken kullanıyorlarmış üstüne tam kurutmadan paketliyorlarmış. Resmen zehir.Sonra incirde o ekşi tat. Hiç bir şeye liyakatli davranmıyoruz.
    Burada götürme işi tartışılmış. http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=123257
    bir sey soyleyiim inanmayacaksiniz bilmem daha once yazdim mi

ABD den TR ye geliyordum 2 ay once bu forumda yazdim yanimda ne getireyim ne istersiniz falan

adamin teki ozelden bana yazmis bana california uretimi zeytinyagi getir

dusunsene adamin Turk mali zeytinyagina bile guveni yok

adama hak verdim ama adama bir daha ulasamadim. Buyuk ihtimal zengin aristokrat bi tip. Zaten onlar bilirler neyin nerede iyi oldugunu. Adama bi ulassam kesin bulusup somurucem bilgisinide adam ortaya cikmiyor

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by EKaya Yazıyı Oku
    mental model o..

hiç vermediler hepte yasaktı
    bavul dolduruyoruz ha...
    eskiden birde.. daha da pahalıyken hemde biletler
    git gel temiz 5k gayme..
    ama kargo kotamızı 2tl patatese ayırıyoruz..

koca forumu gerzek yerine koymakta budur.
    valla bravo..

oksijenli su
    süpper zehirdir 3 tl eczanede ağız gargarası yapılıyor
    iki bavul hakkim var

3 kisiyiz yani toplam 6 bavul eee neden hakkimi kullanmayayim? bavul neden bos gitsin gelsin?

sende bir tuhafsin

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Biraz daha araştırılım bakalım..

Sende uzlaşmanın sağlanacağına göre pozisyon alabilirsin tabiki..nasıl olsa bir taraf geri adım atacak..sana göre ABD, bana göre Türkiye..

Burada daha önce yazdım..2000'li yıllar falandı..Templeton fonu sahibi..Türkiye'yi seviyorum..iyi paralar kazandık bu ülkeden diyordu..şimdi bu yalak Merillin burada bulunması iyi bir şeymi..yada biz dünyanın en yüksek carry-trade faizini vererek iyi bir şeyler mi yapıyoruz..portföy yatırımları ilk sekiz ayda 20 milyar dolara çıkmış..iyi bir şey mi?..yada diyelim kim kime muhtaç..
    sen carry trade den parayi goturduler diyorsun ama

hesap yapalim

3.30 lara dustu dolar ama diyelimki aralarindan birileri butun dolarlari 3.50 den bozdurdu

sonra gitti %15 ten faize koydu

yani bu adamin zarar etmemesi icin eylul 2018 e kadar dolarin (3.50*1.15=4.025) i gecmemesi lazim

deli bunlar

bu kadar riskli bir cografyada boyle bir pozisyon alinirmi? Ellerinde para cok demekki

diyelimki dolar 3.80 den kapandi Eylul 2018 de

adamlarin kari (4.025/3.80=%6)

1 senede %6 kazanmak icin 3. dunya ulkesine bu kadar para getirilirmi?

aptal degiller elbette, ama risk istahi cok fazla, gereksiz fazla

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Bloomberg de iki ekonomist konuşuyor
    1.konuşmacı
    -Son aylarda Türkiye'ye para girişi azalmadı hatta aksine biraz da arttı ..bu bizim için iyiye işaret
    2. konuşmacı
    -İyi de şu an dünyadaki en yüksek faizi biz veriyoruz !!
    1.konuşmacı
    -Ha doğru o da var..
    Yaaaa..bi de o vardı dimi..ama o zaten teferruat ..esasında bütün dünya bizi çok seviyor ondandır..
    hahahahahaha

sabah sabah iyi guldum. Allahta seni guldursun

bu adamlari da ekonomist diye tv ye cikariyorlar, hey Allahim

Sayfa 829/1009 İlkİlk ... 329729779819827828829830831839879929 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •