Sayfa 378/997 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478878 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 3,017 - 3,024 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    aktif bankı kullanan var mı ? bunlar yüzde 15 i nasıl veriyorlar..
    Amacı kendi grubu şirketlerine mümkün olan en uygun krediyi kullandırmak ise, maliyetine olacak kadar faiz verebilir. Mesela diyelim ki işletme maliyeti = bono faizi +%3 (çalışanların maaşı, işyeri kirası vs) olsun. Çalık grubu şirketi gidip %20 faiz ile özel bir bankadan kredi kullanacağına, %18 ile kendi bankasından kullanır. Burada aktifbank maliyetine kredi verdiği için anlamsız gözükebilir ama ana şirket Çalık holding için kendi iştirakleri piyasadan daha ucuza kredi kullandığı için faydalıdır.

Benimki mantığa dayalı bir tahmin sadece, illa böyledir demiyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bak bu doğru işte ! Bu olasılık beni fana halde korkuttuğu için mümkün olduğunca sisteme girmemeye çalışıyorum.
    Umutabi yıllardır burada yazarsın. Her zamanda aynı şeyi yazarsın, fiziki dolar al sistem dışında bekle. Peki söyler misin sermayeden nasıl para kazanacağız biz?

Sonuçta herkes birikim yapıyorsa amacı bu birikimi doğru bir yatırım ile büyütmek, faizde reel bir kar olmasa da hadi o da bir tercihtir diyelim, az aşım kaygısız başım misali ama senin yöntemde para her türlü erimeye mahkum, dolarda olsa (onda da enflasyon var ve %1-2 olduğuna inanmıyorum).

Büyük bir krize göre mi stratejin? Herşey çökecek, bende istediğimi yarı fiyatına alacağım gibi. Aksi halde pozisyonuna hiçbir anlam veremiyorum çünkü.

Kendi düşen ağlamaz .2002 krizi öncesi çoğu bankanın sahibi bankanın kaynaklarını kendi şirketilerine kredi olarak kullandırıyordu sonunda ne oldu bilen bilir. Bu kriz sonrası çoğu banka devlet güvencesine alındı ve kurtarıldı ve sonrasında BDDK kurulup bankalara sıkı kurallar getirildi. O dönem İmar bank gibi sahibi kendine rakip olan bankada mevduat tutanların paraları ise ne oldu yine bilen bilir. Neyse keser döner sap döner deyip sözü noktalayalım ve her yatırımcı kendi hür iradesiyle aldığı yatırım kararından kendi sorumludur diyelim. Yatırım bankası diğer mevduat bankalarının tabi olduğu kurallar ile denetlenmiyor diyede bir dip not düşelim.

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Umutabi yıllardır burada yazarsın. Her zamanda aynı şeyi yazarsın, fiziki dolar al sistem dışında bekle. Peki söyler misin sermayeden nasıl para kazanacağız biz?

Sonuçta herkes birikim yapıyorsa amacı bu birikimi doğru bir yatırım ile büyütmek, faizde reel bir kar olmasa da hadi o da bir tercihtir diyelim, az aşım kaygısız başım misali ama senin yöntemde para her türlü erimeye mahkum, dolarda olsa (onda da enflasyon var ve %1-2 olduğuna inanmıyorum).

Büyük bir krize mi göre mi stratejin? Herşey çökecek, bende istediğimi yarı fiyatına alacağım gibi. Aksi halde pozisyonuna hiçbir anlam veremiyorum çünkü.
    Sonsuza kadar böyle kalmak gerektiğine dair bugüne kadar bir sözüm oldu mu ? Bela def edildikten her şey normale döndükten sonra sistemin dışında kalmaya devam etmek lazım diye de bir yazım var mı ? Neyse zaten ne demişler kılavuzu karga olanın burnu bilmem nereden çıkmazmış, burada ben karga olmayı kabul ediyorum. Kimseye benim yaptığımı yap diyecek halim ve etki gücümde yok zaten . Saygılar ve bol kazançlar.

5.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Amacı kendi grubu şirketlerine mümkün olan en uygun krediyi kullandırmak ise, maliyetine olacak kadar faiz verebilir. Mesela diyelim ki işletme maliyeti = bono faizi +%3 (çalışanların maaşı, işyeri kirası vs) olsun. Çalık grubu şirketi gidip %20 faiz ile özel bir bankadan kredi kullanacağına, %18 ile kendi bankasından kullanır. Burada aktifbank maliyetine kredi verdiği için anlamsız gözükebilir ama ana şirket Çalık holding için kendi iştirakleri piyasadan daha ucuza kredi kullandığı için faydalıdır.

Benimki mantığa dayalı bir tahmin sadece, illa böyledir demiyorum.
    Akıllara uzan,yaşar ve Çukurova gruplarını getiriyor .bankaların kendi gruplarına kredi vermesi yasaklanmisti.sayın @dowjones bu konuda daha bilgilidir ama yatırım bankalarinda böyle bi sınırlama yok sanırım.

Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku

Büyük bir krize göre mi stratejin? Herşey çökecek, bende istediğimi yarı fiyatına alacağım gibi. Aksi halde pozisyonuna hiçbir anlam veremiyorum çünkü.
    Bir şey daha, geçen yıl kilosunu 13 Dolara aldığım eti bu yılda aynı fiyatlardan alıyorum kaybım var mı ? Daha eskilere gidersek mesela 2 yıl öncesine eti bugün o günkü fiyata göre Dolar bazında ucuza bile alıyorum. Pozisyonuma şimdi daha bir anlam katmış oldum mu yoksa siz hala anlam veremiyor musunuz ? Saygılar.
    Son düzenleme : umutabi; 19-10-2017 saat: 00:01.

7.  Alıntı Originally Posted by hendese Yazıyı Oku
    Akıllara uzan,yaşar ve Çukurova gruplarını getiriyor .bankaların kendi gruplarına kredi vermesi yasaklanmisti.sayın @dowjones bu konuda daha bilgilidir ama yatırım bankalarinda böyle bi sınırlama yok sanırım.
    Yatırım bankaları, dahil oldukları risk grubuna kredi verebiliyor. Diğer bankalara uygulanan kısıtlardan muaflar (5411 nolu bankacılık kanunu madde 77). Diğer bankalara tamamen yasak değil, özkaynakların %20'sine kadar verebiliyorlar (madde 54). Ayrıca başka şirketlerin hissesini alarak ortak olmalarında da kendi özsermayelerine orantılı sınırlar var (madde 56).
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

8. Cari açık giderek artıyor bunu durdurmanın tek yolu tl nin değeri düşürmek veya vergi arttımı olacaktır. Benim öngörüm ikiside yapılacak. Vergiler artıyor, dolarda 50-60 kuruş arttırsalar cari açığı azaltırlar.

Sayfa 378/997 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478878 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •