Sayfa 835/1009 İlkİlk ... 335735785825833834835836837845885935 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 6,673 - 6,680 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Herkese Günaydınlar...
    Sizlere bir bilgi aktarımı yapmak istiyorum.
    Geçen yıl (2016) bugün usdtry 3.1130 ile tarihi rekor kırmıştı. O gün de e-turuncu üyesi olmuştum. Bugün son günüm. Bugün usdtry 3.6550'lerde küçük sade bir hesap:
    3.65-3.11=0.54
    0.54÷3.11=0.17.36
    1 Yıllık net faizi:0.328
    0.1736+0.328=0.2064
    Net getiri oranı= % 20.64 (kemiksiz)
    Brüt (TL.Banka) =%24.28 (kemikli)
    Sevgili powerpc'ye benden ayrıca selamlar olsun. Powerpc'ye saldıranların haklı olmadığı net olarak işte ortada.
    (Not:Bu durum Kabile devleti olmadığımızdan olsa gerek)

herhangi bi bozulma yok , düzeltmeyi tamamladı sanki..
    ytd

https://resimyukle.xyz/resim/BJH8TM

3.  Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
    sn. gundwane 3,65'ten kalan yavruları da göndereceğini söylüyordu, realize etti mi acaba
    evet ama veremedim
    direct 3.70 açtı görür görmez çakıverdim kafasına..
    biraz daha sabır etsem 3.72 falan gidebilirdi ama önemi yok..

3.645 ortalama ile falan satim..
    Tekrar dan gevşeme bekliyorum 3.75 den kamyonu dayadılar şimdi eski direnç yeni destek 3.65 de "ortam çok kötü gelin dolan
    alın" diye müşteri bekliyor..Döverim ulen hepinizi döverim diyo..ABD ile bbbööyyöök böyyök kriz var diyo tv ler kırmızı kırmızı krizde son durum diyor koşun dolar alın diyo..Hepimiz koşup dolarlarımıza 1 kuruş da fazla vermek surety ile kavuşuyoruz.Ve rahatlıyoruz

Borsacı çocukların umurunda değil dolar..Biliyorlar tekrardan gevşeyeceğini mazot yapma telaşındalar..

Hepi topu yüzde 5 zorla düşebildik.Almanya krizi!!! kürt referandumu birde ABD siyasi krizi..

Bunları 2 ay önce alt alta toplayıp hesap yapsak borsa çöker dolar 4 ü geçer derdik al 3.65 de bile zor tutunuyor..

Dolar globalde değer kazanamıyor vicente ye katılmıyorum ..siyasi krizler geçicidir trend oluşturmaz anca böyle zirveler oluşturur gerisin geri döner sonra..

dönüşleri de çok sert olur çünkü yeni müşteriler dönüşte satış için birbirini ezer..

Yıl sonunda 3.50 üstü dolar beklemiyorum..

3.40 3.45 ler bekliyorum

Not: Geçen sordum..Almanya krizi ne oldu..Merkel nazi falan..

Bu vize krizide 1 aya unutulur gider..2 tane adamı almışız da şu da bu da..Salıveririz falan filan açılır gider..

4. Borsa endeksi 106 bin direncine dayanmış ,borsacılara Timur un filleri lazım. Yoksa Çin setti gibi direnç . Uzaydan bile gözüküyor.

5. Borsa endeksinde ada dönüş formasyonuna benzer oluşumlar görünüyor , bakalım papaz kimde kalacak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    "Biz asla etnik milliyetçilik yapmayacağız. Biz bu noktada ırkçılık noktasında asla böyle bir yaklaşım içerisinde olmayacağız. Çünkü biz her şeyden önce yaradanın bize verdiği istikamette yürümek zorundayız."

Yaradanın ona verdiği yol neyse?

Bindik bir alamete, gidiyoruz o istikamete ....

7.  Alıntı Originally Posted by gazeteci Yazıyı Oku
    Borsa endeksi 106 bin direncine dayanmış ,borsacılara Timur un filleri lazım. Yoksa Çin setti gibi direnç . Uzaydan bile gözüküyor.
    Yabancı deyim yerindeyse boğazına kadar malda, sadece 200milyon dolarlık çıkış yapabildiler. Bu haftaki verileri önümüzdeki hafta göreceğiz.

Şu durumda bu adamların yüzde 50 net alacak şekilde çıkmaları beklenir. Aldıkları hisse kazançlardan arındırılmış olarak 3,3 milyar dolar. Bunu 6,6 yaptıktan sonra satışa başlar yada ara ara in çıklarla ortalama bu seviyede yani yüzde50 kar edecek şekilde verirler.

Yüzde 50'yi alıp çıkarlar.

Hesaplamanın ince yapılması gerekir. Sanayi ve banka hisselerinde yoğunlaşıyorlar. Ortalama getirilerine bakarak ne olacağı kestirebilir.

Ayrıca bunlar çıkmaya başladı mı dolar/TL 5-6 ay boyunca her ay enflasyondan az olmayacak şekilde artar, ancak dalgalanma 30 kuruşlara kadar çıkabilir. İlk ay ve son ay verilerine bakıldımı dolarda aylık ortalama artışı net görebiliriz.

Dibs satışlarından gelen TL nin dolara çevrilmesi sonucu dolar/TL katmerlenerek artışa geçer.

Yani fil'de olsa beton duvarda olsa millete aaa aaa noluyor dedirtip kırıp geçebilir, yeterki adamaların mal boşaltma planında bu olsun. Yada 90 bine çekip oradan artıyor hücum mantığıyla satarlar.

Aklımda kaldığı kadar bir örnek vereceğim, yabancılar şu vize krizi sonrası ilk işlem gününde bir günde 18milyon lot THY sattılar. Önceki işlem gününde kapanış 9,29
    sabah açılış 8,27 civarıydı devamlı sattılar, devamlı sattılar ortalaması 8,50.

Halbuki 10,50 lerden 9,10 lara düşüşte sadece 18milyon lotu 3 haftada satabilmişlerdi.
    Şu an 9,21 den işlemde.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    "Aldıkları hisse kazançlardan arındırılmış olarak 3,3 milyar dolar. Bunu 6,6 yaptıktan sonra satışa başlar yada ara ara in çıklarla ortalama bu seviyede yani yüzde50 kar edecek şekilde verirler."...

Şu anda 3,3 milyarlık girişe göre kar durumları nedir acaba?

Yani bu hesaba göre endekste daha ne kadar yükselme beklemek lazım?

Sayfa 835/1009 İlkİlk ... 335735785825833834835836837845885935 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •