Sayfa 104/637 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 825 - 832 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Beklentili bir yerden ve uygun kira carpani ile alinan kiraya verilebilecek ev yatirimi hise senedinin volatilitesinden rahatsiz olan ve gm ile ugrasmak isteyenler icin bence iyi bir yatirim secenegidir.
    Hisse senedini %75 kredi ile alamazsiniz ama evi uzun vadeli kredi ile alabilirsiniz.
    Bekleyip para biriktimek zorunda degilsiniz.
    Baskasinin parasi ile evi alip hemen kira getirisi elde etmek mumkun.
    Borc taksitleri sabit kalir ama kira yildan yila artar ve bir gun salt kira getirisi borcunu odeyecek duruma gelir.
    Hisse senedinde ise kucuk miktarlar ile alimlar yapilir, temettuler tekrar alim yonunde kullanilir ve bu sekilde bir bilesik getiri olusur.
    Bilesik getiri etkisi 3. seneden itibaren daha iyi fark edilir.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. izninizle büyüklerime benim de bir sorum olacak.
    diyelim ki sermayeniz 150 bin tl. tamamı hissede... 3 hisseniz var.. yine aynı hisselerden almak istiyorsunuz. ancak maliyetiniz ciddi derecede düşük. bu durumda elinize bi para geçti. 50 bin tl. 3 hisseden de almak istiyorsunuz 50 bin liralık daha.. ne şekilde alırsınız ? ortalamayı yükseltmeyi göze mi alırsınız ? yeni hisse mi bulmaya çalışırsınız ? dövizde mi tutarsınız.. yoksa kriz mi beklersiniz... siz olsanız ne yaparsınız ? ne yapıyorsunuz..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    izninizle büyüklerime benim de bir sorum olacak.
    diyelim ki sermayeniz 150 bin tl. tamamı hissede... 3 hisseniz var.. yine aynı hisselerden almak istiyorsunuz. ancak maliyetiniz ciddi derecede düşük. bu durumda elinize bi para geçti. 50 bin tl. 3 hisseden de almak istiyorsunuz 50 bin liralık daha.. ne şekilde alırsınız ? ortalamayı yükseltmeyi göze mi alırsınız ? yeni hisse mi bulmaya çalışırsınız ? dövizde mi tutarsınız.. yoksa kriz mi beklersiniz... siz olsanız ne yaparsınız ? ne yapıyorsunuz..
    Bu 3 kagidin hangisi uygun ise ben ona ekleme yaparim.
    Maliyetin yukselmesi onemli degildir eger gelecegi konusunda iyimser isem.
    Tabi ucunun de ayni anda fiyati uygun olmayabilir.
    Bu durumda biraz beklerim yeni bir bir hisse sokmayacak isem portfoye.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    istisnalar bu durumu değiştirmez. Emlak,borsa,TL mevduat, bunlar 2013 başından beri USD ye yenilmiştir ve uzun yıllar usd bazında zarar yazacaklar. TL ciddiye alınacak bir para değil,illa borsaya gireceğim diyen BİST'e değil ABD ve avrupa borsalarına girebilir,bende usd'lerimin %15'i ile ABD borsalarından bir portföy yapacağım.
    5 yıl önceyi alalım 2012 ekim

endeks 5 yılda %47
    temettü 25 endeks %86
    Dolar %105
    bu temettü 25 hissesinde nasıl oluyorsa isctr de var yeni gimat diye bir hisse de var ben ilkkez duydum...

Dolar faizi, %3 Temettü oranını da %6 olsak.
    25 hisselik (Pek begenmediğim hisseleri iceren) portfoy bile dolar karsısında kafa kafaya gidebiliyor.

5.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    istisnalar bu durumu değiştirmez. Emlak,borsa,TL mevduat, bunlar 2013 başından beri USD ye yenilmiştir ve uzun yıllar usd bazında zarar yazacaklar. TL ciddiye alınacak bir para değil,illa borsaya gireceğim diyen BİST'e değil ABD ve avrupa borsalarına girebilir,bende usd'lerimin %15'i ile ABD borsalarından bir portföy yapacağım.
    Çok doğru bir tespit. Doları doğrudan dolar/TL paritesine göre değerlendirmek çok yanlış. Doların da enflasyonu olduğu gibi, bizim bankalarda %3 faiz getirisi %5'lere varan eurobond getirisi, borsa yatırımı, emtia yatırımı vs. vs var oğlu var.

Yatırımı yapmadan önce paranın ne olduğunu anlamak gerekir. Para dediğimiz, -yani kağıt para, altın sikke değil, insanlığın en büyük buluşlarındandır. 2 temel prensibe dayanır. Hiçbir değeri olmayan bir ağaç kabuğuna veya kağıda yazı yazılır ve değer atfedilir. Bu değerin arkasında 1 basan kişi sahtesini basılmasına müsaade etmez, 2 bundan farklı bir enstrüman kullanılmasına müsaade etmeyerek değerini korur.

Şimdi gelelim esas mevzuya. Bizim paranın altına imza atanlar bu değere sahip çıkıyor mu çıkmıyor mu? Sahip çıksa, her yıl rekor seviyede değer yitirir mi?

Biz de biraz da mecburiyetten kendi paramızla yatırım yaptık maalesef, ama bu gerçekten de iş değilmiş. Bizim borsa boşa kürek, havanda su dövmekten başka birşey değil, şunu alsam şu olurdu masalı. Sen para kazandım zannediyorsun ama reelde elde var sıfır.

Yaptığımı değil, yapılması gerekeni anlatıyorum, yatırımda temel prensip para kaybetmemek olmalı. Para kaybetmemek için de gerçekten değer ifade eden şeylere yatırım yapılmalı. Değerin ne olduğunu anlamak ise başlıbaşına bir sanat.

6.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    izninizle büyüklerime benim de bir sorum olacak.
    Bu konuda da fikrimi belirtmek isterim. Bu maliyet hesabı neden yapılır gerçekten merak ediyorum. Bana göre maliyetin ne olduğunun hiçbir önemi yok. Diyelim bir değere yatırım yaptınız, sonra baktınız ki bu değer temel anlamda o değeri ifade etmez oldu. Maliyetim şu diyerekten bunu elden çıkarmayacak mısınız? Ya da tersi, sorunuzun cevabı bir değere yatırım yaptım ve değerin fiyatının gelecekte artacağını düşünüyorum, maliyetimi neden düşüneyim ki? Portföyümde maliyet kolonu açmışlar, temettüleri de bundan düşüyorlar -nedense, eksi maliyet gösteriyor, bana göre tamamen saçmalık.

7.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Fazla kazanmanın tek yolu fazla risk almak.
    Birbiri ile ters hareket etme potansiyeli olan yatırım araçlarına %50-%50 yatırım sizi zarardan koruyabilir. Ama uzun dönemde diğer enstrümanlardan fazla kazandırma potansiyelinin çok olduğunu düşünmüyorum.

En son örneğini geçtiğimiz 10 ayda yaşadık sayılır. 2016 Kasım'da veya Aralık'ta %50$ - %50 Endeks yatırımı yapan birisi, %100Endeks yatırımı yapana göre epey az kazandı.

Çok kazanmanın yolu, çok risk almaktır.
    Kişi önce ne istediğini, ne tip bir yatırımcı olduğunu kendi özelliklerini sorgulamalıdır. Risk almayı seviyormuyum, seviyorsamda kaybedince sakin kalabiliyor, panik yapmadan bekliyebiliyormuyum veya yeri geldiğinde kesip atabiliyormuyum, yoksa gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalamı kalıyorum.

Tek bir reçete ile her hastayı tedavi etmek mümkün olmadığı gibi tek bir strateji ile yatırım yapmakta makul bir yaklaşım değil.
    Sayın Whale bu arada sözüm size değil, genel olarak ortaya yazıyorum. Yazdıklarınıza saygım sonsuz.
    Elbette geçtiğimiz 10 ay yüzde 100 hissede olan birisi daha çok kazandı, 2008 krizinde yüzde yüz faizde olan çok kazanırken, 2016 ikinci yarısında doları olan çok kazandı. Sorun şu ki bunları önceden bilmeniz mümkün değil. Yüzde 100 hissede olan biri krizlerde hisselerdeki düşüş furyasından yararlanamaz. Akıllı yatırımcı dinamik bir portföy kurgular ve hiç bir zaman için tüm yumurtaları aynı sepete koymaz. Farklı enstrümanlara yapılan yatırımlar piyasaların oynak olduğu zamanlarda yatırımcıya manevra imkanı sağlayarak çok daha fazla kazanmasını sağlar.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

8.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Bu konuda da fikrimi belirtmek isterim. Bu maliyet hesabı neden yapılır gerçekten merak ediyorum. Bana göre maliyetin ne olduğunun hiçbir önemi yok. Diyelim bir değere yatırım yaptınız, sonra baktınız ki bu değer temel anlamda o değeri ifade etmez oldu. Maliyetim şu diyerekten bunu elden çıkarmayacak mısınız? Ya da tersi, sorunuzun cevabı bir değere yatırım yaptım ve değerin fiyatının gelecekte artacağını düşünüyorum, maliyetimi neden düşüneyim ki? Portföyümde maliyet kolonu açmışlar, temettüleri de bundan düşüyorlar -nedense, eksi maliyet gösteriyor, bana göre tamamen saçmalık.
    Çok doğru söylüyorsunuz
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Sayfa 104/637 İlkİlk ... 45494102103104105106114154204604 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •