Sayfa 911/1009 İlkİlk ... 411811861901909910911912913921961 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,281 - 7,288 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Günaydın,bu sabah bana ziraat bankasından mesaj geldi:sayın müşterimiz altınınızı bize getirin mutlu olsun...(aynen böyle)ama benim;1-mutlu olacak altınım yok,azıcık dolarım var2-yahu benim ziraat bankasında hiç hesabımda yok nasıl sizin müşteriniz oldum anlamadım ki?
    Yav bunlar senin maaştan otomatik olarak altın almasın ? [emoji16]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Yav bunlar senin maaştan otomatik olarak altın almasın ? [emoji16]

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    O kadar da değil,dedim ya hiç bir zaman ziraat bankası müşterisi olmadım....

3.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    powerpc bozuk plak gibi hep aynı hep aynı
    buna istikrar derler,sen anlamazsın.

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Demek vatandaş doları AKP yönetimini ABD den gelecek darbelere karşı korumak için depoluyor...

Peki Erdoğan öyleyse neden vatandaşa "dolarını sat" demekte...

Kafayı yedi bu ossuruktan menkıbe üretmeye meraklı ve uzman dinci kadrolar.

Altınını bu yönetime vermeyi uygun görmeyenler CHP liler mi yani?

Vatandaş siyaseti de çok güzel kendi çıkarı için kullanır doları da...

26 Mayısta bir çoğu için çocuğunu kesecek kadar sevdikleri Adnan Menderes için 28 Mayıs'ta bir kişi bile sokağa çıkmadı.

Yassıada'da aylarca yargılanırken gıkını çıkarmadı.

Asıldıktan sonra bir sokak nümayişini bile çok gördü.

Benim vatandaşım işini bilir.

Türkü sözündeki gibi:

Benim sevdiceğimde din var iman yok...

Vatandaşın darbelere karşı usd depoladığını sanmıyorum çünkü darbe esnasında depoladığı usd nin kendisine bir
    faydası olmayacağının farkında.
    Depoladığın dolarınla arabana benzin mi alacaksın.
    Vatandaş birikimim bu ****** finansal düzende erimesinin derdinde
    Dolarını sat demekle olmaz bu iş satsan karşıda her zaman alacaklısı var kucağa veriyorsun mileti.
    Sattığın dolarlar sonrasında yüksek faizli sendikasyon kredisi ile öpüyor seni.
    Özet;
    İNSANLAR HAK ETTİKLERİ ŞEKİLDE YÖNETİLİRLER.

5.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Vatandaşın darbelere karşı usd depoladığını sanmıyorum çünkü darbe esnasında depoladığı usd nin kendisine bir
    Dolarını sat demekle olmaz bu iş satsan karşıda her zaman alacaklısı var kucağa veriyorsun mileti.
    Özet;
    Yüksek faiz ödemek istenmiyorsa 2019 sonrası için yavaş yavaş aklımda belirmeye başlayan olasılık dar kapsamlı sermaye kontrolü (sert şekilde mal ve hizmet ithalatının sınırlandırılması ve cari açığın kapatılmasına yönelik tedbirler). Zira borç sarmalına karşı devalüasyonun da %43 ü aşan dolarizasyondan dolayı bir noktadan sonra çözüm olamama riski var. Eskiden çözüm oluyordu zira dolarizasyon ve özel sektör dış borcu bu kadar yüksek değildi.

Bu kademeli olarak uygulanabilir ve ilk olarak cari açığı sıfırlamayı amaçlar. Tabii bu denklemde hormonlu büyümeye ve onun yan etkilerine eroin gibi alışmış halk ne yapar onu kestirmek güç. Başkanlık sisteminin de bu tür tedbirler karşısında halkın kısa ve orta dönemli tepkisini sönümlendirmek için kurgulandığını düşünebiliriz. (seçimlerin 5 yılda bir yapılması ve kazanmak için %50'yi bulma şartı).

Tüm bunları desteklediğim için değil, borç sarmalında (özellikle özel sektör döviz borcunda) olası bir sıkışma olması durumunda ihtimal dahilinde olabileceğini düşündüğüm için yazıyorum.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

6.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Özet;

Reisin son hamlesi kendi paralarımızla ticaret.
    Çok güzel, fakat geç kalındı, keşke 4 yıl önce kendimiz geçip komşularımızıda geçirebilseydik bu sisteme.
    En büyük ithal kalemimiz enerji.
    Alalım rusya ve irandan gazı ödeyelim ruble ve tümen.
    Satalım yaş sebze meyve makina otomotiv alalım ruble ve tümen.
    Sonra kademe kademe sırasıyla Çin ve Hindistan.
    Topu topu en fazla 5 veya 6 para birimi.
    En çok ihracat almanyaya.
    Ödesin bize euro karşılığı tl si neyse faturanın tl bedelini
    4 yıl önce başlasaydık hazırlasaydık bankacılık ve finansal sistemimizi buna göre
    Hazırlatsaydık sistemlerini alışveriş yaptığımız ülkelere.
    Liyakat işini ehline bırakma.
    Bırakırken de denetimi elden bırakmama.
    Şu an reisin etrafındaki ekonomi kurmaylarının bu liyakata sahip olmadığını düşünüyorum.
    Olsalardı 5 milyar usd için kapı kapı dolaşmazlardı, işi bu duruma getirmezlerdi.
    Telekomdan girecek şemsiyenin boyutu yıllar önceden belliydi niye bu zamana kadar beklemek.
    Niye bir şeyler yumurta kapıya dayanınca.
    İngilize soruyorsun brexit hayırdır bilader ne düşünüyorsun diye ''bizim çocuklar 50 yılın sonrasının
    planını yaparlar var demek ki sakat gördükleri bir şey bu yapı da o yüzden'' diyor

7.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Yüksek faiz ödemek istenmiyorsa 2019 sonrası için yavaş yavaş aklımda belirmeye başlayan olasılık dar kapsamlı sermaye kontrolü (sert şekilde mal ve hizmet ithalatının sınırlandırılması ve cari açığın kapatılmasına yönelik tedbirler). Zira borç sarmalına karşı devalüasyonun da %43 ü aşan dolarizasyondan dolayı bir noktadan sonra çözüm olamama riski var. Eskiden çözüm oluyordu zira dolarizasyon ve özel sektör dış borcu bu kadar yüksek değildi.

Bu kademeli olarak uygulanabilir ve ilk olarak cari açığı sıfırlamayı amaçlar. Tabii bu denklemde hormonlu büyümeye ve onun yan etkilerine eroin gibi alışmış halk ne yapar onu kestirmek güç. Başkanlık sisteminin de bu tür tedbirler karşısında halkın kısa ve orta dönemli tepkisini sönümlendirmek için kurgulandığını düşünebiliriz. (seçimlerin 5 yılda bir yapılması ve kazanmak için %50'yi bulma şartı).

Tüm bunları desteklediğim için değil, borç sarmalında (özellikle özel sektör döviz borcunda) olası bir sıkışma olması durumunda ihtimal dahilinde olabileceğini düşündüğüm için yazıyorum.
    Mal ve hizmet ithalatını sınırlandırma.
    Bunu karşılıklı kendi para birimlerin ile uyarla.Sistemleri birbirine angaje et.Kolay değil ve ha deyince olmayacak fakat geleceğimiz buna bağlı.Mandalık artık savaş meydanlarında değil finans ekranlarında oluyor.

sonra hirfanli barajdan boru sistemi yapmisti, cimenleri tasima su ile sulayip, sehir full sivrisinek olmustu- larvali golet sulari atmislar cimene- bilmeden hehee...........

Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    kendisi antepli olduğunu söylüyor ama benim bildiğim urfalı
    ankarada su sıkıntısı olduğunda tüm ankarayı 63 plakalı tankerler sarmıştı
    Son düzenleme : servetbey; 21-10-2017 saat: 17:46.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Sayfa 911/1009 İlkİlk ... 411811861901909910911912913921961 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •